Cunoasterea care conteaza sau influenta eclipsei de Luna din 15 Iunie 2011

Horoscop luna plina 15 iunie

Horoscop luna plina 15 iunie

Perioada Iunie-Iulie 2011 poate fi denumita sezonul eclipselor. Si aceasta pentru ca intr-un interval de 30 de zile avem 3 eclipse: doua partiale de soare pe 1 iunie si 1 iulie si una totala de Luna pe 15 iunie. Eclipsele in sine sunt evenimente constante in viata noastra si nu ar trebui privite ca ceva cu totul neobisnuit. Bineinteles ca fiecare eveniment in parte are o simbolistica si o serie de caracteristici aparte. Dar in esenta ele marcheaza o serie de cicluri naturale ale lumii in care traim. Si discutam aici de o lume dominata de Soare si Luna.

In cadrul acestui articol ne vom ocupa de analiza influentei Eclipsei Totale de Luna din 15 Iunie 2011.

Eclipsa de Luna , din punt de vedere tehnic, reprezinta un moment de Luna Plina care are loc in preajma Nodurilor Lunare. Practic are Loc o aliniere intre Soare, Pamant si Luna si datorita geometriei perfecte intre cele 3 elemente fata Lunii va fi acoperita de umbra Pamantului pentru o perioada scurta de timp. O fisa tehnica a acestei eclipse poate fi vazuta si pe site-ul NASA – click aici pentru detalii

Din punct de vedere astrologic Eclipsele de Luna degaja foarte multa energie si activeaza o intreaga axa din cadrul unui horoscop. Bineinteles ca influentele particulare difera de la persoana  la persoana in functie de astrograma personala.  Eclipsa din 15 Iunie are loc la gradul 24 pe axa Gemeni-Sagetator, cu Luna la 24 grade Sagetator si Soarele la 24 grade Gemeni.

Axa Gemeni- Sagetator este axa cunoasterii , a informatiei, comunicarii si miscarii. Luna Plina pe aceasta axa va aduce un plus de informatie in vietile noastre, un plus de cunoastere care ne va ajuta sa intelegem mai bine care ne este pozitia si directia de urmat. Luna in Sagetator indica cunoasterea inalta, filosofiile si principiile pe care cautam sa le avem in viata. Soarele in Gemeni reprezinta cunoasterea imediata, de moment si raportata la o situatie curenta. Gemenii reprezinta cartea pe care o citim iar Sagetatorul cea ce intelegem si sintetizam din aceea carte. Gemenii reprezinta informatia care poate sau nu avea valoare iar Sagetatorul indica cunoasterea, adica aceea informatie care conteaza pentru noi. Noi suntem inconjurati de informatii dar care nu ne sunt de folos. Suntem zilnic bombardati cu stiri si reclame care doar ne consuma energia si timpul fara a aduce un pic de valoare vietii noastre. Ideea de a fi la curent cu ce se intampla (Sagetatorul) este un buna. Dar a inghiti nemescate sutele de stiri fara sens (Gemeni) face ca o idee buna sa fie folosita eronat.

In cadrul acestei eclipse Luna va fi ascunsa. Practic in acel moment un fluxul de informatii Gemeni-Sagetator este intrerupt. Energie de la Soare in Gemeni nu mai poate fi rediretionata catre Terra de catre Luna in Sagetator. In mod concret noi vom avea acum ocazia sa intelegem o serie de lucruri atat  de evidente in viata noastra incat dupa ce le vom vedea vom parea destul de idioti. Doar ca noi nu am fost in stare sa le percepem pentru ca intotdeauna cautam un sens mai larg, cautam sa incadram intr-o logica, intr-o filosofie mai cuprinzatoare. Aceasta Eclipsa ne poate face mai constienti de elemente de baza din viata noastra si de modul in care sa folosim anumite cunostiinte inalte in activitatile zilnice.

Acum sa nu credeti ca miercuri noaptea toata lumea va avea revelatii. Lucrurile nu functioneaza in acest mod. Fiecare moment al ciclului Luna-Soare (Luna Noua, patrar, Luna Plina) are o influenta de 9 luni de zile.  Intelegerea va veni in timp si va fi raportata exact la situatia concreta din viata noastra. Evolutia este intr-o mare masura individuala. Degeaba lupt eu impotriva foametei globale daca eu nu aduc prosperitate in viata mea si a celor din jurul meu. La fel si cu pacea si violenta. Fii tu non-violent si atunci si lumea se va schimba. Sagetatorul este si un semn al lozincilor si sloganurilor. Eclipsa de acum ne va face sa vedem dincolo de aceste lucruri teoretice si ideale. Ele nu sunt lipsite de valoare. Dar fara o cunoastere de detaliu raman doar concepte abstracte.

Eclipsa de Luna din 15 Iunie face parte dintr-un ciclu mai lung de 3 ani si care a inceput cu Luna Noua din 16 Decembrie 2009. Acest ciclu inceput in 2009 se va incheia pe 14 Noiembrie 2012 odata cu Eclipsa Totala de Soare de atunci – tot Luna Noua.

Acest ciclu ,decembrie 2009 – noiembrie 2012, are un impact atat la nivel global cat si in plan personal. La nivel individual este un proces de invatare si intelegere mai profunda a modului in care evolueaza viata. Doar ca domeniul in care se manifesta difera de la persoana la persoana in functie de horoscopul personal. De asemenea impactul nu este la fel de important pentru toata lumea. Cei care au axa Gemeni-Sagetator activa – planete in acele semne – vor fi cei mai vizati. Eu personal am Ascendent, Jupiter in Gemeni si Mercur , Descendent in Sagetator si cam la acelasi grad la care are loc acest ciclu. De aceea pentru mine este intr-adevar un ciclu extrem de important. Si din decembrie 2009 am trecut prin transformari importante si am capatat o intelegere mai profunda asupra vietii mele.

Perioada decembrie 2009 – noiembrie 2012 se imparte in 4 mari faze a cate 9 luni:

a) Decembrie 2009 – Septembrie 2010: a fost perioada de inceput a acestui ciclu de 3 ani si in care au avut loc o serie de evenimente importante in viata noastra. Asupra acestor evenimente si ceea ce au activat ele in noi vom lucra si pe parcursul urmatoarelor etape. A fost un moment de inceput ,de lucruri noi , de invatare. Procesul de invatare la care ma refer nu este neaparat cel de tip scoala traditionala ci mai degraba de a asimila noi informatii fie prin relatiile cu ceilalti oameni fie prin lansarea in noi activitati. Datorita pozitie lui Venus la momentul de Luna Noua din 16 Decembrie cu siguranta ca foarte multi dintre noi am resimtit aceste schimbari in plan sentimental, afectiv precum si la nivelul dorintelor personale. Cum Jupiter alimenta aceasta Luna Noua e foarte posibil ca toata aceasta perioada de 9 luni sa fi fost una a exagerarilor si a lucrurilor duse la extrem. Dar ele au fost importante si asa trebuie sa se intample pentru a ne intelege mai bine.

b) Septembrie 2010 – Iunie 2011: a doua etapa a ciclului de 3 ani si a reprezentat primul patrar dintre Luna si Soare, cu Luna la 22 grade Sagetator. Aceasta a doua faza a fost una de corectie vis-a-vis de lucrurile care s-au intamplat in etapa anterioara. Acum am stat si analizat pentru a vedea ce s-a intamplat atunci si care ar fi lectiilor noastre. Ce ar trebui sa facem in continuare? Acum am inceput sa ajustam anumite idei si proiecte incepute. Cu siguranta ca am plecat de la o idee mareata si cu o viziune putin utopica si ne-am izbit de o realitatea mai dura. Aceasta realitate ne-a facut sa intelegem ca trebuie sa ne recalibram dorintele si intentiile si sa ne raportam la lumea din jur pentru a putea sa ajunge la un final fericit. Soarele in Fecioara a aduce partea de analiza si introspectie. Dar Venus conjunct Marte in scorpion de la momentul patrarului – 15 sept 2010 – indica mari frustrari si resentimente adunate. Toate aceasta recalibrare a fost una dificila pentru ca am trecut de la agonie la extaz intr-un ritm ametitor si extrem de confuz.

c) Iunie 2011 – Martie 2012 : etapa in care ne aflam acum si a carei inceput este marcata de Eclipsa de Luna. Acum am ajuns in punctul in care avem o intelegere mai profunda asupra a ceea ce vrem sa obtinem si incotro vrem sa mergem. Chiar daca lucrurile nu sunt extrem de clare in subconstientul nostru avem trasata deja o directie. Acum e momentul in care noi trebuie sa iesim in lume si sa ne luam ceea ce ne trebuie pentru a reusi. Este un moment in care vom invata cu adevarat sa relationam cu ceilalti si sa incepem sa construim. Eclipsa amplifica foarte mult energia si importanta acestei etape. Dar intelegerea si cunoasterea ne va durea. Durerea va veni din faptul ca va trebui sa ne schimbam anumite conceptii si filosofii de viata pe care in acest moment le consideram ca fiind 100% valide. Ceres in cuadratura cu Eclipsa indica senzatia de pierdere si teama cu care ne vom confrunta in perioada urmatoare. Ea nu este o teama care sa fie neaparat generata de un lucru concret ci mai mult teama de a nu gresi! Este frica de a nu o apuca pe un drum care sa te faca sa pierzi si sa faci greseala suprema. Trebuie sa retinem ca nu putem gresi cu adevarat. Totul este experienta in aceasta viata si nimic nu e intamplator. Singura greseala pe care o poti faci este sa-ti refuzi experienta de frica de a nu gresi. Luna Neagra langa Uranus indica teama de nou si de a accepta noile provocari care vor veni. Este teama de necunoscut. Acum intram pe un teritoriu nou in care noi ar trebui sa ne manifestam dorintele si sa acceptam provocarile vietii.

d) Martie 2012 – Noiembrie 2012: ultima etapa din acest ciclu si care va fi marcata de ultimul patrar dintre Luna si Soare cu Luna la 24 Sagetator si Soarele la 24 Pesti. Este faza in care noi am facut multe lucruri in ultimii 2 ani si mai ales in ultimele 9 luni. Am avut ceva rezultate si putut face o serie de schimbari in viata noastra – raportat la influenta Sagetatorului din horoscopul nostru.  Acum este momentul in care sa finalizam ce a mai ramas de terminat si sa tragem concluzii. Este o etapa de pregatire pentru un nou ciclu si o noua etapa. Cu Mercur-Uranus in Berbec este o etapa a curajului si a initiativei. Este momentul in care vom simti un impuls de a da un nou sens vietii noastre. Iar acest sens este rezultatul lucrurilor traite in ultimii 3 ani.

Viata noastra este o succesiune permanenta de cicluri si evenimente. Aceste cicluri cosmice au existat cu mult inainte de aparitia noastra si vor exista cu mult dupa ce vom trece din acest plan. De aceea nu trebuie sa le privim ca fiind elemente apocaliptice ci doar etape normale dar esentiale in evoluatia noastra ca indivizi. Eclipsele se intampla indiferente de vointa noastra, de culoarea politica, a rasei si a oricarei credinte. Ele genereaza energie si oportunitati pentru ca noi sa crestem si sa ne dezvoltam. Doar credintele noastre si o intelegere defectuoasa le transforma in lucruri de care sa ne fie frica. Teama este lipsa cunoasterii.

Eclipsa placuta,
Dan

 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts