Mercur retrograd 11 Ianuarie – 1 Februarie 2009 …incepe zapaceala

In perioada 11 Ianuarie – 1 Februarie 2009 Mercur va intra in miscare retrograda – miscare aparent inapoi, in sens invers mersului normal pe cer si pe cercul zodiacal.

Perioada cand Mercur retrogradeaza este caracterizata ca una in care mentalul ne poate juca feste, el fiind bruiat si mult mai interiorizat. Acest lucru se traduce prin tot felul de lucruri ciudate pe care le facem sau le spunem si pe care nu intentionam sau nu in acest fel. Partea de comunicare (scrisa sau vorbita) va fi la fel de afectata si trebuie sa fiti atenta daca sunteti in postura de a scrie o analiza, un raport sau o simpla scrisoare pentru ca sigur vor apare erori si greseli. Este mult mai usor sa se produca tot felul de greseli in perioada aceasta.

Tot Mercur indica si toate activitatile ce implica miscare. Asa ca nu ar trebui sa va surprinda daca planurile voastre sunt date peste cap si anumite calatorii sau drumuri de facut sunt amanate. De asemenea atentie si la partea de semnari contracte: nu este o perioada excelenta pentru ca de obicei ceea ce se semneaza acum este supus schimbarii si refacerii pentru mai tarziu.

Dar Mercur retrograd are si o latura pozitiva deoarece in aceasta perioada fluxul mental este mult mai interiorizat. Astfel sunt favorizate studiile individuale precum si activitatile care presupun re-analiza, re-facerea sau re-gandirea unor lucruri din viata dvs.

Cum Mercur isi incepe retrogradarea in Varsator nu ar fi de mirare sa avem parte de probleme cu aparatura electronica, calculatoarele sau conexiunea la internet. Asa ca stati calmi ca lucrurile se rezolva…

Interesant este faptul ca Mercur in miscarea sa inversa trece din Varsator in Capricorn. Intr-un plan mai subtil al existentei noastre cred ca se va produce o schimbare importanta in constiinta noastra. Capricornul reprezinta vechiul, traditionalul pe cand Varsatorul indica noul, revolutia,schimbarea. Crea ca in aceasta perioada noi ne vom obisnui cu anumite lucruri si idei noi si care s-au produs deja dar noi nu am avut timp/putere sa le constientizam.

Pe final un sfat: ganditi de doua ori si vorbiti/scrieti o singura data in aceasta perioada!

Dan

PS. Daca vi se intampla lucruri interesante in perioada aceasta va rog sa scrieti aici comentariile voastre.

 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts