Horoscop Luna Neagră în Fecioară 2023 – 2024

În perioada4 Octombrie 2023 – 28 Iunie 2024, Lilith sau Luna Neagră cum mai este denumită, va traversa semnul Fecioarei. Află care sunt plusurile și minusurile acestei perioade.

În perioada4 Octombrie 2023 – 28 Iunie 2024, Lilith sau Luna Neagră cum mai este denumită, va traversa semnul Fecioarei.

Despre semnificația generală a Lunii Negre sau Lilith am mai scris în mod constant. O listă completă cu toate articolele scrise pe tema Lunii Negre puteți găsi aici – lista articole Lilith . Mai puteți urmări o scurtă prezentare video a Lunii Negre – click aici

Timp de 9 luni, Lilith va pune un accent foarte puternic pe energia Fecioarei și pe elementul Pământ. La polul opus, se află Priap în semnul Peștilor. Priap indică ceea ce la nivel subconștient vom refuza, vom respinge.

În ultimele 9 luni, cu Lilith în Leu am avut ocazia de a ne descoperi adevărul interior, de a ne da seama mai clar cine suntem și ce dorim. Posibil ca termenul de ”adevăr interior” să sune mai pompos. În realitate, fiecare a conștientizat, a înțeles ceva despre propria ființă, despre cine suntem și cine nu suntem, despre ce ne dorim și ce nu ne dorim. Chiar ar fi indicat să îți acorzi timp pentru a evalua perioada Ianuarie – Octombrie 2023 pentru a identifica ce ai descoperit despre tine. Astfel îți va fi mai ușor să ”profiți” de trecerea Lunii Negre prin Fecioară.

Să revenim la subiectul nostru, Lilith în Fecioară și Priap în Pești.

Elementul Pământ va deveni mult mai puternic resimțit, mai activ și chiar obsedant în a-l manifesta. Acest lucru va indica o dezechilibrare a elementului Apă, de care vom căuta să fugim, să ne îndepărtăm. Ar fi ca și cum am căuta doar să mâncăm fără să bem apă. Pământul fără Apă este un teren arid și în care nimic nu se poate dezvolta.

Activarea elementului Pământ ne poate ajuta în a ne ancora mai bine în realitatea lumii materiale, a lumii concrete în care trăim. Ne permite să identificăm mai clar relația pe care o avem cu corpul fizic, cu fluxul de resurse din jurul nostru. Dar, există riscul de a pune prea mult focus pe acest element și ca atare să generăm un dezechilibru în manifestarea noastră. Practic, trebuie să facem un efort conștient pentru a nu ajunge în acel punct de dezechilibru. Este nevoie ca tot timpul să fim cu ochii pe elementul Apă, pe emoțiile și trăirile noastre.

Respingerea inconștientă a elementului Apă duce la un sentiment de ”uscare” și ne poate deconecta de la emoțiile, nevoile și trăirile noastre. Scade lipsa de empatie și vom tinde să băgăm sub preș multe din stările noastre interioare. Acest lucru duce la o situație de tipul ”scopul scuză mijloacele”. Vom vedea acest tip de acțiune atât la nivel global, socio-politic dar și în plan personal, în relație cu cei din jur.

Scopul principal a trecerii Lunii Negre prin Fecioară este de a ne ajuta să ne transpunem în practică viziunea personală dobândită în etapa anterioară cât a traversat semnul Leului (Ian-Oct 2023). Ea ne conferă atitudinea pragmatică care ne permite să ne schimbăm viața pentru a deveni ceea ce ne dorim. Despre arhetipul Fecioarei am mai discutat în acest video – click aici

Care sunt plusurile perioadei cu Luna Neagră în Fecioară:

 • Atenție mai mare la detalii și la aspectele practice: ne va fi mai ușor a gestiona aspectele mărunte ale vieții dar care deseori au un impact major – exemplu: notele de subsol dintr-un contract. Ne va fi mai ușor să identificăm acele mici schimbări în comportamentul, atitudinea, stilul de viață etc. care stau la baza unor transformări substanțiale. Acum vom vedea mai clar lucrurile care până acum ne scăpau. Vom putea răspunde la întrebarea ”Știu ce vreau, dar cum să fac asta, cum să obțin?”.
 • O mai bună organizare : Fecioara este un semn al organizării și al procedurilor. Poate multora ideea de organizare și procedură nu le surâde. În esență, este vorba despre rutine și perseverență. Măiestria și performanța se obțin prin repetarea ”infinită” a unor acțiuni. Acest lucru implică o mai bună organizare a vieții astfel încât să ai timp și spațiu pentru a face ceea ce ți-ai propus.
 • Creșterea eficienței : poate cel mai important suport de care putem beneficia acum. A fi eficient în viața ta înseamnă că ai timp pentru tot ce-ți propui să faci. O persoană eficientă nu se va plânge de lipsa timpului. Eficiența nu înseamnă să muncești până la epuizare ci înseamnă să muncești inteligent, definind limite, învățând permanent și făcând alegeri mai bune. Definirea limitei este foarte importantă. Înainte de a face ceva este bine să-ți definești parametrii optimi: ce vrei să faci, cât timp aloci, când te oprești dacă ai succes, când te oprești când nu-ți iese etc. Definind aceste limite vei deveni mult mai eficient în viața ta. Și mult mai puțin stresat… neștiind ce vrei să faci, cât trebuie să faci și unde să te oprești generează angoasă și stres.
 • Puterea de a face ce trebuie : acum vom avea mai multă forță în a rezolva acele lucruri pe care le tot amânăm și care nu ne provoacă plăcere. Energia Fecioarei ne face să strângem din bu…ze și să ne apucăm de treabă.

Apropo de efectul Lunii Negre în Fecioară: la data de 25 Septembrie 1926, Henry Ford introduce săptămâna de lucru de 5 zile și 8 ore pe zi. Înainte era un program de 6 zile și 9 ore. A făcut acest lucru fără a reduce salariul muncitorilor plecând de la premisa că astfel vor fi mult mai eficienți. Practic a revoluționat întreaga lume. Noi astăzi avem noțiunea de weekend datorită lui Henry Ford. În acel moment, Luna Neagră era în semnul Fecioarei.

Să trecem acum în revistă riscurile pe care le aduce Luna Neagră în Fecioară:

 • Se trezește la viața ”mama criticii”. Devenind mai atenți la detalii, vom observa mai multe lucruri în jurul nostru și vom simți nevoia de a atrage atenția asupra lor. Poți avea intenții foarte bune dar dacă nimeni nu te-a întrebat și nu e rolul tău să subliniezi acel lucru devii un critic deranjant. Autocritica este și ea la cote maxime. Ne putem face singuri rău lăsându-ne copleșiți de multitudinea de detalii și informații care fac ca lucrurile să nu mai fie așa roz cum credeam că sunt.
 • Pierderea în detalii lipsite de importantă. Foarte ușor putem deveni prizonierii detaliilor și scăpăm din vedere ceea ce este cu adevărat important. Este de folos ca tot timpul să avem undeva notat scopul principal și să nu ne lăsăm atenția să zburde nestingherită.
 • Căutarea obsesivă a perfecțiunii : energia Fecioarei poate deveni ușor maniacală căutând o perfecțiune a detaliului care nu poate fi atinsă. Este legată de pierderea în detalii identificată mai sus. Tot timpul mai există ceva de făcut, de îmbunătățit. Tot timpul mai apare un fir nou de praf, o frază care parcă ar putea scrisă mai bine etc. Aici este indicat să aducem în discuție tema rentabilității. Merită să mai insist? Sau mai mult pierd decât câștig?
 • Munca în exces : un alt efect nedorit în această perioadă. Sunt sigur că mulți deja vă confruntați cu acest aspect și nu vă spun ceva nou. Dar puteți fi surprinși de faptul că tot timpul se poate mai mult, dacă nu schimbați ceva în atitudinea și modul în care munciți. Soluția nu este simplă, dar dacă nu pleacă de la dvs. nu o să vină nimeni să vă plângă de milă că munciți prea mult. Este o realitate a lumii în care trăim. Prin urmare, este important în această perioadă să definim limite mai clare și să începem să facem schimbări.

Alături de Luna Neagră în Fecioară se manifestă și punctul opus, Priap în Pești. Practic riscurile evidențiate mai sus provin de la această acțiune al lui Priap. Acesta va genera o tendința generalizată de a respinge, de a fugi de tot ce semnifică energia Peștilor:

 • Refuzul de a ne asculta intuiția și emoțiile: vom trăi sub impresia că e mai bine să ne bazăm pe logică și abordarea mecanicistă și astfel vom căuta să nu dăm ascultare la ceea ce simțim, la ce ne comunică subconștientul prin intermediul emoțiilor și intuiției. Această abordare ne poate complica viața și pe termen lung duce la un nivel crescut de agitație interioară și frustrare.
 • Lipsa credinței : aici nu mă refer doar la credința în Dumnezeu ci la speranță, la credința în viitorul și destinul tău. Trăim într-o lume cu multe necunoscute iar credința duce la o acceptare a misterului și ne ajută să ne poziționăm mai confortabil în relație cu Universul. Priap în Pești va crește confuzia în sensul în care vom deveni mult mai circumspecți vis-a-vis de ceea ce nu cunoaștem, de tot ceea ce nu putem cuprinde cu mintea, inima etc.
 • Crește teama de necunoscut: tot ceea ce nu poate fi măsurat devine periculos și vom avea dificultăți mai mari în a gestiona necunoscutul. În mod direct, ne va afecta relația cu viitorul nostru. Vom putea proiecta, defini ca obiectiv doar ceea ce vom putea măsura, evalua, cuantifica. Vom căuta să evităm ceea ce nu putem cuprinde cu mintea noastră. În acest fel ne vom limita serios opțiunile pe care le avem.

Influența Lunii Negre în Fecioară variază de la individ la individ, în funcție de harta natală a fiecăruia. Dar cu toții avem axa Fecioară – Pești în harta noastră și putem să ne folosim de această trecere pentru a ne îmbunătăți viața.

Cel mai important lucru de reținut în următoarele 9 luni de Lilith în Fecioară: să acționăm pas cu pas și să ne concentrăm pe micro-schimbări, micro-decizii. Dacă ne dorim schimbări majore, radicale din prima, s-ar putea să eșuăm. Nu înseamnă că nu vor fi schimbări importante în viața noastră. Doar că ele nu își au neapărat sursa în tranzitul Lunii Negre în Fecioară.

Cuvântul cheie este optimizare și creșterea eficienței proiectată asupra modului în care ne trăim viața. Cum poți optimiza ceea ce faci? Cum poți crește eficiența?

Primul pas constă în a identifica acele activități, procese din viața ta unde simți că nu ești eficient, unde simți că muncești sau oferi mai mult decât primești. Poate fi vorba de planul profesional, cel personal, relațional sau financiar. Nu contează. Identifică unde simți că lucrurile nu merg bine fără a proiecta în exterior vina și responsabilitatea. Întrebarea este ce poți face tu mai bine în contextul dat.

După ce ai identificat zonele unde nu ești suficient de eficient vine momentul să întrebi un prieten. Cu alte cuvinte, uită-te în jur, întreabă, citește, învață cum poți să faci mai bine ce faci. Află cum fac cei care au succes în activitatea pe care o desfășori. Deschide-te către informație, educă-te. Dacă repeți la infinit același mod de a opera ineficient nu vei obține rezultate mai bune. Trebuie să ieși din cutia ta, să scoți capul afară și să afli cum s-ar putea face altfel.

După ce ai găsit ceva alternative sau idei începe prin a experimenta și a le pune în practică. Dar pleacă de la schimbări minore, fără impact major. Dacă vrei să schimb ceva important s-ar putea ca subconștientul tău să opună rezistență. La toți funcționează puterea obișnuinței și este dificil să schimbăm un mod de a acționa dintr-o dată. Cel mai bine e să faci mici schimbări care îți vor da curaj.

Ce ar trebui să mai reținem la arhetipul Fecioarei: definirea de obiective clare! Dacă nu știi de ce faci un lucru, unde să te oprești dacă îți iese, dacă nu-ți iese, dacă nu ai definite limite, atunci vei intra în bucla perfecționării continue a Fecioarei. Adică muncești mult și prost.

Mai reține un lucru: efectele acestor optimizări sunt exponențiale! Dacă tu devii mai eficient cu 10% în a răspunde la emailuri, de exemplu, s-ar putea traduce în câteva minute bune câștigate. Zilnic. Iar în acele minute poți avea timp să savurezi o cafea, să faci un pipi, să vorbești cu mama, soțul, amantul/amanta etc.

Prea mult așteptăm marile schimbări, marile momente. Când o să fiu la pensie o să citesc ce-mi face plăcere. Până atunci adun cărți. Pun pariu că atunci când vei ajunge la pensie nu prea o să mai ai chef și energie de citit. Dacă timp de 20-30 de ani nu ți-ai făcut obiceiul de a citi crezi că la 60+ o să-ți fie ușor?

Luna Neagră în Fecioară ne poate ajuta să ne optimizăm viața plecând de la micile activități zilnice. Putem crește calitatea muncii, putem reduce timpul alocat etc. În timp, aceste mici optimizări îți vor transforma radical viața.

Devenind mai eficient câștigi resursa cea mai importantă în viață: timpul. Acest timp câștigat îl poți folosi făcând altceva sau pur și simplu, pe românește, frecând-o la rece. Dar o faci din postura omului eficient care face ce are de făcut și nu rămâne cu restanțe.

În concluzie: perioada de 9 luni de zile cu Luna Neagră în Fecioară este una excelentă pentru a ne optimiza viața, pentru a ne perfecționa și deveni mai eficienți, mai rentabili în tot ceea ce facem. Dar pentru aceasta este nevoie ca noi să facem un efort și să devenim conștienți că anumite evenimente vin doar să ne arate unde trebuie să ne îmbunătățim.

Dacă vrei să citești ce domenii activează Lilith în Fecioară în astrograma ta intră în aplicația AstroSfaturi – cont gratuit – secțiunea Domenii activate. Acolo vei citi în ce domenii ale vieții tale este necesar să pui în practică cele prezentate mai sus.

Pentru informații personalizate apelați cu încredere la serviciul de consiliere astrologică oferit de Cabinetul de  Astrologie Ascella.  Vrei să înveți astrologie? Cursurile video Ascella îți stau la dispoziție.

Toate bune,

Dan

Photocredits

Total
0
Shares
Related Posts