Saturn retrograd in 2009

Ultima zi din 2008 marcheaza si momentul cand Saturn intra in mers retrograd. Mersul retrograd al unei planete reprezinta miscarea aparent inapoi si se datoreaza faptului ca in astrologie noi analizam harta cerului din perspectiva Pamantului si nu a Soarelui. Perioadele de retrogradare sunt foarte importante si chiar daca au aparenta unei iluzii semnificatia lor este profunda pentru psihicul uman.

Saturn in 2009 va retrograda de pe 31 dec 2008 pana pe 16 mai 2009 si va trece de la gradele 21 Fecioara pana la 14 Fecioara.

Saturn retrograd are legatura in primul rand cu planurile noastre strategice. Ma refer la acele lucruri fundamentale in viata noastra si care vizeaza modul in care noi ne dorim sa actionam pe o perioada mai lunga de timp. Miscarea retrograda a lui Saturn ne forteaza sa ne re-evaluam planul pe care il avem si am inceput sa-l implementam in ultimele luni de zile. Este vorba de o aliniere a ceea ce dorim noi sa facem cu ceea ce ar trebui noi sa facem. Intotdeauna tin sa subliniez ca exista o diferenta intre ceea ce dorim noi si ceea ce ar fi bine pentru noi si evolutia noastra. Nu de fiecare data dorintele si planurile noastre sunt corelate cu drumul nostru evolutiv.

Pe scurt in perioada Ianuarie – Mai 2009 veti avea ocazia de a reface si re-analiza actiunile intreprinse pe parcursul ultimelor 6 luni – cel putin. Sub o forma sau alta va trebui sa restructurati si sa reganditi lucruri importante din viata dvs. Fiind vorba de Saturn in Fecioara vom pun pe primul loc activitatile profesionale precum si starea de sanatate. Pentru a face lucrurile sa mearga mai usor va sfatuiesc ca in aceasta perioada sa fiti foarte flexibili si deschisi la orice schimbare.

De asemenea este o perioada foarte buna pentru a gasi solutii concrete la problemele pe care le intampinati in prezent. Fie ca e vorba de o problema de sanatate fie ca e vorba de dificultati la locul de munca este bine sa incepeti sa cautati o rezolvare. Dar cu rabdare pentru ca solutia finala va sosi dupa luna Mai cand Saturn va iesi din perioada de retrogradare.

Cei mai afectati de Saturn in aceasta perioada vor fi in primul rand Fecioarele. Ele trebuie sa-si reevalueze modul in care isi gestioneaza energia. Mai ales pentru cele trecute de prima tinerete este bine sa aiba grija de sanatate. Cu siguranta e ceva ce trebuie sa schimbati sau sa imbunatatiti in stilul dvs de viata: poate fi vb de alimentatie sau programul de lucru.

Pestii vor fi si ei afectati pentru ca Saturn este in opozitei cu Soarele lor natal. Aici problemele pot fi mai mult de natura relationala si pot indica dificultati in a dialoga cu cei din jur. De asemenea anumite relatii vor trebui reformulate. Mai ales cele cu persoane mai in varsta sau cu o anumita pozitie sociala.

Atenti trebuie sa fie si Gemenii si Sagetatorii pentru ca Saturn face un aspect de cuadratura (unghi de 90 de grade) cu Soarele lor natal. Pot apare diferite blocaje si probleme legate fie de familie/casa (Gemeni) fi de planul profesional si imagine (Sagetator).

Taurii si Capricorni vor fi mai favorizati pentru ca aceasta perioada le va permite sa-si puna in practica anumite idei si proiecte. Este un moment in care acele planuri pe care le aveti de ceva vreme sa fie aplicate si implementate. De asemenea Racii si Scorpionii pot fi usor favorizati de acest Saturn retrograd daca reusesc sa-si depaseasca propriile blocaje si temeri.

Pentru Berbeci si Varsatori poate fi o perioada in care anumite nemultumiri acumulate in ultimele luni sa-si gaseasca drumul la suprafata si sa fie exprimate. Atentie la modul in care o faceti. Aveti sansa de a spune ce va deranjeaza dar important este sa va focalizati pe ceea ce doriti sa obtineti si nu pe starea de nemultumire.

Leii trebuie sa aiba grija la planul financiar pentru ca aici pot apare anumite blocaje si piedici. Va trebui sa va revizuiti atitudinea fata de bani sau sa reganditi anumite proiecte ce implica latura financiara.

La Balante este o perioada mai neutra si in care pot apare mai mult senzatii de nemultumire sau neliniste. Sunt anumite lucruri care nu va dau pace. E posibil sa simtiti nevoia de a va izola sau de a re-evalua relatia dvs cu mediul inconjurator.

Concluzia ar fi ca aceasta perioada nu ar trebui privita ca una dificila si frustranta ci ca pe una plina de oportunitati. Veti avea ocazia de a schimba ceva. Daca va focalizati doar pe ceea ce va doare si nu pe ceea ce ar trebui sa faceti pentru a va fi bine atunci cu siguranta ca va va fi mai dificil. Cu cat ne vom focaliza mai bine pe obiective si solutii practice cu atat ne va fi mai usor.

In final va urez un Saturn retrograd cu intelepciune si rabdare!

Dan

 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts