Horoscop Saturn in Sagetator, Decembrie 2014 – Decembrie 2017

Horoscop Saturn in Sagetator

Horoscop Saturn in Sagetator

In data de 23 Decembrie 2014, Saturn si-a facut intrarea in semnul Sagetatorului. In medie , Saturn are nevoie de 2 ani si jumatate sa traverseze un semn zodiacal. In semnul Sagetatorului va ramane pana in 20 Decembrie 2017.

Saturn joaca un rol important in evolutia noastra, atat la nivel macro, al societatii, cat si, in particular, ca indivizi. El este ‘stapanul timpului’, modeland in profunzime modul in care ne desfasuram vietile. In acelasi timp Saturn simbolizeaza si esenta lucrurilor, autenticul din viata noastra.

Fiecare conexiune si influenta saturniana ne obliga sa ne conectam la esenta lucrurilor , la ceea ce este cu adevarat important. Mai multe detalii legate despre simbolistica lui Saturn puteti citi aici.

 In continuare vom analiza influenta lui Saturn in Sagetator.

Sagetatorul, ca tipar energetic, reprezinta capacitatea noastra de a sintetiza experienta acumulata si de a ne defini o filosofie de viata. Cu totii il avem pe Sagetator in noi si in harta noastra. Diferenta este data de modul de manifestare. Prin Sagetator, noi judecam lumea, simtim judecata lumii asupra noastra si, in acelasi timp, ne judecam pe noi insine.
Intrat in semnul Sagetatorului, Saturn ne obliga sa ne revizuim modul in care judecam si privim lumea.

Pe parcursul urmatorilor 3 ani, lectia noastra va fi sa regandim ceea ce credem despre noi si despre lume.  Este o etapa de revizuire a filosofiilor si principiilor de viata, a tot ceea ce consideram noi etic , moral si corect. Saturn va genera acele situatii, momente in viata noastra in care vom fi fortati sa vedem lucrurile altfel. Putem traversa momente in care sa ne simtim complet nedreptatiti. Dar, in realitate, noi suntem cei care vedem lucrurile incomplet si nu observam acele actiuni care ne-au dus in acel punct. Majoritatea principiilor dupa care ne ghidam viata sunt preluate din exterior fara a fi filtrate. Familia, societatea ne obliga sa aderam la anumite principii fara a ni se explica de ce, ce si cum si, mai ales, fara a vedea daca ni se potrivesc si ne fac fericiti. Acum este momentul sa lasam deoparte toate acele lucruri in care credem si care ne fac nefericiti.

Ar fi un moment foarte bun, acum la inceput de ciclu, sa intocmiti o lista cu toate credintele, filosofiile si principiile voastre. Pare ceva dificil, dar, in realitate, este foarte simplu. Poate dura mai mult timp si ar fi bine sa nu va grabiti. Intregul proces poate dura si cateva saptamani. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa luati o foaie de hartie si sa scrieti “EU CRED CA…”. 

Completati spatiile libere cu toate lucrurile care credeti ca ar fi adevarate si corecte raportandu-va la diferite aspecte ale vietii: personal, profesional, financiar, afectiv, familie etc. Toate formularile cu “eu cred” formeaza un complex de judecati care ne face sa vedem lumea intr-un anumit fel. Dupa ce redactati aceasta lista (in timp, ea se poate modifica/reedita), incercati sa vedeti care dintre acele credinte va blocheaza sa fiti fericiti. Aici intrevine partea mai dificila, dar, in timp, Saturn va genera acele situatii de viata in care sa va loviti fix de limitarile propriilor voastre credinte.

Facand acest exercitiu si avand lista la indemana va va fi mult mai usor sa constientizati ceea ce vi se intampla si ceea ce trebuie sa schimbati in voi pentru a va fi bine.

Si la nivel global, pe parcursul urmatorilor 3 ani,va exista  o tendinta de reconfigurare a sistemelor de valori.  Foarte multe lucruri pe care acum le consideram a fi corecte, juste, echitabile se vor schimba.  Sistemul juridic va fi si el supus unor transformari. 

Sagetatorul este si arhetipul optimismului,  viitorului, expansiunii. Exista doua semne zodiacale care nu au limita: Sagetatorul si Pestii. Sagetatorul nu are limita pe verticala, se duce in sus cat de mult se poate. Pestii nu au granite, nu au hotare. Sunt peste tot si nicaieri.

Saturn in Sagetator induce o stare de optimism conservator.  Cel mai dificil va fi pentru cei care prin natura lor au tendinta de a exagera si de a vedea lumea in roz. Saturn le va da brusc o doza de seriozitate si va murdari rozul cu nuante de gri si negru. Astfel ei pot interpreta aceasta tendinta de optimism moderat ca o stare de depresie, de teama si frica.

La nivel global acest lucru , in opinia mea, va induce o noua criza financiara. In ultimii 2 ani, Saturn in Scorpion a controlat excesele, extremele si derapajele. Acest lucru a dus, de exemplu, la noi recorduri in cotatiile bursiere. Saturn in Sagetator ne va face sa vedem ca de fapt nu stam asa de bine cum ar arata-o bursa si ca multe cotatii ridicate se bazeaza pe un optimism exagerat. 

La nivel personal, Saturn ne va aduce acest optimism conservator. Daca privim lucrurile in mod corect, atunci vom avea ocazia de a lua decizii pe termen lung foarte favorabile pentru noi. Saturn in Sagetator nu favorizeaza castigurile rapide. Mesajul lui este mai degraba: fa-ti Norocul cu mana ta, cladeste-ti Sansa si Viitorul. Sectorul din viata noastra care este sub influenta Sagetatorului va deveni brusc mult mai important iar atitudinea noastra mult mai serioasa. Daca pana acum in acea zona a vietii noastre ne bazam foarte mult pe noroc, sansa si plecam de la premisa ca va fi bine , de acum inainte va trebuie sa vedem ce anume trebuie sa facem noi pentru noi pentru a ne fi bine.

Saturn in Sagetator doreste sa ne invete sa lucram cu Viitorul nostru. Energia viitorului este una extrem de puternica. Problema este ca noi oamenii plecam de la premisa ca doar Trecutul ne influenteaza Prezentul si ca in acest fel se construieste Viitorul. Dar aceasta viziune este limitativa si incompleta. In realitate Viitorul are propria lui forta de atractie si el poate creea situatii in prezentul nostru astfel incat sa merge pe un drum sau altul. Noi, in aceasta viata, avem o agenda cu experiente de trait.  Viitorul ne va impinge sa experimentam ce avem de experimentat. De multe ori noi spunem ceva de genul ‘noroc ca l-am cunoscut pe X, noroc ca am facut treaba Z si uite unde am ajuns’. In realitatea lucrurile de multe ori sunt cam asa: ‘pentru ca trebuia sa ajungi unde ai ajuns l-ai cunoscut pe X si ai facut treaba Z’.  Trecutul si Viitorul se lupta pentru noi in Prezentul nostru.

Intrebarea pe care o aveti in minte ar fi urmatoarea: cum stiu care e Viitorul meu? Cum stiu care e agenda mea? Raspunsul e simplu: nu trebuie sa stim acest lucru. Trebuie sa ai incredere. Trebuie sa ai credinta. Noi suntem mai mult decat putem vedea si simti. Sagetatorul este arhetipul acestei credinte, aceste incredere in viitor, in faptul ca lucrurile au un sens si ca totul are un scop.

Saturn trece o data la 28 de ani prin semnul Sagetatorului. Avem o ocazie extraordinara ca in umatorii 3 ani sa invatam sa lucram cu Viitorul nostru, sa invatam sa ne construim  ‘norocul, sansa’. Ceea ce invatam acum vom folosi in urmatorii 28 de ani.  Invatand sa lucrezi cu viitorul te poti desprinde mai usor de trecut, de vechile tipare si iti poti imbunatati foarte mult calitatea vietii.

Poate pentru multi dintre voi pare ciudat dar Sagetatorul are o legatura foarte puternica cu sexualitatea. In mod traditional, se spune ca Scorpion ar fi in stransa legatura cu acest subiect. Scorpionul este legat de actul sexual ca si schimb energetic. Sexualitatea este ceva mai mult decat actul sexual si implica jocul , dorinta si experienta pe care o traiesti. Sagetatorul , sa nu uitam, este jumatate om, jumatate cal. Partea de jos este animalica, instinctuala. Partea de sus este umana si prin arcul sau tinteste in sus, spre cer. Sagetatorul reprezinta etapa evolutiva a omului in care el trebuie sa faca ceva cu tot ceea ce simte, cu toate instinctele si dorintele lui. Este etapa in care cauta un sens, un scop a tot ceea ce experimenteaza.

Saturn in Sagetator va aduce o noua perspectiva asupra sexualitatii, atat la nivel global cat si la nivel individual.  Va duce la o redefinire a experientei sexuale, a conceptiilor si credintelor legate de acest subiect. Saturn aduce o responsabilizare mai mare, un control mai mare al energie sexuale dar fara a bloca si limita. El va cerne,filtra nevoile si dorintele noastre de a experimenta si ne va lasa sa le traim doar pe cele care ne sunt necesare. Sagetatorul poate ramane foarte usor blocat intr-un anumite tipar senzorial. Chiar daca el schimba rapid si vrea mai mult , tiparul ramane acelasi.

Din punct de vedere financiar, influenta lui Saturn in Sagetator este una senzitiva si destul de tumultoasa. Acum 2 ani jumatate am scris despre Saturn in Scorpion ca va aduce stabilitate. Iar lucrurile, privite global, cam asa au fost.  Acum Saturn in Sagetator nu va mai aduce aceeasi stabilitate ca pana acum. In primul rand el va lovi in optimismul marilor finante.  Iar o scadere a optimismului in ceea ce urmeaza sa vina creeaza o reactie in lant si foarte usor se genereaza panica. Avem exemple din ciclurile anterioare cu Saturn in Sagetator: 1987 http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Monday_%281987%29 , 1958 http://en.wikipedia.org/wiki/Recession_of_1958 sau marea criza din 1929 http://en.wikipedia.org/wiki/Wall_Street_Crash_of_1929

In plus, acum vor iesi la iveala combinatiile financiare realizate cu Saturn in Scorpion.  Cu Saturn in Sagetator sectorul de lux va avea de suferit in urmatorii 3 ani.

Pe scurt, Saturn in Sagetator va aduce un proces de corectie la nivel economic-financiar. Este nevoie sa ne schimbam si noi, la nivel individual,  atitudinea fata de bani. In aceasta perioada trebuie sa ne concentram pe o dezvoltare pe termen lung. Sagetatorul este arhetipul cheltuitorului fara limite. Saturn aici ne va obliga sa ne re-evaluam modul in care ne cheltuim banii si va impune anumite limite, restrictii. Sfatul meu este ca in perioada urmatoare sa plecam de la premisa ca lucrurile nu vor evolua asa roz cum credem noi. De aceea este bine sa ne gandim de 2 ori inainte de a ne baga la un credit sau a face vreo investitie/achizitie care ne solicita finantele la limita. Focusul nostru se va muta pe parcursul celor 3 ani de la obiecte de lux la cele care ne sunt cu adevarat utile. La nivel personal lucrurile difera de la persoana la persoana, in functie de harta natala.

La fiecare din noi, Saturn are o influenta diferita. Cele scrise mai sus, reprezinta tendintele generale ale lui Saturn in Sagetator si care sub o forma sau alta se vor regasi in vietile tuturor. In mod particular , la fiecare din noi se va manifesta intr-un sector de viata diferit.

Trecerea lui Saturn in Sagetator este supusa urmatoarelor faze sau etape, in functie de miscarea retrograda:

a) 23 decembrie 2014 – 15 Martie  2015 : Saturn isi face intrarea in semnul Sagetatorului si avanseaza pana la gradul 4

b) 15 Martie 2015- 4 August 2015: Saturn e retrograd si revine in semnul Scorpionului. Practic in perioada 15 Iunie 2015 – 18 Septembrie 2015, Saturn va reveni in semnul Scorpionului. Acest aspect indica faptul ca mai sunt lucruri de rezolvat din ciclul anterior.

c) 4 August 2015 – 25 Martie 2016: Saturn e direct si ajunge pana la gradul 16 Sagetator.

d) 25 Martie 2016- 13 August 2016 : Saturn e retrograd pana la gradul 9 in Sagetator

e) 13 August 2016 – 6 Aprilie 2017: Saturn e direct si ajunge pana la gradul 27 Sagetator

f) 6 Aprilie – 25 August 2017 : Saturn e retrograd si revine la gradul 21 Sagetator

g) 25 August – 20 Decembrie 2017: Saturn e direct si face trecerea din Sagetator in Capricorn

Legat de aceste etape ale lui Saturn in Sagetator voi reveni la momentul potrivit cu o analiza mai detaliata. 

In concluzie: Saturn in Sagetator ne invata sa ne construim Viitorul intr-un mod durabil si cu rabdare. Trebuie sa invatam sa avem credinta in noi, in faptul ca lucrurile au un scop si un inteles. Trebuie sa invatam sa lucram cu ceea ce nu cunoastem, cu ceea ce nu putem intelege. Acest lucru inseamna a fi tolerant cu adevarat. 

Excesele, scurtaturile, lasarea in voia sortii si asteptarea marei sanse vor fi scoase din schema. Trebuie sa invatam sa privim pe un orizont de timp mai larg si sa ne stabilim obiective realiste pe termen mediu si lung. E nevoie sa ne schimbam mentalitatile si conceptele despre viata.  E lectia optimismului convervator, ponderat si bazat de lucruri reale si nu dorinte si fantasme lipsite de temei. 

In final, nu va veni nimeni sa ne salveze de propria prostie.

Toate bune,

Dan

 

 

 

 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts