Horoscop 2020 – Anul Cornutelor

horosco2020-anul-cornutelor

Horoscop 2020 - anul cornutelor

Dacă ar fi să punem un titlu anului 2020 acesta ar fi ”Anul Cornutelor”. Cornutele sunt semnele zodiacale care posedă ”coarne”: Berbec, Taur și Capricorn. Iar în 2020 toate aceste semne sunt activate puternic de prezența unor planete importante. 

Semnul Berbecului va fi activat de Chiron, Luna Neagră și Marte retrograd. Semnul Taurului este activat de Uranus. Pluto, Saturn și Jupiter se vor afla în semnul Capricornului. Este vorba de un nucleu greu de planete care va induce o serie de schimbări profunde la nivel macro, la nivelul societății umane. Cele 3 planete s-au mai aflat împreună în semnul Capricornului doar în 1284 dacă ne raportăm la intervalul ultimilor 2000 de ani. Acest lucru face ca anul 2020 să fie cu adevărat special. Totodată prezența celor 3 planete în semnul Capricornului face ca anul 2020 să fie scena de predare a ștafetei prin schimbarea unor cicluri planetare lungi și importante: Saturn – Pluto (1982-2020, 2020-2053) și Jupiter – Saturn (2000 -2020, 2020 – 2040).

Această accentuare a ”cornutelor” înseamnă o creștere a nivelului de ”încăpățânare” și a rezistenței la schimbare – în special cea care vine din exterior. Vom asista la mai multe conflicte și tensiune pentru că mulți vor intra în acele lupte pentru supremație și control. Este un an cu foarte multă energie care va aduce unele schimbări în modul în care vom funcționa. 

Cele 2 cicluri mai sus amintite vor marca sfârșitul unei ”mini-ere” și începutul unui nou mod de a face lucrurile să meargă. Despre ciclul Saturn – Pluto am discutat pe larg în cadrul unui atelier de astrologie – poți vizualiza aici o secvență din cadrul acestui atelier. Ciclul Jupiter- Saturn este ”regele ciclurilor macro” deoarece el modelează evoluția socio-economică a lumii în care trăim. În 2020 se încheie un ciclu de 20 de ani care a început în 2000 și a fost axat pe energia Taurului. Acest lucru a dus la o creștere a bogăției lumii și un accent mai mare pus pe bani, resurse și avere. În decembrie anul viitor va începe un nou ciclu Jupiter – Saturn iar focusul se va muta de la Taur la Vărsător. Următorii 20 de ani vor fi cei în care tehnologia va domina lumea noastră. Informația va deveni mai importantă decât capitalul. 

Este interesant de analizat și influența acestor planete din Capricorn asupra generațiilor. Cei născuți în intervalul 1993-1996 vor avea ocazia de a ieși la rampă, mai exact persoanele care sunt născute cu Uranus și Neptun în Capricorn la gradele care vor fi activate de Jupiter-Saturn-Pluto din Capricorn. Aceste persoane, care acum vor împlini 24-27 de ani, vor avea o mai mare susținere pentru a face o schimbare. Este foarte posibil ca în următorul an să vedem la nivel global cum va apare o nouă generație de lideri, antreprenori, inventatori etc ale căror acțiuni vor avea un impact puternic la nivelul societății. Anumite persoane din cadrul acestui interval vor fi ”alese” pentru a juca un rol important în plan social, la nivel macro. 

Să revenim la influențele la nivel personal ale anului 2020. Cele mai importante și puternice efecte le vor produce planetele Pluto, Neptun, Uranus și Saturn. 2020 este bogat în evenimente astrale și voi mai reveni pe parcursul anului cu noi informații.

Pluto este planeta care aduce transformări radicale în viața noastră. Ea ne obligă la un proces de distrugere și reconstrucție. Tot ceea ce este slab în viața noastră va fi eliminat pentru a construi o bază mult mai solidă. Cei mai afectați de acest tranzit vor fi cei care au planete sau alte elemente la gradele 22-24 în semne Cardinale : Berbec, Rac, Balanță și Capricorn.

Notă: în continuare voi indica anumite intervale de timp. Ele nu trebuie privite ca fiind fixe pentru că pot fi situații care se se aplice și la cei născuți cu 1 zi înainte sau după intervalul definit. 

Berbecii născuți în intervalul 10-14 Aprilie, Racii născuți în intervalul 13-17 Iulie, Balanțele născute în intervalul 14-18 Octombrie și Capricornii născuți în intervalul 12-15 Ianuarie vor trece în 2020 printr-o serie de mari schimbări. Ei vor fi provocați să se reinventeze, să renunțe la tot ceea ce nu le conferă putere, la tot ceea ce-i ține pe loc. Cu cât se vor împotrivi mai mult la aceste schimbări care vin, cu atât procesul va fi mai dureros. Energia plutoniană este extrem de intensă și nu prea îți dă de ales. Pentru femeile născute la aceste intervale va fi un proces de repoziționare față de energia masculină, față de bărbații din jur, față de șefi (aici pot fi tot femei). Oportunitatea oferită de Pluto este de a renunța la tot ceea ce este toxic pentru tine și a te eliberea de ceea ce te limitează, constrânge.  La fiecare în parte lucrurile se particularizează conform astrogramei natale. 

Cei născuți în intervalele 15 Septembrie – 18 Septembrie, 13-15 Mai, 13-15 Martie și 15 – 17 Noiembrie vor putea beneficia de susținere din partea lui Pluto. Ei vor primi un plus de energie și putere. Acest lucru vă va permite să începeți proiecte noi sau să le finalizați pe cele existente. Este o perioadă de care este bine să profitați și să rezolvați tot ceea ce este mai complicat și dificil în viața voastră. 

Neptun este planeta care aduce confuzie și ceață în viața noastră. În realitate, ea dizolvă acele lucruri care nu ne mai sunt necesare și la care în mod normal nu le dăm drumul. Neptun îi va influența în mod direct pe cei care au planete sau alte elemente la gradele 18-20 în semne Mutabile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești.

Cei născuți în intervalele 8-10 Iunie (Gemeni), 10-12 Septembrie (Fecioară), 9 – 11 Decembrie (Săgetător) și 8-10 Martie (Pești) vor resimți în mod direct influența neptuniană. Senzația de ceață, confuzie și lipsă de direcție va fi destul de puternică. Este bine să se evite decizii majore și să se inițieze proiecte care necesită investiții importante. Faptul că nu știi încotro s-o apuci nu înseamnă că trebuie să faci o schimbare. Ești confuz, ok, atunci stai în banca ta. Orice decizie ai lua ceața nu va dispare. Chiar dacă decizia este bună tu nu o vei percepe corect și astfel riscul de a lua hotărâri eronate este mult mai crescut. 

Cei născuți în intervalele 11-13 Noiembrie, 10-12 Iulie, 9-11 Mai, 8-10 Ianuarie vor beneficia de energia pozitivă a lui Neptun. Este o perioadă bună pentru a vă exprima creativitatea, pentru a dezvolta noi hobby-uri și proiecte artistice. Neptun vă oferă o imaginație mult mai activă. Intuiția este și ea mult mai puternică și puteți deveni mult mai senzitivi în această perioadă. 

Uranus este planeta care aduce neprevăzutul, ruperea de ritm și elementul surpriză în viața noastră. Este și planeta care crește nevoia de libertate, independență și exprimare originală. Cei care au planete în intervalul 6-10 în semne Fixe – Taur, Leu, Scorpion, Vărsător – nu se vor plictisi în 2020. Vor avea parte de multe elemente surpriză și evenimente care îi vor lua prin suprindere. Tot ce înseamnă planificare și control va fi greu de implementat.

Cei născuți în intervalele 26-30 Aprilie (Taur), 29 Iulie – 2 August (Leu), 29 Octombrie – 2 Noiembrie (Scorpion) și 25-29 Ianuarie (Vărsător) vor resimți din plin influența Uraniană. Este indicat să fie mai precauți pentru că există un risc mai ridicat de accidente sau evenimente neprevăzute. Lucrurile vor tinde să iasă altfel decât v-ați planificat. Potiziv, Uranus vă aduce posibiltatea de a fi mai liberi și de a face lucruri pe care în mod normal le-ați evita. Evitați să faceți planuri și deschideți-vă către nou. Lăsați viața să vă suprindă. 

Cei născuți în intervalele 29 Noiembrie – 3 Decembrie și 30 Septembrie – 4 Octombrie să fie foarte atenți pentru că Uranus acționează mult mai haotic iar riscul de accidente este mult mai ridicat. Vor exista numeroase ruperi de ritm pe parcursul anului și de foarte multe ori rezultatele vor fi diferite de așteptări.

Cei născuți în intervalele 28 Decembrie – 1 Ianuarie, 29 August – 2 Septembrie, 27 Iunie – 2 Iulie, 25-28/29 Februarie vor primi susținere de la Uranus pentru a aduce o schimbare în viața voastră. Acum aveți ocazia de a face ceva nou, ceva diferit de până acum. Focus pe proiectele și activitățile care aduc acest element de noutate și inedit. 

Cele 3 planete menționate – Pluto, Neptun, Uranus – acționează fără a ține cont de voința noastră. Este ca și cum ele au agenda lor proprie și nu poți evita ceea ce ele au să-ți aducă în viața ta. Nu trebuie privite ca fiind negative sau pozitive ci ca pe o manifestare a destinului care s-a săturat de prostiile noastre și ne obligă la schimbare și evoluție.

Saturn va parcurge ultimul decan al Capricornului, va intra în Vărsător și pe urma va reveni în mers retrograd în Capricorn. Saturn este ”profesorul” în sensul în care lecția lui este de a învăța să-ți asumi în mod corect responsabiltatea propriei vieți. Dacă suntem sub influența lui Saturn trebuie să învățăm să avem răbdare și să ne concentrăm pe ceea ce este cu adevărat important. Totodată ne învață să fim mai eficienți în viața noastră.

Cei care au planete sau elemente la gradele 25-30 semne Cardinale și 0-2 semne Fixe vor fi sub influența directă a lui Saturn. Raportat la planeta respectivă putem spune că vă aflați într-o etapă de maturizare și responsabilizare. 

Promo: Profilul astrologic al copilului tău – află care-i sunt punctele forte și punctele slabe și cum îl poți ajuta să-și atingă potențialul.

Cei născuți în intervalele 15-22 Ianuarie, 18-25 Octombrie, 17-24 Iulie și 15 -22 Ianuarie vor resimți în mod direct influența saturniană. Va exista o scădere a vitalității și a energiei. Dacă în mod normal noi am funcționa cu 2 baterii acum Saturn vine și ne ia una din ele și ne spune să învățăm să funcționăm cu jumătate din energie. Prin urmare este bine să nu forțați.  Aveți răbdare și faceți doar ceea este strict necesar. Nu vă aruncați în proiecte care vă solicită multă energie pentru că o să vă chinuiți degeaba. Evitați câștigurile și planurile pe termen scurt pentru că riscați să fiți dezamăgiți. Pot apare foarte ușor întârzieri și tot felul de blocaje. Atenție și la sănătate. Datorită lipsei de energie pot apare tot felul de dezechilibre la nivelul organismului. Este o etapă de maturizare și e posibil să fiți nevoiți să vă asumați anumite responsabilități noi. 

Tot în 2020, Jupiter va traversa și el semnul Capricornului. Despre influența acestui tranzit te invit să urmărești înregistrarea video de mai jos.

Sper ca aceste elemente indicate mai sus să vă ajute și să vă ghideze pașii în 2020. Sunt doar direcții generale pentru că particularizarea se poate realiza doar la nivel individual. Fiecare dintre noi este unic și are o astrogramă diferită și orice analiza generală nu poate surprinde particularitățile individuale. Pentru o analiza personalizată îți recomand să apelezi la un astrolog profesionist pentru o consultație astrologică – click aici pentru detalii

Toate bune,
Dan
 

Total
0
Shares
Related Posts