Obiective subiective sau horoscopul saptamanii 20-26 Iunie 2011

Horoscop saptamana 20-26 Iunie 2011

Horoscop saptamana 20-26 Iunie 2011

Viata este o succesiune de evenimente si intamplari. Unele dorite iar altele mai putin dorite. De obicei ceea ce ne intereseaza sunt acele momente care fac obiectul dorintelor noastre sau ne ajuta sa le implinim. Evenimentele neprevazute le analizam prin prisma intarzierilor si abaterilor pe care le genereaza raportat tot la propriile dorinte.  Cel mai adesea noi suntem atat de focalizati si canalizati pe ceea ce vrem sa obtinem incat nu putem percepe si analiza oportunitatea unei intamplari neprevazute. Reticenta la schimbare, la nou este ceva care ne este caracteristic tuturor chiar daca se manifesta in moduri total diferite.

Acest mod de a fi ne influenteaza in mod direct capacitatea noastra de a face planuri si defini strategii. Atunci cand ai un obiect si doresti sa obtii ceva trebuie sa construiesti si un plan prin care poti ajunge acolo.  Din pacate la scoala nu te invata cum sa-ti faci un astfel de plan si cum sa inveti sa gandesti in perspectiva astfel incat sa-ti poti atinge obiectivele.

Orice plan pleaca de la niste obiective si care reprezinta motivatia pentru care noi trebuie sa executam acel plan. Obiectivul trebuie sa fie masurabil si cuantificabil dar cel mai important dintre toate trebuie sa acopere o nevoie de baza a noastra! Deseori facem greseala de a ne stabili obiective, dorinte care nu pornesc dintr-o nevoie reala. Si pe urma ajungem in situatia in care ne este foarte dificil sa continuam sa facem acele lucruri  din plan si ne intrebam de ce ne-am pierdut motivatia. Deseori preluam foarte multe dorinte din exterior. De exemplu, faptul ca mai multi prieteni de-ai tai au fost in in concediu in Grecia te poate face sa simti si tu dorinta de a merge acolo. Dar tu poate ti-ai dori in realitate sa mergi in alta parte. Nevoile noastre sunt simple si toate cauta sa ne duca intr-un punct de echilibru si care va genera o stare de bucuri si fericire interiora. A nu se confunda punctul de echilibru cu plictiseala, limitarile sau plafonarea.

De primul pas in construirea unui plan este stabilirea obiectivelor. Cum spuneam acestea trebuie sa fie masurabile si cuantificabile. Sa luam un exemplu. Sa presupunem ca ai fi o persoana care in aceasta viata simte nevoia de a calatori. Vizitarea diferitelor locuri este o activitate care te face cu adevarat fericit(a). In acest caz putem presupune ca ‘a calatori’ poate sa devina un obiectiv in viata noastra. Oare? Eu as spune ca ‘a calatori’ este o nevoie a persoanei. De ce? Simplu: atunci cand nu calatoreste persoana respectiva nu este fericita. Ceea ce inseamna ca ‘a calatori’ este o ceva fundamental pentru acel  individ pentru a fi fericit. Acum sa nu credeti ca cu totii avem aceasta nevoie. Ca ne place sa calatorim e un lucru. Dar sa simti in permanenta nevoia de a pleca este cu totul altceva.

Pentru a stabili obiective clare trebuie sa ne dam seama de nevoile noastre. Acest lucru il putem face facand o lista cu toate dorintele noastre si vazand ce nevoi acopera ele. Dupa ce am stabilit nevoia de baza incepem sa vedem ce dorinte deriva din ea. Revenind la exemplul de mai sus , persoana respectiva cu siguranta ca ar avea 3 locuri pe care ar vrea musai sa le viziteze. Cele 3 destinatii se pot transforma in 3 obiective. Dar pentru aceasta e necesar le dam o forma masurabila. Si intrebarea care se pune aici este: cum as sti ca obiectivul s-a indeplinit? In exemplul nostru raspunsul ar fi simplu: am vizitat acel loc. Ar fi frumos sa fie asa usor. De exemplu ai dori sa vizitezi Roma. Atunci o vizita de 1 zi ti-ar ajunge? Ai fost la Roma, te-ai putea declara multumit(a). Dar poti face asta? Defineste-ti pentru fiecare obiectiv care sunt lucrurile pe care odata realizate poti spune ai atins obiectivul.

A lucra la partea de obiective este foarte important. Acordand mai mult timp acestei faze iti cresc sansele de a face ceva care sa te faca cu adevarat fericit(a). Pe viitor te poate scuti de mari dezamagiri sau evaluari incorecte.  Un exemplu interesant este cel legat de planul sentimental. Obiectivul tau ar fi sa ai o relatie. Iti doresti foarte mult sa fi cu cineva. Dar daca nu iti definitezi foarte bine ce inseamna acest lucru e posibil sa fii foarte dezamagit(a) de cum au evoluat lucrurile. Ce inseamna sa fii intr-o relatie? Ce tip de relatie iti doresti? Ce tip de persoana ai dori sa ai langa tine? etc.

A avea un scop, un obiectiv si a-l indeplini nu este suficient pentru a te declara multumit(a). Este foarte important sa stii exact ce ai nevoie si sa-ti definesti  cat mai multi parametri masurabili dupa care sa evaluezi acel obiectiv. Am putea spune ca in dragoste nu poti stabili astfel de parametrii masurabili. Cum poti masura dragostea? Simplu…cu mintea. Daca nu am masura-o atunci nu am putea spune ‘mie nu-mi mai cumpara flori’ , ‘pe mine nu ma scoate in oras asa de des cum as dori’ , ‘mie nu-mi acorda atentie’ etc. Cand credem ca cineva nu ne mai iubeste noi o facem pe baza unor criterii ale mintii. Noi in mod automat analizam ceea ce simtim si cautam sa facem ceva concret cu acele sentimente si emotii.Daca nu ar exista acest proces automat pe care mintea il face nu am simti nevoia de a fi cu cineva. Il iubesti pe X , foarte frumos. Dar mintea vine si iti spune ca ai vrea sa face anumite lucruri impreuna cu X. Nu inima. Mintea. Inima doar iubeste. Mintea conditioneaza. Iar pe minte nu o prea poti sari…cel putin nu in ceea ce priveste existenta materiala, concreta. Nu spun ca mintea face lucruril gresite. Ba dimpotriva. Ea ne este de mare folos in aceasta existenta pentru ca ne conditioneaza sa traim acele experiente pe care trebuie sa le traim. A iubi si a simti nevoia de a fi cu cineva este perfect normal.

Dar daca mintea automat conditioneaza inseamna ca noi in subconstientul noastru avem o serie de reguli si lucruri foarte concrete pe care sa ne bazam. Mintea le foloseste pentru a ne spune daca un lucru e ‘bun’ sau ‘rau’. Si daca aceste elemente exista atunci de ce nu am aloca mai mult timp pentru a le identifica corect. A petrece mai mult timp la partea de planificare este un castig si nu o pierdere. Deja in momentul in care incepi sa alergi sa-ti indeplinesti obiectivul nu prea mai accepti schimbari de directie. Si asta chiar daca simti ca nu esti pe drumul cel bun.

Am insistat mai mult pe aceasta etapa a planificarii deoarece saptamana aceasta avem parte de o configuratie astrala care ne vizeaza fix acest proces.  Este un tip de configuratie pentru care eu o numesc magica. In primul rand este foarte rara – chiar unica daca tinem cont de dispunerea exacta – si care are genereaza o energie foarte puternica dar latenta. Acest tip de configuratii creeaza oportunitati de care putem sau nu beneficia.

Configuratia din aceasta saptamana este formata din 5 planete: Soare, Marte, Jupiter, Uranus si Neptun. Toate aceste planete se afla la o distanta de 30 de grade fata de cea de alaturi in ordinea data mai devreme. Mai exact avem : Soare la 4 grade Rac, Marte la 3 Gemeni, Jupiter la 4 Taur , Uranus la 4 Berbec si Neptun la 0 Pesti. Practic toate planetele acopera primele 4 grade din 5 semne consecutive. Exista foarte multe particularitati interesante ale acestei configuratii.

Toate cele 5 planete intra in rezonanta una cu alta si isi trimit energiile catre planeta focar – Jupiter in cazul nostru.  In aceasta saptamana Jupiter va primi in mod direct energia celorlalte patru planete si o va distribui raportat la pozitia sa in horoscopul nostru. Despre Jupiter in Taur puteti (re)citi aici o analiza detaliata si puteti urmari exact unde se va manifesta in aceasta saptamana.

Jupiter este planeta care indica crestere, dezvoltarea si expansiunea. Pozitia sa in Taur indica o faza in care noi trebuie sa ne definim noi obiective in viata si care sa fie mult mai aproape de nevoile noastre reale. O particularitate a acestei configuratii este faptul ca Jupiter in Taur este singura planeta in semne fixe!

Jupiter devina practic singura noastra conexiune cu lucrurile practice , cu ceea ce trebuie sa facem pentru a obtine rezultate. In plus el capteaza si energia celorlalte planete! Eu il consider un moment extraordinar, o oportunitate de a lucra cu noi si cu ceea ce vrem noi sa facem in perioada urmatoare. Cum spuneam mai devreme, aceasta configuratie reprezinta o oportunitate si are un caracter optional. Energia este acolo, se creeaza. Daca vrei sa beneficiezi de ea e alegerea ta.

Eu va recomand ca in aceasta perioada sa reflectati mai mult la ce vreti sa faceti pe viitor. Cautati sa va definitivati mai clar obiectivele si dorintele. Nu va opriti la un nivel superficial de genul – vreau sa castig bani – ci mergeti mai in profunzime si vedeti ce anume va doriti exact. Nu va cramponati pe modalitatile prin care puteti obtine acele lucruri. Plecati de la ipoteza ca traiti intr-un mediu perfect in care va puteti manifesta orice dorinta. Aflati care ar fi acestea. In etapele urmatoare veti avea ocazia de a lucra la modalitatile prin care sa obtineti acele lucruri. Dar acum e important sa stiti cat mai la concret ce va doriti.

Faptul ca cele 5 planete sunt in primele 4 grade ale semnului in care se afla indica o energie pozitiva si foarte puternica. Inceputul unui semn zodiacal are mai mult forta decat cea de la sfarsit. Indica si un nou inceput, o noua directie spre care trebuie sa mergem. In plus faptul ca ea are loc imediat dupa momentul de Solstitiu de Vara amplifica importanta si forta degajata.

Momentul maxim al configuratiei va fi pe 26 Iunie la ora 7:00am dimineata atunci cand Luna se va intalni cu Jupiter la 4 grade Taur. Aceea dimineata este un moment bun pentru a pune pe o hartie dorintele noastre si de a ne declara intentia de a ni le indeplini. Fiecare o poate face in modul sau – rugaciune,meditatie, transmitere de energie, autosugestie etc. Conteaza intentia si faptul ca putem folosi energia acelui moment pentru a declara universului ceea ce dorim. Conditia este ca pana in acel moment sa stim exact ce vrem 🙂 Daca trimiteti dorinte  neclare veti primi lucruri neclare.

Daca ne uitam la constructia acestei configuratii observam mai multe conexiuni interesante intre planete.

Cadrul , structura de referinta a acestei configuratii este data de tringhiul format din Soare-Jupiter-Neptun.  Soarele in Rac si Neptun in Pesti colaborarea impreuna pentru a ne conecta la un plan superior noua. Este vorba de preluarea din subconstient/astral (nu conteaza cum denumiti celelalate planuri) a unor elemente care ne sunt necesare evolutiei noastre. Ea se manifesta sub forma intuitiei si putem avea momente in care sa simtim ca ar trebuie sa facem ceva anume , sa facem o schimbare. Putem primi sub forma intuitiva noi idei si dorinte. Ele se pot concretiza in anumite idealuri la care sa ajungem. Viata noastra perfecta. Aceasta energie este trimisa Jupiter in Taur care o va prelua si ii va da o forma concreta si ii va atasa un set de dorinte materiale.

In interiorul acestui triunghi mai exista unul format de: Marte , Jupiter si Uranus. Aici Marte si Uranus se afla intr-o relatie directa – sextil – si isi transfera energia catre Jupiter ca punct median al lor. In traducere putem spune ca Marte si Uranus ne dau un impuls de innoire si o nevoie de a experimenta ceva nou. Marte in Gemeni stimuleaza gandirea si comunicarea si vom putea simti cum procesele mentale sunt putin amplificate si vom gandi mai repede. La unii se pot amplifica pana la modul in care sa apare discutii si certuri. Asa ca un pic de atentie nu strica. Uranus in Berbec primeste acest impuls de la Marte si ii adauga energia noului inceput. E ca si cum ar aprinde fitilul dinamitei din mintea noastra. Din nou energia este transferata lui Jupiter.

Dupa cum vedem Jupiter primeste energie din doua surse: Soare-Neptun si Marte-Uranus. Primeste doua tipuri total diferite de energie. Soare-Neptun sublinieaza aspiratiile si visarea iar Marte-Uranus actiunea si transpunerea viselor in realitate. Jupiter in Taur le da o forma concreta si ne ajuta in a transpune in practica ceea ce simtim in interiorul nostru.

Un alt aspect interesant este ca Jupiter ca si focar al configuratiei devine atat colectorul cat si distribuitorul acestei energii. El prea toata aceste influente si le distribui mai departe in punctul opus lui : adica 4 grade Scorpion. Astfel se activeaza intreaga axa Taur-Scorpion.
Din acest motiv cei care vor resimti mai puternic aceasta influenta sunt cei nascuti in Taur si Scorpion -cu cat sunteti nascuti mai la inceputul perioadei cu atat mai puternica e influenta. Lor li se pot intampla lucruri interesante in aceasta perioada si trebuie sa fie atenti la cum le gestioneaza.

Dar nu doar Taurii si Scorpionii sunt influentati ci si noi ceilalti. Perioada e mai importanta pentru cei care au planete in primele 8 grade din Taur sau Berbec. Din pacate sunt foarte multe variante de analizat si nu exista timpul necesar pentru a le surprinde pe toate. Poti vedea daca ai planete la inceput de Taur -Scorpion vizitand pagina Astrograma – necesara sa fiti inregistrat pe site-ul Ascella.  In prima sectiune puteti vedea pozitia fiecarei planete din horoscopul dvs. Chiar si cei care nu au planete la inceput de Taur/Scorpion vor simti o influenta raportata la sectorul din horoscop pe care il activeaza – casa astrologica. Aici influenta este pe axe si nu pe un sector anume.

Cei care primesc in mod direct aceasta energie vor simti nevoia de a face ceva neaparat. Pentru ei apare un sentiment de obligativitate. Dar cu totii putem beneficia de aceasta perioada de timp benefica pentru a lucra la obiectivele noastre.

Tot in aceasta perioada mai are loc o configuratie interesanta: opozitia dintre Luna Neagra din Berbec si Saturn din Balanta.  Acest aspect scoate la suprafata multe din frustrari si lucruri pe care le-am reprimat in ultima perioada. Luna Neagra de fapt este o axa si la polul opus se afla Priap. Practic Priap se suprapune cu Saturn. Priap reprezinta natura noastra instinctuala, primara. Sunt acele lucruri necesare supravietuirii noastre ca specie. Saturn forteaza aceaste lucruri sa iasa la suprafata si ne obliga sa le acceptam ca fiind elemente naturale ale existentei noastre. Noi avem capacitatea de a ne ignora propria noastra natura umana si trece sub tacere multe din dorintele si instinctele noastre. Sexul este un subiect care usor devine tabu chiar daca este ceva instinctual, natural. Dar noi il reprimam si de multe ori avem o perceptia deformata asupra acestui lucru. Si cu banii e acelasi lucru. Banii sunt energie, sunt o forma de schimb. Nimic mai mult. Dar noi fie ii privim ca baza fericirii noastre fie ca baza nefericirii noastre.

Acum Saturn ne va obliga sa ne confruntam cu propriile tabu-uri, cu propriile lucruri interzise. De aceea in aceasta saptamana ne putem confrunta cu situatii jenante sau intalniri care sa ne faca sa constientizam cat de mult am reprimat anumite emotii si dorinte. Daca e ceva de care te vei rusina in saptamana aceasta sa stii ca acolo e ceva blocat si ca e ceva ce-ti refuzi sa traiesti. Deblocheaza si cauta sa echilibrezi lucrurile.

In concluzie: petrece saptamana asta gandindu-te la ce doresti sa obtii de la viata in perioada ce urmeaza. Viata se desfasoara non-stop si in fiecare moment in jurul nostru au loc evenimente si intamplari. E bine ca uneori sa ne gandim la ce ne dorim cu adevarat si sa nu ne lasam influentat de factorii externi.

O saptamana excelenta,
Dan

 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts