Lună Plină 7 Martie – Lachesis ursitoarea

Luna Plină din 7 Martie va juca un rol important în manifestarea lui Saturn în Pești din perioada 2023 – 2026.

La data de 7 Martie 2023, ora 14:40 EET, vom avea parte de un nou moment de Lună Plină. Va avea loc opoziția dintre Luna 16 Fecioară cu Soare 16 Pești. Momentele de Lună Plină au loc la fiecare aproximativ 28 de zile și au capacitatea de a accentua alte influențe existente în acel moment.

Ce avem particular la această Lună Plină este că ea însoțește intrarea lui Saturn în semnul Peștilor. La momentul exact al Lunii Pline, Saturn se află la 29:59 Vărsător iar în decurs de 1 oră va trece în semnul Peștilor. Prin urmare, Luna Plină va influența modul în care Saturn se va manifesta în semnul Peștilor pentru următorii 2 ani și jumătate.

Dacă dorești să afli ce activează Luna Plină în harta ta natală întră în contul tău AstroSfaturi – cont gratuit. Tot aici poți afla și despre influența lui Saturn în astrograma ta.

Tot timpul, la momentele de Lună Nouă și Lună Plină, caut să identific acel aspect unic sau care se repetă extrem de rar. La Luna Plină de acum avem un astfel de moment: Soarele se află lângă asteroidul Lachesis.

Lachesis, în mitologie, a fost una din cele 3 ursitoare (Fates sau Moirai) care determinau foarte precis evoluția fiecărui om. Lachesis avea rolul de a determina durata vieții și toate provocările pe care o persoane le avea de trăit.

“This is the word of Lachesis, the maiden daughter of Ananke (Necessity), souls that live for a day, now is the beginning of another cycle of mortal generation where birth is the beacon of death.”

PlatoRepublic 617c

Vedem cu Lachesis este implicată în acest moment de Lună Plină și ca urmare își va pune amprenta asupra evenimentelor care au loc acum.

La nivel personal, ar putea fi un moment de a ne readuce aminte că suntem muritori, că nu avem la dispoziție tot timpul din lume. Noi suntem foarte buni în a ne ignora propria mortalitate și considerăm că avem tot timpul din lume. Ceea ce este destul de fals. Știm cu siguranță că vom muri dar nu știm când. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să trăim în frică dar nici în ignoranță și uitare. Echilibrul este calea. Ignorarea morții nu o va face să dispară.

Acest Lună Plină poate fi o oportunitate de a ne privi viața din momentul actual din perspectiva morții. Dacă acum ai muri, cum ți-ai evalua viața? Ce ai regreta? Ce simți că nu ai făcut, că ai amânat? Este un exercițiu de introspecție util și care te poate ajuta să-ți dai seama dacă modul în care îți trăiești viața este cel dorit cu adevărat de tine.

În plan exterior, această Lună Plină cu Lachesis poate genera situații de tipul accidentelor în care viețile unor oameni să fie curmate și care să aibă impact asupra noastră. Accidente fatale se întâmplă în mod constant. Acum poate fi vorba de ceva cu impact la nivel general.

Mai pot apare situații în care să se abordeze subiecte precum dreptul la viață, sinuciderea asistată, prevenția sinuciderilor etc.

Ce este interesant este cum acest asteroid Lachesis se manifestă în harta României de la 1918. Lachesis în harta României se află la 17:48 Pești …. cu alte cuvinte Luna Plină activează acest punct. Practic avem și o reîntoarcere a asteroidului la poziția inițială.

Dacă ne uităm în trecut vom găsi acest asteroid activat prin tranzite în momente sensibile:

  • Incendiu colectiv 30 oct 2015: Chiron se afla în tranzit, retrograd, la 17:19 Pești
  • Accident aviatic Balotești 31 martie 1995: Saturn în tranzit la 18:04 Pești
  • Explozie mina Vulcan 21 mar 1986 – 17 persoane decedate: Mercur retrograd la 21 :45 Pești
  • Cutremur 4 martie 1977 : Neptun la 16:05 Săgetător (cuadratură Lachesis)

Desigur, Lachesis activată nu a fost elementul care a generat situația. Ea era parte dintr-o configurație mai complexă. Dacă ne uităm , prezența ei a adus în discuție tema vieții și a prețului ei. În urma evenimentelor enumerate s-a evidențiat o lipsă a unor măsuri de siguranță care să protejeze viața. Lachesis acționează mai degrabă ca un indicator al unor situații care nu sunt așa cum ar trebui să fie și care pun viața în pericol.

În concluzie, aș spune că atât aceste zile cu Luna Plină activă dar mai ales perioade de 2 ani de zile cu Saturn în Pești va fi mult despre capacitatea noastră de a proteja viața și de a înțelege existenței umane. Sper să nu fie nevoie de exemple prea multe pentru a ne face să devenim mai conștienți de propria existență.

Toate bune,

Dan

Total
0
Shares
Related Posts