Horoscop Septembrie – Octombrie 2015 : Redefinirea relatiei cu puterea sau redefinirea puterii relatiilor

Horoscop Septembrie - Octombrie 2015

Mișcarea retrogradă a lui Mercur din această perioadă prezintă o serie de particularitați interesante de studiat și care are un caracter de unicitate in viața noastră.
În primul rând se suprapune peste doua momente de Eclipsa iar acest lucru face ca totul să fie trăit pe interior și mult mai puternic. 

Dar cel mai important aspect este dat de relația lui Mercur retrograd în Balanță cu Pluto în Capricorn. Cele două se află într-un aspect de cuadratură, care ne obligă la transformări și schimbări interioare. Acest aspect a mai avut loc o singură dată în ultimii 200 de ani și anume în Septembrie 2009 atunci când Pluto doar ce intrase în Capricorn. Aspectul care se formează acum în 2015 este mult mai puternic și mai relevant pentru ca data trecută Mercur a retrogradat pană în Fecioară și a revenit înapoi în cel al Balanței. De data aceasta, în 2015,  Mercur se oprește din mersul său aparent inapoi la 0 grade Balanță, fix gradul la care a avut loc aspectul în 2009. Iar această combinație Mercur-Pluto nu o vom mai avea în viața noastră.

Dar haideți să traducem aceste influențe…

Mercur reprezintă comunicarea și intelectul. Mercur în Balanță reflectă capacitatea noastră de a evalua o relație și de a ne poziționa corect față de ea, de noi și de persoană respectivă.  Pluto reprezintă relația nostră cu Puterea, indiferent de forma pe care o imbracă: puterea banului, a sexului, a cunoașterii, a religie, a tehnologiei etc. Pluto este semnificatorul puterii absolute. Pluto în Capricorn semnifică definirea unui nou mod de a gestiona puterea personală.

Mercur cuadratură cu Pluto de acum a început pe 10 Septembrie și va dura pană pe 23 Octombrie 2015. Efectele se pot manifesta multe săptămâni dupa momentul Octombrie.  Pe parcursul acestei perioade Mercur și Pluto vor avea contact direct de 3 ori.

Semnificația acestui aspect este următoarea: redefinirea relațiilor de putere cu oameni din jurul nostru. Este momentul în care noi trebuie să ne repoziționăm față de oamenii din jurul nostru. Acest lucru se face printr-o întoarcere la propria persoană, la propriile tale valori și așteptări. Care este modul tău de a relaționa? Cum te poziționezi într-o relație? Care sunt compromisurille pe care le faci dar pe care în realitate nu le poți duce? Cum ar trebuie de fapt să relaționezi cu cei din jur pentru a-ți fi bine? Care sunt situațiile în care ai o poziție de forță într-o relație? Care sunt situațiile în care îți dai puterea într-o relație?

Toate aceste lucruri se întâmplă și se manifestă în viața nostră sub diferite forme. Universul are o capacitate infinită de a se adapta, de a ne ”păcăli” și a ne preda lecții. Pentru unii apar conflicte și nemulțumiri vis-a-vis de parteneri , fie că vorbim de relație afectivă sau profesională. Pentru alții e vorba de relația cu prietenii, cunoscuții sau cercul social. Unii pot simți că cei din jur nu mai răspund și corespund cerințelor și dorințelor lor.

Ideea este că, în această perioadă, trebuie să ne concentrăm pe modul în care comunicăm cu mediul exterior, modul în care îl percepem, judecăm și înțelegem. Și va trebuie să schimbăm ceva în acest mod de a percepe viața.

Acest moment, mai ales la nivel global , are loc cu sfârșitul anului 2009.  Există o conexiune între septembrie 2009 și septembrie-octombrie 2015. Probabil peste câteva luni o să fim capabili să o vedem mai clar. Și în plan personal, putem observa o serie de conexiuni și legături.

Revenind la perioada de acum, avem 3 momente când Mercur e în cuadratură cu Pluto. Fiecare moment este diferit pentru că fiecare planetă se află într-o stare diferită.
Primul moment a fost pe 10 Septembrie 2015 iar Mercur era direct iar Pluto retrograd. În jurul acestei date au fost anumite informații, mesaje, întâmplări care au venit spre noi. Ele au avut scopul de a ne arătă la ce trebuie să lucrăm.

Al doilea moment va fi pe 25 Septembrie 2015 cu Mercur retrograd și Pluto direct. Acum totul este pe interior. Acum vin informații și situații care să ne ajute sau oblige să conștientizăm, să înțelegem ceea ce trebuie să schimbăm.

Ultimul moment, 23 Octombrie 2015 va fi cu ambele planete în mers direct și va aduce aceea înțelegere și clarificare a unor situații din viața noastră.

În perioadele dntre date lucrurile se întâmplă și Universul răspunde la acțiunile și intențiile noastre. Nu vă blocați doar în aceste momente distincte. Lucrurile se pot întâmpla oricând în acele intervale.

De reținut este faptul că cuadratura Mercur-Pluto de acum aduce un mod de gândire extremist, radical, de genul totul sau nimic. Aduce și o profunzime pe care în mod normal nu o avem. Dar aceasta vine ca urmare a unui efort, a unui ”dat cu capul de pereți”. Din acest motiv este important să gândiți mai mult și să vorbiți mai puțin. Totul este despre voi, nu despre cei din jur.

Pentru a vedea cum te influenteaza in mod direct Mercur retrograd de acum poti folosi linkul urmator – Mercur retrograd

Keep calm and enjoy Mercur cuadratură Pluto!

Toate bune,
Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts