Tu pentru ce lupți în viața ta? Horoscop Marte în Berbec Iunie 2020- Ianuarie 2021

horoscop_marte_berbec

Dacă nu-ți cunoști nici inamicul și nici pe tine însuți, este sigur că te vei găsi în primejdie în fiecare bătălie. Astfel de oameni se numesc nebuni criminali. La ce se pot aștepta ei decât la înfrângere? – Sun Tzu

Fiecare dintre noi este un luptător. Cu toții avem momente în care intrăm în acest rol de luptător pentru a obține un rezultat, pentru a face o schimbare sau a ne apăra. Viața în sine este o luptă.

A lupta este o artă. Nu este suficient să vrei să lupți. Trebuie să știi, să înveți să lupți pentru a avea succes. A lupta nu înseamnă a fi agresiv, a da în cap altora sau a deveni ultracompetitiv căutând cu orice preț să fii cel mai bun. Acestea sunt dezechilibre, abateri de la ideea de bază a luptătorului.

Din punctul meu de vedere, calitatea principală a luptătorului o reprezintă curajul. A fi curajos în fața vieții înseamnă că ești un luptător. A fi curajos nu înseamnă să demonstrezi că ești puternic. Indiferent de ceea ce-ți oferă viața, tu dai dovadă de aceeași doză de curaj. Nu fugi dar nici nu te arunci cu capul înainte. Tu știi cât de puternic ești iar scopul tău este de a fi tot timpul cea mai bună versiune a ta.

În astrologie, Marte reprezintă arhetipul luptătorului. Marte în această perioadă, Iunie 2020 – Ianuarie 2021 , va avea o trecere prelungită prin semnul Berbecului. El va fi și retrograd în perioada 10 Septembrie – 14 Noiembrie 2020.
Marte, ca arhetip al luptătorului, are 2 fațete: soldatul care înfruntă direct pericolul (natura Berbecului) și luptătorul de guerilla / asasinul din umbră care evită confrutarea directă (natura Scorpionului). Nu putem spune că una din cele 2 fațete este mai bună sau mai rea. Depinde foarte mult de natura luptei pe care o duci. Atunci când te confrunți cu un inamic mult mai puternic decât tine este indicat să eviți lupta deschisă, directă și să ai o abordare mai ascunsă.

În această perioadă, cu toții vom trece printr-o redefinire a rolului de soldat, de luptător care se confruntă în mod direct cu pericolul. Cu toții avem un Marte în harta natală și astfel cu toții jucăm acest rol de luptător. Poziția lui Marte indică modul în care lupți, care sunt mijloacele tale de luptă și care îți sunt zonele în care ai putere. Perioada pe care o traversăm acum este una dificilă dacă ne raportăm la efectul coronavirusului. Marte în Berbec va activa planetele din Capricorn – Jupiter, Saturn, Pluto – și va genera o serie de tensiuni foarte mari și riscul unor conflicte va deveni din ce în ce mai mare. Scopul acestui articol este de a discuta despre rolul lui Marte în Berbec la nivel personal și nu la nivel global.

Marte în Berbec ne ajută să ne redefinim luptătorul din noi. Este o ocazie de a reflecta la ideea de curaj, la ideea de a lupta pentru tine și cei apropiați, de a nu te lăsa strivit de forța lumii. Atât timp cât ești în viață trebuie să lupți. Conjunctura exterioară creează scena perfectă pentru ca noi să ne devenim luptători impecabili. Un luptător echilibrat nu se aruncă cu capul înainte și nici nu dă înapoi din cauza fricii. El poate simți frică, poate simți furie dar rămâne în control. A fi curajos înseamnă să accepți situația în care te afli, să-ți dozezi energia și apoi să oferi tot ce ai mai bun pentru a ieși cu bine din ea.

Promo: Vrei să afli cum se manifestă luptătorul din copilul tău? Profilul astrologic al copilului tău îți oferă aceste informații alături de multe alte aspecte ce țin de caracterul și personalitate lui. Detalii aici 

Bineînțeles că în această perioadă vom vedea din plin manifestarea extremelor lui Marte în Berbec: luptătorul lipsit de echilibru. Vom avea parte de cei agresivi care imediat sar la luptă și vom avea parte și de cei care vor lăsa frica să-i domine și vor deveni lași. Alegerea ta nu este una dintre cele 2 variante ci aceea care te face să devii un luptător echilibrat.

Vor fi provocări destul de mari cu care ne vom confrunta. Dar dacă le privești ca pe o oportunitate de a deveni mai puternic atunci vei ști ce ai de făcut. Dacă nu reușești să-ți controlezi frica sau agresivitatea lucrurile se vor complica pentru tine. Cu cât devii mai echilibrat cu atât vei fi mai protejat. Agresorii vor căuta victime, îi vor căuta pe cei care nu rămân fermi pe poziții, sunt pasivi și nu luptă. Rămânand ferm pe poziția ta și nemanifestând frică sau agresivitate vei fi lăsat în pace. Frica și agresivitatea sunt fațete ale aceleași monede – ambele reprezintă o lipsă de echilibru.

Consider că cel mai important lucru de reținut este că este o perioadă potrivită ca să ne întrebăm pentru ce luptăm. Care este scopul luptei noastre?

Aparent poți identifica ușor un scop, o motivație pentru a lupta. În realitate ai doar 2 opțiuni: să lupți pentru ceva sau să lupți împotriva a ceva! În orice moment al vieții tale, în orice situație ai aceste 2 opțiuni la îndemână. În funcție de ce alegi lucrurile vor evolua într-o direcție sau alta. Răspunsul corect este să lupți pentru ceva și nu împotriva a ceva.

Să luăm un exemplu: cineva te atacă pe stradă. În fața acelui agresor ai de ales pentru ce lupți: lupți pentru viața ta sau lupți împotriva lui. Reacția ta va fi diferită în funcție de această alegere pe care o faci mai în toate cazurile la nivel inconștient. Dacă lupți împotriva agresorului de multe ori îi dai din puterea ta. A lupta împotriva a ceva este o reacție a Ego-ului tău, care este rănit și care te pune în pericol. Cum îți permiți să mă ataci? Îți arăt eu ție. În acel moment tu nu poți evalua corect șansele tale și riști inutil. A lupta pentru viața ta te pune într-o poziție cu o deschidere mai mare și nu cauți să-l înfrângi pe celălalt ci doar să te lase în pace.

Imaginează-ți că aceeași dinamică are loc și la locul de muncă sau în relații. De multe ori trebuie să lupți pentru a obține ceva. Dacă tu lupți împotriva șefului pentru a obține o promovare îți complici existența inutil. Relația cu șeful devine una subiectivă și vei pierde din vedere scopul principal. Dacă lupți pentru promovare nu vei simți instant să te războiești cu șeful.

A lupta pentru ceva te ajută să rămâi concentrat pe obiectivul tău. Tendința de a lua lucrurile personal scade pentru că în această situație nu există dușmani ci doar situații de rezolvat. Nu șeful sau partenerul/partenera te împiedică pe tine să-ți atingi obiectivele. Ei nu devin dușmanii tăi ci parteneri cu care trebuie să ajungi la un acord.

Cel mai nobil luptător este cel care luptă pentru a proteja o altă persoană. Și tu poți fii în cadrul relației tale un luptător pentru partenerul/partenera ta. Doar că deseori îți transformi partenerul în inamic. În loc să lupți pentru el/ea, lupți cu el/ea.

Să analizăm situația de acum, cu coronavirusul și toată confuzia informațională. Observăm că foarte mulți luptă împotrivă la ceva – unii împotriva virusului, alții împotriva restrictițiilor etc. Eu personal cred că fiecare ar trebui să luptăm pentru ceva. În cazul de față să luptăm pentru claritate, pentru sănătate, pentru integritate. Care este diferența?

Atunci când lupți împotriva dezinformării, de exemplu, de cele mai multe ori nu faci decât să amplifici confuzia. Atunci când lupți împotriva a ceva nu poți rămâne în punctul de echilibru, te duci la cealaltă extremă. A lupta pentru claritate înseamnă că pui sub semnul întrebării tot ceea ce citești, să eviți să crezi 100% în orice și mai ales să eviți să transmiți lucruri incerte. A lupta pentru claritate înseamnă să vorbești doar despre ceea ce cunoști suficient de bine pentru a avea o opinie documentată. Rămâi la ceea ce cunoști. Aceasta a fost atitudinea mea din aceată perioadă. Am rămas la astrologie și am încercat să public lucruri care să aducă claritate și am evitat subiectele,temele care ar spori confuzia. Atunci când este ceață pe șosea nimeni nu vede clar. Unii își montează faruri mai puternice dar tot în ceață sunt. Datorită faptului că ei văd cu 5m mai mult decât tine nu înseamnă că văd clar. Tot în ceață sunt și ei.

Sfatul meu este ca în această perioadă să te gândești pentru ce lupți și cum o faci. Caută să lupți pentru ceva și nu împotriva a ceva. După ce ți-ai definit scopul pentru care vrei să lupți învață cum să o faci mai bine. Nu sări îmediat în luptă. Studiază terenul, vezi care sunt resursele de care dispui, care sunt plusurile și minusurile tale și pe urmă fă-ți un plan de luptă. Nu lupta cu sistemul pentru a obține ceva. Luptă pentru a obține acel ceva iar sistemul nu-ți va deveni inamic.

”Cel ce luptă pentru victorie numai cu sabia nu este un general bun.” – Sun Tzu – Arta Războiului

A lupta pentru un scop te va ajuta să vezi că de multe ori negocierea, discuțiile, diplomația, schimbul poate fi un mod mult mai elegant de a obține ceea ce dorești. A scoate sabia este ultimul lucru pe care un luptător echilibrat îl face.

Marte în Berbec, în perioada 28 Iunie – 6 Ianuarie 2021, ne va oferi posibilitatea de a învăța să luptăm corect în viața noastră. Scoate la suprafață luptătorul din noi și îi dă ocazia să învețe. Dar ține de tine să înțelegi și să ții cont de aceste lucruri. Fiecare om își are propriul ritm de învățare și evoluție. Unii învață mai repede, alții mai lent. Nu te baza pe faptul că toți vor fi luptători echilibrați. Marea majoritate va merge spre extreme: nebunia agresorului sau fuga lașului.

Dacă vrei să afli detalii despre ce activează Marte în Berbec în harta ta natală te invit să intri pe AstroSfaturi, o aplicație care îți oferă informații astrologice personalizate în funcție de data ta de naștere.

”Acela care nu cunoaște cu precizie obiectivele sale nu știe să riposteze inamicului.”- Sun Tzu – Arta Războiului

Referitor la mișcarea retrogradă a lui Marte în Berbec, 10 Septembrie 2020- 14 Noiembrie 2020, vă invit să citiți mai jos materialul pregătit de Ana Ozsvath, partenera mea de la Ascella.

Pe lângă multitudinea de evenimente astrale ce fac deja din acest an unul memorabil, retrogradarea planetei Marte merită adusă în atenție mai ales că va da tonul celei de a doua jumătăți a lui 2020. Marte, planeta acțiunii va fi în mișcare aparent retrogradă între 9 septembrie și 13 noiembrie.

Planeta roșie este simbolul luptei și a războiului, a inițiativei și a noilor începuturi, iar în mișcare retrogradă va crea dificultăți în tot ceea ce privește motivația, utilizarea energiei, claritatea scopurilor și a direcției.

În linii mari ne putem aștepta la o scădere a tonusului energetic, conflicte și accidente frecvente datorate impulsivității și a sentimentelor de mânie negestionate corespunzător, agravări ale unor condiții medicale potențate de stress crescut care se acumulează gradual în interiorul nostru. De asemenea, noile proiecte demarate acum pot stagna sau se pot dezvolta mult sub ritmul preconizat.

Marte determină nivelul nostru de vitalitate și rezistența la efort.

Din punct de vedere medical, Marte este răspunzător reacția fugă/luptă, de capacitatea de oxigenare a sângelui – dependentă de Fier, la rândul său guvernat de Marte, de răspunsul sistemului imunitar, funcția suprarenalelor și reacția la stress, dar și inflamație.
Așadar, pe perioada retrogradării ne putem aștepta la un tip de  reacție de internalizare, un flux inversat al energiei în sensul acumulării tensiunii și frustrării în dauna eliberării în exterior sub diverse forme. Atât nivelul scăzut de energie sau slaba capacitate de dozare a efortului fizic cât și lipsa răbdării pot duce mult mai ușor la apariția de accidente și agravări ale unor boli deja existente.

Rubor – dolor – calor este triada definitorie a inflamației, specifică acțiunii marțiene. Iar semnul în care se va produce retrogradarea este Berbecul. Deci, zonele anotomice guvernate de acesta prezintă un risc mai mare de apariție a unor evenimente medicale – capul per ansamblu, ochii, creierul, nasul, maxilarul superior. Asta pe lângă tot ce ține de musculatură, hemoragii, accidente și intervenții chirurgicale care intră tot sub apanajul planetei Marte.

Inflamația poate să fie deja o stare de fapt, ca urmare a unei diete cu tendință pro-inflamatorie cum este cea bogată în carbohidrați și/sau alergeni precum lactatele sau glutenul. Preponderent poate fi exacerbată la nivelul capului sub formă de dureri de cap, tensiune intracraniană, migrene, abcese dar și la nivel osteo-articular sau digestiv. Nu sunt excluse nici reacții alergice, erupții, stări febrile, stări de confuzie, tulburări de memorie, iritabilitate.

O caracteristică tipică a mișcării retrograde marțiene este frustrarea. Tensiunea se acumulează în interior ca apoi să erupă violent, fie periclitând sănătatea și integritatea noastră fizică, fie a altora. Riscul de decizii neinspirate este mare ca și cel de apariție de conflicte, stări de agresivitate, furie, accidente. Cele mai riscante intervale vor fi atunci când Marte va forma aspecte stresante cu alte planete.

Mai jos sunt enumerate perioadele notabile ale acestui ciclu de retrogradare marțian, atașate de nota de atenționare privind riscurile menționate anterior
25 iulie – intrarea în faza de umbră
1-4 august – Marte careu Jupiter
10-13 august – Marte careu Pluto
20-24 august – Marte careu Saturn
9 septembrie – Marte intră în mișcare aparent retrogradă la 28 grade Berbec
25-29 septembrie – Marte careu Saturn
5-9 octombrie – Marte careu Pluto
15 – 19 octombrie – Marte careu Jupiter
13 noiembrie – Marte iese din retrogradare la 15 grade Berbec
19-23 decembrie – Marte careu Pluto
2 ianuarie 2021 – Marte iese din zona de umbră

Cum fiecare are Berbecul pe undeva în harta natală, vă recomand să identificați domeniile de viață care vor fi cel mai probabil influențate de această retrogradare și să vă luați, pe cât posibil, măsuri preventive.

De asemenea puteți să apelați la serviciul de consiliere astrologică oferit de Cabinetul de  Astrologie Ascella pentru a discuta în detaliu influențele acestei perioade, personalizat pe harta voastră natală.

Dacă ești pasionat de astrologie îți recomand atelierele video #36 Marte în harta natală și #62 Tranzitul și revoluția lui Marte

Toate bune,
Dan și Ana
Photocredits

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts