Importanta ciclului aniversar si a zilei noastre de nastere

Ciclu solar

An dupa an fiecare din noi isi sarbatoreste ziua de nastere. Aceasta zi este de cele mai multe ori un excelent prilej de bucurie si de  a petrece cu cei dragi. Dar ziua aniversara are o semnificatie mult mai profunda si o influenta mult mai mare decat am crede la prima vedere. Cei care studiaza sau au cunostiinte de astrologie stiu de semnificatia ciclului aniversar si chiar exista o tehnica de predictie – extrem de puternica- pe baza acestui eveniment.

Atunci cand ne nasteam, deasupra noastra  pe cer, o configuratie astrala unica se forma. Aceeasi configuratie, aceeasi pozitie a planetelor ca la momentul nasterii se repeta odata la aprox. 32000 ani. Acest lucru inseamna ca doar cineva nascut in acelasi moment ca si noi poate avea aceeasi configuratie astrala.

In fiecare an Soarele revine in mersul sau in pozitia exacta in care s-a aflat la momentul nasterii noastre. Din punct de vedere energetic aceasta revenire este extrem de importanta pentru ca in acel moment suntem reincarcati cu energie pentru un nou an aniversar. In astrologie se calculeaza o noua harta (astrograma) si care ne va oferi informatii privind evenimentele si tendintele din acel an.

Cum o astrograma se calculeaza si in functie de locul nasterii – in acest caz locul unde ne afla de ziua noastra- rezulta ca locatia in care ne pozitionam la aniversare este extrem de importanta. Astfel noi avem oportunitatea de a ne utiliza liberul arbitru pentru a ne imbunatati viata. Practic plasandu-ne intr-un anumit loc de ziua noastra noi putem dirija anumite energii si evenimente din viata noastra. Nu este o schimbare radicala ci doar o imbunatatire a viitorului noastru. Un astrolog intotdeauna te va putea ghida spre a alege un loc mai bun pentru tine. Prin loc ma refer la distante destul de mari – de cele mai multe ori presupune plecarea din tara.

Un alt aspect important legat de aniversarea noastra il reprezinta atitudinea pe care noi o avem in aceea zi. Deoarece ziua noastra presupune o schimbare de cicluri este indicat ca in mod constient sa facem o analiza a anului ce a trecut si sa ne stabilim o serie de obiective pentru anul urmator. Lucrurile chiar se schimba de la ziua noastra! Chiar si starea generala se modifica de la un ciclu aniversar la altul. Sa nu uitam ca in fiecare an avem un Ascendent Anual – si care coloreaza influenta Ascendentului Natal aducand lucruri noi. De aceea pe parcursul vietii noi experimentam diverse tipare ale personalitatii. De exemplu eu anul acesta (aniversar) am un Ascendent Anual in Scorpion si care difera de cel din momentul nasterii – Gemeni. Eu experimentez anumite senzatii, trairi si moduri de actiune specifice Scorpionului. Ceea ce e foarte interesant.

Pe final un aspect important: aniversarea noastra nu este in aceeasi zi si ora!  De ce? Pentru ca  exista o diferenta intre ciclul solar 365 zile si cateva ore si calendarul nostru 365 de zile cu 1 zi care se adauga la fiecare 4 ani. Acest lucru face ca aniversarea noastra ( momentul in care Soarele revine la momentul initial) sa difera ca si ora si uneori ca si zi (maxim 1 zi diferenta).

Calcularea hartii anuale – revolutie solara – este o tehnica astrologica pe care o folosesc aproape in cadrul tuturor consultatiilor astrologice si care ne indica tendintele pe baza carora va evolua persoana respectiva in acel an. Aceasta harta ne arata oportunitatile si amentintarile acelui an si serveste ca si ghid de conduita. De multe ori noi avem dorinte si planuri pe care dorim sa le materializam rapid. Dar deseori obsevam cum lucrurile nu evolueaza asa cum dorim noi….trebuie sa intelegem ca fie care lucru are mersul sau natural. Harta anuala ne indica acest mers al lucrurile si care ar fi ideile si planurile noastre care au suport pentru a fi puse in practica.

In concluzie…anul aniversar este un ciclu important al vietii noastre. Iar ziua aniversara este una importanta si trebuie sa fie mai mult decat o zi in care petrecem cu cei dragi.

Toate cele bune,

Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts