Horoscop Mai-Iunie 2012: Venus retrograda in Gemeni

Horoscop Mai-Iunie 2012

Horoscop Mai-Iunie 2012

In data de 3 Aprilie 2012 , Venus si-a facut intrarea in semnul Gemenilor  si astfel generand un val al schimbarilor in viata noastra. In mod normal trecea planetei Venus printr-un semn zodiacal este una destul de rapida – in jur de 1 luna de zile.  Situatia se schimba atunci cand ea trece la mers retrograd pe cer si astfel durata de tranzitare ajunge la 4 luni. In 2012 , Venus va fi retrograda in perioada 16 Mai – 28 Iunie 2012 si  va reveni de la 23 Gemeni pana la gradul 7 din Gemeni.

Ultima data cand Venus a fost retrograda in semnul Gemenilor a fost Mai-Iunie 2004. La fiecare 8 ani ea revine in acelasi semn si are loc o miscare de retrogradare- mers aparent inapoi. Pentru mai multe detalii despre miscare retrograda a planetelor va invit sa cititi urmatorul articol Planetele in miscare retrograda

Care este influenta planetei Venus in retrogradare in semnul Gemenilor?

Venus in Gemeni indica o perioada foarte dinamica din punct de vedere relational. Acest lucru este indicat de relatia pozitiva pe care o face cu semnul Balantei (semn guvernat de Venus).  Acest aspect – trigon in termen tehnici – indica o etapa de asezare a lucrurilor, de oportunitati si situatii noi , de curiozitate si dorinta de a explora noi lucruri. Perioada de acum din 2012 este cu mult mai importanta cu cat Venus va intra in relatie directa cu Saturn in Balanta – despre influenta lui Saturn in Balanta din ultimii 2 ani am scris acum ceva timp aici – Saturn in Balanta.

Perioada Aprilie-August 2012 este una foarte importanta raportata la perioada inceputa in Octombrie 2009 cand Saturn a intrat in semnul Balantei. Acum si pana in Octombrie 2012 este ultimul ‘asalt’ relational la modul in care acum se vor rupe si/sau reaseza acele relatii care din 2009 incoace sunt mai problematice.  Cuplul Venus-Saturn in perioada urmatoarelor luni va genera premisele unor viitoare relatii mult mai puternice si sanatoase.  Perioada Iulie – Septembrie 2012 va aduce solutionari si clarificari la multe din problemele de natura relationala.

O atentie sporita trebuie avuta la partea financiara. Venus in Gemeni reduce foarte mult controlul pe care il avem asupra situatiei noastre financiare la modul in care putem face cheltuieli inutile si sa reusim mai greu sa tinem de bani. Nu inseamna ca nu se pot castiga bani in aceasta perioada. Doar ca vor fi mai greu de pastrat un echilibru. O exceptie o reprezinta perioada 9-24 Mai cand Mercur va traversa semnul Taurului si astfel se creeaza un aspect de receptie. In traducere Venus este in semnul lui Mercur iar Mercur in semnul lui Venus. E ca si cum isi spun una alteia : eu sunt la tine acasa. Daca tu strici ceva stric si eu. Asa ca hai sa ne purtam civilizat si poate facem ceva bun impreuna.

Despre Venus retrograda am scris acum ceva timp un articol mai detaliat. Acum reiau anumite pasaje care descriu cel mai bine ceea ce reprezinta aceasta perioada:

‘Venus retrograd se manifesta pe mai multe planuri:
sentimental: este o perioada de reflectie si introspectie. Este important sa re-analizam ceea ce simtim si daca relatia noastra merge in directia in care dorim. Bineinteles acest proces de analiza nu se refera la toate relatiile ci la cele in care unul dintre parteneri nu se simte foarte confortabil. Acum noi trebuie sa ne intoarcem la sentimententul de baza: de ce il/o iubim? Ne simtim iubiti asa cum am dori?
dorintelor: de cele mai multe ori noi ne dorim lucruri care nu sunt rezutatul unor nevoi personale ci induse de catre cei din jur. Acum este momentul sa ne gandim si sa reflectam la dorintele noastre proprii si personale. Ce imi doresc eu cu adevarat? Care sunt acele lucruri care imi dau satisfactie si echilibru?
creativitatii: perioada cu Venus retrograd este una excelenta pentru a va revizui anumite activitati pe care le intreprindeti. Sunteti pe directia cea buna? Este un moment oportun pentru a va regasi inspiratia.
financiar: aici trebuie sa ne revizuim putin atitudinea fata de modul in care cheltuim banii si ne folosim resursele. Bineinteles ca aceasta analiza include si modul in care ne castigam banii. Un mic inventar nu ar strica. Cum cheltui? Pe ce cheltui? Si mai ales: este absolut necesar?  ‘

Revenind la perioada de acum si analizand momentul exact cand Venus a intrat in Gemeni – 3 Aprilie 2012-  vom obtine unele informatii interesante legat de manifestarea energiei Venusiene in urmatoarele luni.

 

Prima informatie interesanta este data de relatia Venus- Luna. Intre cele doua planete exista un aspect tensionat – cuadratura la grad perfect – si care ne spune ca toata aceasta perioada va fi una destul de dificila si agasanta. Luna indica emotiile si nevoile noastre de baza. Venus reprezinta sentimentele si dorintele. Relatia conflictuala indica o mare tensiune interioara si care duce la o stare accentuata de nemultumire si frustrare.  Ceea ce trebuie sa retinem este ca pana in August 2012 vom fi inclinati sa facem lucruri care se ne creeze disconfort si insatisfactie. Aceasta se intampla deoarece vom cauta sa fim mult mai mentali si logici decat ar trebui sa fim si sa ignoram intuitia si emotiile. O cale de rezolvare a acestei situatii este ca in tot ceea ce facem sa punem intrebarea ‘Este acest lucru ceva ce am nevoie, ce imi doresc cu adevarat?’

In aceasta ecuatie intervine si Marte aflat langa Luna si in aspect dificil cu Venus. Cu Marte ne-am tot distrat in ultimele 6 luni. De aceea acum suntem deja intr-un punct destul de sensibil. Deja suntem la o limita a rabdarii. Este foarte usor acum sa rabufnim si sa aruncam totul in aer. Venus in Gemeni trece afectivul sub controlul mentalului. Doar ca mentalul Gemenilor este unul dualist, extrem de curios si superficial. De aceea putem sa ne pacalim usor si sa ne convingem pe noi insine ca ceea ce vrem sa facem este lucrul pe care il dorim cel mai mult pe lume.

O perspectiva interesanta o obtinem daca punem intrebarea: De ce apar aceste energii acum?  Raspunsul ar fi destul de simplu: pentru ca trebuie. Fiecare dintre noi va reactiona diferit in functie de situatia lui personala. Dar aceasta perioada a extremelor afective este necesara pentru unii dintre noi care intampina dificultati in a iesi din anumite tipare comportamentale si relationale care nu le fac bine. Daca un cui este bine infipt in perete tu nu vei reusi sa-l scoti cu penseta. Ai nevoie de un cleste destul de puternic. Acum ar fi momentul clestelui de scos cuie.

In plus Venus a intrat in semnul Gemenilor fiind ‘out-of  – bounds’. In traducere libera ea functioneaza intr-un mod anormal si nu se mai supune regulilor si regulamentelor. 

Faptul ca perioada Aprilie – August 2012 va fi una foarte dinamica si cu multe evenimente este dat de numarul de aspecte pe care Venus il realiza atunci cand a intrat in semnul Gemenilor. Asa cum am mentionat este in relatie cu Luna si Marte. La acestea se mai adauga: conjunctia cu Nodul Sud (vindecarea trecutului si echilibrarea unor aspecte de natura karmica), cuadratura cu Chiron si Neptun (confuzie,dificultate de a intelege) si sextil cu Uranus (evenimente bruste).

Pentru a fi avea o imagine mai clara a perioadei cu Venus in Gemeni voi prezenta in continuare fiecare etapa:

1) 3 Aprilie – 16 Mai  – Venus in Gemeni de la 0 la 23 Gemeni
Este momentul in care lucrurile se pun in miscare si intamplari se intampla.  Apar primele provocari si primele situatii care ne indica un plus de dinamica. Venus parcurgand aproape intreg semnul Gemenilor va activa tot ceea ce trebuie sa traim noi in aceasta perioada. Ceea ce trebuie sa retinem este ca acum cam nimic din ce se intampla nu este final. Tot ce are loc acum se va rediscuta si renegocia in a doua etapa.

2) 16 Mai – 28 Iunie 2012 – Venus retrograda de la gradul 23 la 7 gemeni.
Aceasta este perioada de varf si cea mai dificila. Acum putem retrai situatii din trecut pe care le credeam finalizate sau pot apare persoane din trecutul nostru. Este bine sa fim atenti la partea financiara pentru ca putem sa ne pacalim facand unele investii si achiziti mai putin inspirate. Acum se reiau multe din lucruri facute sau spuse in prima etapa.  Practic aceasta etapa este una de reformatare si recalibrare la nivel afectiv , creativ si al dorintelor. Aveti curajul de a pune sub semnul intrebarii tot ceea ce simtiti, bun sau rau.

3) 28 Iunie – 8 August 2012 – Venus de la 23 Gemeni mergand spre 0 Rac
Este perioada de clarificare si stabilizare a lucrurile. Acum tot ceea ce pana acum parea neclar va incepe sa prinda contur. Este o etapa a deciziilor importante sau cel putin de acceptare a unor decizii luate anterior.

In concluzie: perioada pana in August 2012 va fi una foarte dinamica si activa in plan relational (nu doar relatii de iubire ci si profesionale si de amicitie). Tot ceea ce trebuie sa se schimbe se va schimba indiferent daca dorim sau nu acest lucru. Ceea ce putem face este sa acceptam schimbarea si sa ne concentram pe propria persoana pentru a ne da seama mai bine in ce directie sa o luam. Este o perioada efervescenta si care va duce la formarea unor noi relatii si parteneriate precum si la o redefinire a propriei noastre vieti.

Toate cele bune,
Dan

 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts