Puterea Ascendentului Tău – partea 5 – Ascendentul de Pământ

ascendent5

Puterea Ascendentului - Ascendent de Pământ

Continuăm seria dedicată relației dintre Ascendent și semnul Solar și ne vom concentra pe Ascendentul de Pământ. Primele 4 articole din această serie le puteți citi aici – Partea I , Partea IIPartea a-III-a  și Partea a IV-a. Întreaga serie poate fi citită aici – Puterea Ascendentului

Ascendent de Pământ

Soare de Pământ

Această combinație este una foarte favorabilă în sensul în care există un echilibru și o armonie între structura interioară a personalității și cea exterioară, dictată de părinți și mediul exterior. Educația pe care o primește rezonează cu modul ei de a fi, pragmatic și orientat către concret. 

Dublarea elementului Pământ face ca persoana să aibă o viziune foarte clară asupra lumii înconjurătoare. Totul este măsurabil și poate fi măsurat  și cântărit. Acest lucru îi oferă abilități foarte bune în a-și asigura resursele necesare pentru a-și acoperi nevoile și implementa proiectele. Ea știe exact cât valorează fiecare lucru și de multe ori acest mod de a evalua nu este neapărat unul conștient și voit. În mod automat, persoana va evalua fiecare aspect al vieții sale dintr-o perspectivă cantitativă: câți bani căștig, câtă iubire ofer, câtă iubire primesc etc. 

Nevoia de structură este o altă caracteristică puternică a combinației Soare-Ascendent de Pământ. Tot ceea ce există în jurul persoanei trebuie să facă parte dintr-un sistem organizat și structurat. Dar nu vă lăsați înselați de aparențe. Ceea ce pentru voi pare haos pentru ei este ordine și structură. 

Toate aceste calități și caracteristici au fost dezvoltate în perioada copilăriei și sub influența directă a mediului extern. Părinții i-au construit această viziune pragmatică asupra lumii punând foarte mult accent pe natura concretă, materială. Copilul având o structură a personalității foarte similară a absorbit fără probleme toate aceste informații și le-a integrat în propria sa viziune asupra vieții.

Cei cu această combinație pot avea o latură artistică foarte bine dezvoltată. Ei au capacitatea de a modela tot ce e în jurul lor și de a lucrurilor o formă foarte clară. Pământul fiind un element strâns legat de corp și alimentație, ei pot fi talentați în arta culinară. 

Dezechilibrul apare atunci când elementul Pământ este folosit în exces. Acele persoane râmân blocate într-o viziune foarte statică asupra lumii și cu greu pot accepta o schimbare. Pot deveni foarte încăpățânați și total reticenți la orice element de noutate. Focusul pe partea materială devine foarte puternic și pot deveni persoane reci și zgârcite, atât material cât și emoțional-afectiv. În comunicarea cu cei din jur devin bolovănoși și având dificultăți în a asculta celălalt punct de vedere. Soluția constă în a atrage elemenul Apă. Fără Apă, Pământul devine arid, sec și nu poți face nimic fără el. Lutul pentru a-l modela și a-i da viață ai nevoie de Apă. 

Soare de Apă

Apa și Pământul sunt semne care au aceeași polaritate și prin urmare rezonează foarte bine. Acest lucru înseamnă că această combinație este una favorabilă iar copilul asimilează ușor tot cea ce mediul extern îi oferă ca educație. 

Atunci când cele două elemente se află în echilibru, avem de-a face cu o persoană empatică, sensibilă și care știe să-și manifeste emoțiile și trăririle într-un mod armonios. Copilul cu Soare de Apă are o structură interioră bazată pe intuiție și simțire. Educația părinților vine ca o mănușă și îi conferă copilului o viziune și o perspectivă solidă și pragmatică asupra lumii înconjurătoare. Părinții îl învață și îi oferă căi de manifestare concretă a tot ceea ce simt ei pe interior. Intuiția funcționează ireproșabil și o folosesc într-un mod foarte practic. Ei sunt acele persoane care nu numai că doresc să ajute pe ceilalți dar au și capacitatea de a o face. Ei pot fi empatici dar fără a se pierde în oceanul emoțional din jur. Pâmântul oferă protecției și acționează ca un scut protector. Deseori pot manifesta abilități artistice extraordinare. Ei pot reuși să transpună vizual sau într-o formă clară cele mai profunde emoții și trăiri.

Dezechilibrul apare atunci când cele două elemente nu se mai află în echilibru: fie Pământ în exces, fie Apă în exces. În primul caz, când Pământul domină Apa din interior, avem de-a face cu un copil a cărui emoții sunt strivite de materialismul și pragmatismul părinților și a celor din jur. Lui nu i se permite să-și manifeste natura sensibilă iar orice frică este privită ca ceva negativ. Părinții în acest caz, nu reușesc să se apropie cu adevărat de copil. Ei vor să-l facă puternic și independent. De multe ori reușesc acest lucru și copilul devine puternic. Dar prețul plătit este mare. Acel copil devenit adult nu va știi cum să-și exprime trăirile și se poate transforma într-o persoană rece și calculată. Cel puțin așa este perceput. El pe interior se simte viu și plin de emoții.Pământul inchide ermetic Apa și nu o lasă se se manifeste. Ei trebuie să găsească acele modalități prin care să poate exprima ceea ce simt cu adevărat. 

A doua situație de dezechilibru apare atunci când Apa domină Pământul. Aici avem situația oamenilor capricioși și foarte fluctuanți în tot ceea ce fac. Părinții, nu reușesc, să le ofere aceea structură și ordine care să-l ajute pe copil să se echilibreze. În cazul anterior, cu Pământul în exces, părinții au fost prea fermi și prea stricți. I-au impus forțat copilului un anumit program și mod de a fi. Acum avem de-a face cu aceeași dorință a părinților de a-i da copilului o educație practică și pragmatică. Doar că ei nu au voința necesară pentru a-i impune copilului minimul de disciplină. Copilul preia controlul asupra părinților și asupra mediului său exterior și prin manifestări emoționale ei îi dirijează pe ceilalți după bunul plac. Când e prea multă Apă, Pământul se transformă în noroi.

Relația Soare Apă și Ascendent Pământ poate fi exprimat plastic prin compararea cu procesul de preparare a mămăligii. În cazul de față plecăm de la o cantitate fixă de apă. Mălaiul reprezintă Pământul. Pentru a face o mămăligă bună e nevoie să punem cantitatea de mălai care trebuie. Prea mult mălai, mămăliga iese prea tare. Prea puțin mălai, mămăliga iese prea moale.

Verifică-ți nivelul zilnic de energie prin intermediul Horoscopului Zilnic Personalizat!

Soare de Foc

Combinația Pământ-Foc este una dificilă și la care echilibrul se obține mult mai greu. Din acest motiv, persoanele cu această combinația, au nevoie de mai mult timp pentru a-și găsi propriul ritm și stil de viață.

Atunci când cele două elemente se află în echilibru, avem o persoană extrem de puternică și care radiază în jurul ei o aură de stabilitate, siguranță și încredere. Ei sunt oameni foarte curajoși și au o abilitate fantastică în a a-și materializa propriile dorințe precum și în a-i ajuta pe ceilalți să o facă la rândul lor. Focul interior este perfect dozat astfel încât să încălzească Pâmântul de la exterior fără a-l usca și crăpa. Cel mai adesea, copilul cu această combinație are parte de părinți care știu exact cum să-și impună autoritate și cum să-i organizeze viața fără a îi bloca propria independență și nevoie de manifestare. Copilul este învățat, într-o maniferă constructivă,  să țină cont de natura materială a lumii fără a o respinge sau se se lase captivat complet de ea. Pământul devine suport si combustibil pentru Foc. Copilul este învățat să pescuiască, nu doar să primescă peștele. 

Dezechilibrul apare atunci când unul dintre cele două elemente predomină: exces de Pământ sau exces de Foc. În prima situație, avem un copil a cărui părinți vor acționa de o așa manieră încât îi vor înnăbuși curajul de a fi el însuși. Pământul poate stinge Focul.  Prea multe reguli, prea multă structură și disciplină poate face ca acelui copil să-i fie teamă să exploreze, să fie el însuși. Focul său se va manifesta într-o manieră controlată și poate duce la un temperament exploziv. O perioadă de timp el reușește să se controleze și transmite aparența unui om energetic dar calm. Brusc el poate răbufni și exploda. Mai pot fi și situațiile în care Focul interior este complet stins iar persoana va deveni un roboțel prins în circuitul vieții. Aceste persoane au nevoie de Aer pentru a-și întări Focul interior și a sparge carapacea Pământului.

Atunci când Focul este în exces iar Pământul în deficit avem situația unor părinți care îi spun copilului că lumea materială este importantă, dar nu îi oferă nici un fel de sprijin, structură, educație. Este ca și cum părintele îi spune că banii sunt importanți dar, în schimb, nu-i va oferi niciodată vreun ban. Ascendentul de Pământ cu un Foc interior în exces, indică un sistem educațional slab și în care părinți nu reușesc să-și impună respectul. Copilul , cu natura sa interioară de Foc foarte puternică, se va impune și va acționa așa cum va dori. El știe că partea materială este importantă dar nu va știi niciodată cum să acționeze încât să aibă aceea prosperitate pe care o caută. El nu va putea niciodată să mențină și să acționeze într-un sistem organizat. El va cauta să se impună cu orice preț. Soluția ar fi atragerea elementului Apă care să mai stingă din Foc. 

Soare de Aer

Și această combinație este una mai dificilă și care necesită multă răbdare din partea persoanei pentru a-și găsi echilibrul interior. Aerul este un semn Yang, proactiv iar Pământul este semn Yin, pasiv. Aerul indică părinți și un mediu exterior mult prea dinamic, abstract și verbal. Nevoia copilului este de structură, formă și concret. Ceea ce el primește din exterior este total diferit de cum simte el pe interior. Din acest motiv, el depune eforturi mai mare pentru a-și echilibra cele două părți ale personalității sale.

Atunci când cele două elemente se află în armonie avem o persoană înzestrată cu o extraordinară capacitate de a exprima în cuvinte simple lucruri foarte complexe și abstracte. Poate fi un foarte bun profesor sau educator. Curiozitatea Aerului este dublată de atitudinea practică și pragmatică a Pământului. Au o inteligență peste medie și pot fi foarte buni organizatori și administratori. Sunt de asemenea, persoane care dobândesc o anumită înțelepciune și tot timpul îți oferă sfatul de care ai nevoie.

Dezechilibrul apare atunci când unul dintre cele 2 elemente domină. În primul caz, avem Pământul în exces iar Aerul în deficit. Aici avem situația unui copil a cărui grade de libertate și mișcare au fost puternic blocate. Părinții au avut o atitudine extrem de rigidă și și-au impus propriul plan asupra copilului, fără a ține cont de nevoile și dorințele acestuia. Astfel copilul ajuns adult ajunge să întâmpine dificultăți de comunicare, de înțelegere și exprimare a ceea ce simte în interior. Curiozitatea sa nativă poate fi complet anihilată. Acest lucru îl poate transforma într-un roboțel, într-o rotiță care se învărte mereu în aceeși direcție.  Pământul devine un vas care închide ermetic Aerul din interior. Soluția constă în atragerea elementului Apă pentru a dizolva din rigiditatea Pământului.

Al doilea dezechilibru apare atunci când Aerul este în exces și Pământul în deficit. Aici discutăm de un copil a cărui părinți caută să-i dezvolte o perspectivă mai pragmatică asupra lumii dar eșuează în a fi un model demn de urmat sau eșuează în a fii disciplinați cu copilul. Este ca și cum ei îi cer lui să fie organizat și structurat dar ei înșăși sunt departe de ceea ce cer. Prin urmare, copilul își dorește ordine și disciplină dar neavând termen de comparație el nu o poate integra în viața lui. Mai poate fi și situația în care părinții nu comunică suficient cu copilul lor, nu-l ascultă și nu-l bagă în seamă. Vizual, acest dezechilibru poate fi perceput ca un copăcel în fața uraganului. Copăcelul este partea de Pământ din persoana respectivă și care nu a avut suficient timp pentru a deveni puternic și a face față furiei Aerului. Soluția constă în întărirea elementului Pământ prin disciplinare și întărirerea voinței.

Am încheiat seria de 4 articole dedicate relației dintre elementul Ascendentului și cel al semnului Solar. Vom continua seria dedicată Puterii Ascendentului analizând modul în care reacționăm atunci când ne aflăm în situații noi precum și modul în care începem lucruri noi în viața noastră.

Pentru a fi sigur(ă) că nu ratezi nici un articol abonează-te la newsletter-ul Ascella

Toate bune,
Dan
 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts