Ispite de sezon sau horoscopul saptamanii 11-17 Iulie 2011

Horoscop 11-17 Iulie 2011

Horoscop 11-17 Iulie 2011

In luna Octombrie 2009 Saturn isi facea intrarea in semnul Balantei si dadea startul unei perioade de 3 ani in care perspectiva asupra relatiilor interumane va cunoaste schimbari importante. Despre acest subiect am scris la acel moment Saturn in Balanta 2009-2012

‘O prima lectie a lui Saturn in Balanta la nivel personal este de a de re-evalua relatiile cu cei din jur. Si cel mai important este de a invata sa spunem NU. Si aici nu ma refer la acel nu categoric sau intr-un mod brutal…dar a invata arta diplomatiei in care noi sa fim capabili a ne urmari scopurile personale dar fara a dauna intereselor celor din jur…precum si a reusi sa navigam in viata si in relatii fara a ne abate de la scopul propus. ‘

Acest ciclu are doua faze majore si care sunt date de relatia lui Saturn cu Venus.  Primul faza a inceput in august 2010 la prima intalnire dintre Venus si Saturn si se va incheia la 1 Oct 2011. Tot atunci va incepe a doua faza si care va tine pana Noiembrie 2012. Un grafic detaliat pentru cei interesati gasiti aici

Practic in perioada august 2010 si noiembrie 2012 noi avem oportunitatea de a ne obtine o imagine a mai clara asupra relatiilor din viata noastra. De fapt avem 2 sanse: fie invatam in primul ciclu august 2010 – oct 2011 fie in al doilea oct 2011-noiembrie 2012. Saturn in Balanta va rupe orice relatie care nu este construita pe un fundament solid si va inchide acele relatii care in care s-a trait ceea ce trebuia de trait.  Cei mai vizati de aceste schimbari sunt cei nascuti in perioada Aug 1972 – Aug 1984 : generatia Pluto in Balanta.

Ciclul Venus-Saturn nu priveste doar relatiile de natura sentimentala. El indica de fapt perspectiva noastra asupra relatiilor pe termen lung. Aici sunt incluse atat cele de natura sentimentala si care pot duce la casatorie dar si parteneriatele de afaceri.  Venus-Saturn mai indica si modul in care noi ne gestionam lichiditatile : Venus indica banii lichizi – cash-ul pe romaneste – iar Saturn reprezinta planificarea, maturizarea, controlul.  Deci pe langa schimbarile de natura relationala mai au loc si schimbari de perspectiva in ceea ce priveste relatia cu banii. Si daca ne uitam in viata noastra in ultimul an putem observa ca anumite lucruri s-au schimbat in aceasta directie. Incepem sa vedem lucrurile dintr-o alta lumina: cautam sa ne orientam resursele pe noi directii.  In orice caz suntem obligati sa facem acest lucru. Efectul Saturnian este unul de ‘picior pe gat’. Atat timp cat refuzi sa inveti , refuzi experienta presiunea devine din ce in ce mai mare. In momentul in care cedezi presiunea dispare si vei putea sa respiri normal din nou. Prin a ceda ma refer la a renunta la tot ceea ce crezi tu despre problema ta si sa accepti schimbarea. Bineinteles la nivel personal lucrurile sunt nuantate si diferite in functie de horoscopul natal. Dar tema de baza ramane aceeasi.

In curand noi o sa incheiem primul ciclu Venus-Saturn in Balanta. Mai precis in Octombrie 2011. Sunt unii care au invatat lectiile ce le-au fost predate mai usor si acum pot beneficia de partea buna a lui Saturn. In momentul in care intelegi ce vrea viata de la tine atunci lumea se deschide in fata ta. Saturn nu doar darama dar si construieste relatii de durata. Cei care nu au reusit sa treaca BAC-ul la acest capitol acum vor avea sansa in cel urmator : Octombrie 2011 – Noiembrie 2012. Dar lucrurile inca nu s-au incheiat…

Saptamana aceasta este o etapa importanta a primului ciclu Venus-Saturn. In termeni tehnici este vorba de ultima cuadratura dintre Venus la 11 grade Rac si Saturn la 11 grade Balanta

Acest aspect este potentat si de pozitionarea Lunii Negre la 12 grade Berbec, in opozitie cu Saturn si cuadratura cu Venus. Acest aspect se va construi pe parcursul primelor zile ale saptamanii si va avea punctul culminant pe 14 Iulie cand Luna se va afla la 12 grade Capricorn –  fix inainte de momentul de Luna Plina.

Din perspectiva acestei configuratii aceasta saptamana va fi una foarte dinamica si cu o mare incarcatura emotionala si afectiva. Este o saptamana in care vom fi nevoiti sa luam anumite decizii vis-a-vis de o relatie apropiata sau de o situatie de natura financiara.
Venus in Rac amplifica nevoia de siguranta si stabilitate si reduce foarte mult deschiderea catre schimbare. Primul impuls va fi sa cautam sa stabilizam situatia si sa amanam un verdict pentru mai tarziu. La nivel subconstient cu totii percepm faptul ca ceva va urma, ceva se va schimba. Cu totii percepem faptul ca mai aveam inca un ciclu Venus-Saturn la dispozitie pentru a clarifica lucrurile.

Fiind in Rac , Venus are controlul asupra lui Saturn. Dar acest control este de moment. Pana joi 14 Iulie noi ne vom spune noua insine ca ceea ce avem acum e bine si ca nu vrem sa schimbam nimic. Cel putin stim exact la ce sa ne asteptam. Practic vom cauta sa ne adormim anumite dorinte sau nemultumiri. 

Doar ca in scena mai apare un personaj: Lilith sau Luna Neagra. Ea indica ceea ce ne este frica si ceea ce nu vrem sa acceptam. Sunt lucruri pe care noi le intelegem la nivel mental dar pentru care nu suntem pregatiti la nivel emotional-afectiv. Luna Neagra din Berbec controleaza energia Venusiana si prin urmare si cea Saturniana. Practic ea impreuna cu Saturn lucreaza pentru a ne face sa actionam pe o directie anume. Si cum o face? In stilul Lunii Negre bineinteles: prin ispitire si generarea de situatii in care noi sa ne confruntam cu propriile frici si temeri.

In aceasta perioada in fiecare din noi se va duce o lupta interioara intre ceea ce credem ca trebuie sa facem si ceea ce simtim dar refuzam sa acceptam.  Este o lupta dura si de aceea va recomand sa fiti mai blanzi cu voi insiva si cu cei din jurul vostru. Poate la voi lucrurile sunt mai suportabile. Dar e posibil ca cel de langa voi sa fie supus unor presiuni mult mai mari.
Ispita va apare sub diferite forme. Ea apare la un mod foarte personal pentru ca se muleaza pe ceea ce ascundem in noi , pe fricile noastre. Cu siguranta va fi activata de interactiunea cu o alta persoana – Luna Neagra opozitie cu Saturn.

Intrebarea de baraj ar fi: ce sa facem? Sa accept provocarea sau sa lupt impotriva ispitei? Raspunsul nu este atat de simplu pentru ca nu exista unul universal. Raspunsul ar fi tot o intrebare: te simti pregatit sa renunti la control si sa lasi viata sa vina in viata ta? Daca raspunsul este nu inseamna ca vei lupta impotriva ispitei. Daca raspunsul este da atunci o vei accepta si vei merge mai departe.

Nu trebuie sa privim ispita ca pe ceva negativ. Noi avem o intelegere complet gresita asupra acestei notiuni. Ea pleaca de la o traducere gresita a Caderii din Rai prin intermediului Marului Cunoasterii. Ispita este necesara pentru a evolua! Este modul in care universul pune lucrurile in miscare. Omul are tendinta de a se plafona , de a-si crea o zona de confort si in care ajunge in final sa refuze noi experiente si sa se dezvolte. Credeti ca nu e asa? Uitati-va la propria viata: cand sunteti fericiti ati dori ca acest moment sa fie etern. Oare acest lucru nu inseamna ca noi tindem sa ne blocam in ceva care la un moment dat ne-a facut fericiti? Mergi in concediu , te simti bine si ai vrea sa nu mai pleci de acolo. Dar oare ai fi fericit(a) daca ai locui acolo? Ma indoiesc. Doar ca ajungi sa analizezi fericirea de acasa cu cea din concediu.

Toate problemele apar in momentul in care ne judecam pe noi insine. In acel moment apare sentimentul de vina si care ne poate paraliza si incetini evolutia.  De cele mai multe ori vina actioneaza la un nivel mult mai profund. Ea prinde putere de fiecare data cand ne judecam si credem ca am facut ceva gresit. Iar de cele mai multe ori ne blamam pentru lucruri care s-au intamplat independent de vointa noastra. Daca mergi pe strada si fara intentie si dintr-un accident dai peste cineva care isi varsa cafeaua pe el cum te simti? Vinovat – si nu are legatura cu faptul ca esti in stare sa accepti sau nu. De ce ai fi vinovat? Ai intentionat acest lucru? Nu.

In aceasta saptamana cred ca ar fi bine daca am reflecta la viata noatra din perspectiva sentimentului de vina. Pentru ce te culpabilizezi? Pentru ce te simti responsabil si vinovat? Sapa in tine si ai sa ai ocazia sa afli un raspuns care va face lumina in viata ta. De multe ori mintea ascunde sentimentul de vina sub forma unor frici artificiale. Treci dincolo de ele si vezi de ce ti-e frica cu adevarat.

Joi 14 Iulie , Luna intra in Capricorn si se va pozitiona la 12 grade Capricorn. Va intra in rezonanta cu celelalte 3 elemente: Venus, Saturn si Luna Neagra. Si ea va schimba intreaba ecuatie de echilibru. Va transfera puterea de la Venus la Saturn! Practic poate fi un moment in care pierzi controlul asupra unor situatii si in care viata preia carma. Nu inseamna ca toata lumea in data de joi va avea revelatii. Efectele sunt de durata a catorva zile si in realitate se vor intinde pana in Octombrie 2011 – pana la final de ciclu. Actionati cu rabdare si nu grabiti lucrurile.

Transferul puterii catre Saturn poate darama tot ceea ce am construit noi in ultimele zile. Si ma refer aici la toate motivatiile, scuzele si constructiile logice pe care ni le-am adus doar sa nu acceptam anumite lucruri evidente.  Brusc putem avea o revelatie si sa ne dam seama ca tot ce am gandit este un castel de carti care la prima adiere se poate darama.
Uranus isi incepe miscarea retrograda in Berbec si poate induce schimbari bruste de perspectiva.  Mercur in Leu se afla intr-o relatie armonioasa cu Marte in Gemeni si amplifica tot ce tine de comunicare. Acest aspect – sextil – este unul practic si el va ajuta Saturn si Lilith in creearea unui cadru perfect pentru ca noi sa intelegem anumite lucruri. Este cadrul perfect pentru Ispita…

Mercur in Leu aduce un plus de orgoliu pe partea de comunicare. Iar Marte in Gemeni il poate face pe Mercur hiperactiv. Asa ca atentie la ceea ce spuneti si faceti.
Evenimentele din aceasta saptamana pot fi in stransa relatie cu anumite lucruri petrecute in jurul datei  de 1 Mai 2011. Atunci a avut loc opozitia dintre Venus si Saturn si tot la 11 grade Balanta. E posibil ca acum sa intelegem mai clar ce s-a vrut de la noi atunci.
In concluzie as spune ca aceasta saptamana este una mai dificila din punct de vedere afectiv-emotional si in care focusul principal ar trebui sa fie pe propria persoana. Iar tema de reflectat este: Cu ce ma simt eu vinovat?

Daca vom avea un focus gresit atunci putem intra in relatii conflictuale cu cei din jur.Ganditi-va ca este foarte posibil ca si in cel de langa voi sa exista un conflict similar. Bineinteles ca la fiecare modul de gandire difera. La fel si gradul de autocontrol.  Cu cat sunteti o persoana mai controlata cu atat creste intensitate si presiunea interioara. Controlul pe care il exercitati are la baza un puternic sentiment de vinovatie. La un moment dat s-a intamplat ceva si ati dori ca acel lucru sa nu se mai repete. Si atunci v-ati simtit vinovat(a) si de aceea acum aplicati un control foarte dur doar pentru a nu mai fi in aceea situatie. De multe ori aceste vechi intamplari provin din vietile noastre trecute si de aceea pot fi mai greu de depistat.

O saptamana excelenta,
Dan

 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts