5 motive pentru a invata astrologie

5 motive sa inveti astrologie - citeste articolul

Astrologia este un domeniu care fascineaza si starneste interesul multor oameni. Cred ca nu exista persoana care sa nu-si cunoasca ‘zodia’ sub care s-a nascuta sau care sa nu fi citit un horoscop intr-un ziar. Dar astrologia este mai mult decat atat. Ea ofera un set de instrumente pentru auto-cunoastere si dezvoltare personala. Da…astrologia poate fi folosita cu succes pentru facut predictii de tot felul. Dar in primul rand ramane un instrument de dezvoltare personala si un ghid care te ajuta in viata.

Eu sunt de parere ca fiecare persoana ar trebui sa aiba un set de cunostiinte minime de astrologie astfel incat sa aiba capacitatea de a intelege ceea ce se intampla in viata lor si de ce se intampla acele lucruri in acel moment. Oricine poate invata astrologie! Si nu trebuie sa se sperie de simbolistica si ‘cuvintele cheie’ folosite. Ele sunt extrem de logice si usor de asimilat.

Mai jos gasiti 5 motive pentru care ar trebui sa invatati astrologie:

1. Autocunoastere

Cu totii avem impresia ca ne cunoastem si stim exact ce se intampla cu noi. Dar lucrurile nu stau intotdeauna asa si deseori de-a lungul vietii descoperi noi fatete ale personalitatii tale. De asemenea foarte rar noi suntem sinceri cu noi insine…as putea spune ca omul are o tendinta spre auto-iluzionare fantastica. Astrologia iti ofera un mod de analiza foarte clar si in care iti explica exact de ce se intampla anumite lucruri si cum ai putea sa iti imbunatatesti viata.

2. De ce? – raspunsul la eterna intrebare

In fiecare moment al vietii noastre ‘ni se intampla’ lucruri,unele mai importante altele mai putin importante. De foarte multe ori ne este dificil sa intelegem ceea ce se intampla in viata noastra si care este sensul acelor evenimente. Astrologie iti ofera posibilitatea de a intregra toate evenimentele din viata ta si a observa legaturi si ciclicitati. Astfel poti sa-ti dai seama de ce se intampla un anumit lucru in acel moment si cum se conecteaza cu alte evenimente.

3. Imbunatateste-ti relatia cu cei din jur

Astrologia reprezinta o poarta de cunoastere prin care noi putem sa ne imbunatatim extraordinar de mult relatia cu cei din jur. Prin intermediul ei noi putem observa tiparele comportamentale ale celor din jur si putem sa ne dam seama de abordarea corecta a unei relatii. Personal pe mine astrologia m-a ajutat fantastic sa comunic cu cei din jur si sa am capacitatea de intelege lucrurile dincolo de aparente. Si aici ma refer la toate tipurile de relatii: sentimentale, profesionale, simple prietenii etc.

4. Decizii mai bune

A lua o decizie este un proces destul de dificil pentru majoritatea dintre noi. Si aceasta deoarece ne este dificil sa putem ‘vedea’ dincolo de momentul prezent si de asemenea sa controlam lucruri care urmeaza sa se intample. Astrologia vine si te ajuta in a lua decizii prin faptul ca iti ofera un set de informatii si indicii referitoare la problema cu care te confrunti. Cu ajutorul astrologie poti ‘simula’ modul in care anumite evenimente se vor desfasura de-a lungul timpului si poti sa deduci foarte clar tendintele din viata ta. Astfel prin decizii mai bune iti poti imbunatati viata sub toate aspectele: profesional , financiar, relational etc.

5. Deschidere catre alte domenii

Astrologia are ramificatii bogate cu majoritatea stiintelor spirituale. Plecand de la cunostiintele de natura astrologica va va fi mai usor sa studiati si sa asimilati informatii din alte domenii. De exemplu exista o legatura puternica intre astrologie si tarot sau intre astrologie si sistemul energetic (chakre). Practic astrologia poate deveni elementul principal in studiul a oricarei tehnici si metode noi.

Sper ca cele 5 motive amintite sa va fi starnit interesul si sa va fi convins de utilitatea astrologiei. 

Cum spuneam oricine poate studia astrologia. Eu am inceput sa studiez din timpul liceului si treptat odata cum parcurgeam etape din viata ajungeam sa evoluez si dpdv al cunostiintelor de astrologie. Astrologia are un farmec aparte si din momentul in care incepi sa studiezi intri intr-un univers ‘magic’ si vei dori sa studiezi mai mult!

Pentru cei care doresc sa se initieze in tainele astrologie am conceput in curs de ‘Introducere in astrologia practica. Pe parcursul a 2 zile fiecare persoana care vine la curs va invata notiunile de baza al astrologie iar la sfarsit va putea sa intelegea modul de calcul a unei astrograme si sa dobandeasca un nivel de baza de interpretare.

Dan

*foto credit Flickr

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts