Considerații privind Luna Plină – Eclipsă din 11 Februarie 2017

Screenshot 2017-02-06 11

Sâmbătă, 11 Februarie 2017, la ora 2:34am va avea loc un nou moment de Lună Plină, care coincide și cu momentul de Eclipsă Lunară. Din punct de vedere astrologic, avem o opoziție Lună -Soare, pe axa 22 Leu – Vărsător. 

Luna Plina 11 Februarie 2017

Luna Plină este momentul cu nivelul maxim de energie din tot ciclul lunar de 28 de zile. Din acest motiv, foarte multe persoane devin mai agitate și pot avea dificultăți în a se odihni. Acest lucru indică faptul că și la nivel global, momentul de Lună Plină poate acționa ca factor declanșator la o serie de evenimente. Atunci când se suprapune și momentul de Eclipsă, întreaga energie este mult amplificată iar importanța evenimentelor crește considerabil.

Între această Lună Plină și cea anterioară,  din 12 Ianuarie 2017 și despre care am scris aici , există o legătură directă. Pentru România, ea are loc pe aceeași axă a caselor 3-9 doar că inversat : data trecută Luna era în casa 3 iar acum Luna e în casa 9.

În analiza Lunii Pline anterioare, realizată în 11 Ianuarie 2017, menționam următoarele riscuri:
”- poate indica căderea din poziție a unui magistrat sau a unei persoane care deține o poziție de putere
– se pot da legi sau hotârâri cu efecte dezastruoase”.

După cum știm cu toții imediat dupa acest moment de Lună Plină a avut loc demiterea lui Coldea de la SRI precum și emiterea celebrei OUG 13 și care a generat evenimentele la care suntem cu toții martori acum.

Luna Plină actuală are un impact pozitiv și va crea situații în care se vor găsi soluții foarte bune la multe din problemele cu care ne confruntăm acum. Data trecută, Soarele ca simbol la autorității, era poziționat în casa a 9, a legilor iar Luna ca simbol al colectivului, al poporului, al mulțimii era la polul opus, în casa 3. Acest lucru a subliniat posibilitatea apariției unor decizii și legi cu efecte negative. La Luna Plină actuală lucrurile stau fix invers: Luna ca simbol al mulțimii se află în casa 9, a legilor iar Soarele, ca autoritate, în casa 3. Acest lucru înseamnă că ponderea balanței de putere s-a inversat iar autoritatea (Soarele) nu mai are capacitatea de a-și impune propria viziune. Nu înseamnă că nu vor încerca. Doar că nu mai au puterea de dinainte. Acțiunile lor sunt slăbite și lipsite de forță.

Spuneam că această Lună Plină și Eclipsă va avea efecte benefice pentru România. Ascendentul pentru București și află la 5 grade Săgetător și în aspecte foarte bune cu Mercur, Venus și Marte. Acest lucru înseamnă că natura evenimentelor simbolizate de Luna Plină au un impact constructiv, pozitiv și care va ajuta la rezolvarea unor probleme importante. Stăpânul Ascendentului, Jupiter se află într-o poziție favorabilă (casa 11) și în aspecte armonioase cu Luna și cu Soarele. La Luna Plină anterioară, guvernatorul AS era foarte prost poziționat și a indicat un curs distructiv la evenimentelor. Acum, cursul evenimentelor este mult mai constructiv și favorabil.

Efectele acestei Luni Pline și Eclipse din 11 Februarie 2017 se pot manifesta în următoarele direcții:

– noi tentative, eșuate, de a manipula legea. Acest lucru va duce în final la o serie de reglementări pozitive.

– focus mult mai mare pe Parlament și partide. Cumva atenția se va îndrepta de la Guvern către PSD și parlament. Nu m-ar surprinde ca la nivel de PSD să existe un act de ”trădare” în sensul în care ei să-și revizuiască întreaga atitudine și să-și redefinească relațiile cu proprii lideri. Este posibil ca chiar guvernul Grindeanu să aibă o schimbare de direcție în relație cu Liviu Dragnea. El poate fi mandatat de o altă grupare din interiorul PSD-ului. 

– puterea Guvernului în această perioadă este mult limitată. Saturn, din casa 1,  în cuadratură cu Mijlocul Cerului indică această restricționare și constrângere. Este ca un guvern ”arestat” de către mulțime. Din punctul meu de vedere, problema principală nu este la Guvern ci la partide și Parlament. O schimbare de Guvern în acest moment nu ar ajuta ci ar crea mai multe probleme. Asteroidul Sisyphus este activ (conjunct FC) însemnând că orice tentativă de a prelua puterea sau orice acțiune a celor care au puterea este în van. Pozitiv, poate indica revolta guvernului Grindeanu față de propriul partid (de fapt față de conducerea partidului).

– pot apare o serie de informații și dezvăluiri legate de anumite afaceri sau strategii financiare nu tocmai benefice. Poate fi momentul în care un nou scandal financiar să se apară pe firmament. 

Ceea ce este foarte interesant la această Lună Plină și Eclipsă este dacă o analizăm din perspectivă istorică. Din 1918 până acum, doar o singură dată a mai avut loc un astfel de moment și activând aceleași grade 22 Leu-Vărsător. Acel moment de Lună Plină/Eclipsă a avut loc la 10 Februarie 1933.

Există o serie de paralele interesante între 1933 și 2017 Bineînțeles că lucrurile și circumstanțele diferă. Situația din 1933 era mult mai dificilă și precară pentru România. Era anul de final a crizei economice începute în 1929. România din 2017 se află într-o poziție mult mai bună dpdv economic și politic. Hărțile celor două momente de Lună Plină indică clar această diferență. Nu intru în detalii pe acest subiect. Cei pasionați de astrologie pot studia comparativ cele 2 hărți de Lună Plină.

Ce s-a întâmplat în 1933?

Ianuarie 1933
    – Greve cu caracter politic și economic la Fabrica textilă ”Saturn”, cu care ocazie participanții recurg pentru prima oară în România la ocuparea fabricii.
    – Se formează un nou guvern național-țărănesc, prezidat de Al. Vaida-Voevod.
    – Nouă reducere a salariilor și pensiilor cu 10-12,5% ( a treia curbă de sacrificiu) și aprobată de Parlament la 13 Februarie

Februarie 1933
    – Greve ale muncitorilor petroliști din Ploiești
    – Legea privind autorizarea stării de asediu, în baza căreia guvernul este împuternicit a decreta, în caz de necesitate, pe termen de cel mult 6 luni, starea de asediu globală sau parțială. Prin Decret legal se introduce, în aceeași zi, starea de asediu  la București, Iași, Cernăuți, Galați, Timișoara, în zona industrială Prahova.
    – Greve la muncitorilor ceferiști de la Atelierele C.F.R. ”Grivița” București. Muncitorii, în rândurile cărora comuniștii desfășurau o intensă propagandă, au ocupat atelierele. 

Martie 1933
    – Prin interpelarea parlamentară a dr. N. Lupu se dezvăluie public o afacere privind contractarea unor comenzi de armament și muniții, în condiții total dezavantajoase României, afacere dublată de acțiuni de spionaj (”Afacere Skoda”), în care sunt implicați numeroși oameni politici, mai ales din rândurile Partidului Național-Țărănesc.

Evenimentele de mai sus au fost preluat din cartea ”Istoria României în date” apărută la Editura Enciclopedică – Biblia mea ca astrolog pasionat de istoria României 🙂

Mai există un punct de legătură între 1933 și 2017. Este legat de mentalitatea nostră de Români. Și atunci, ca și acum a existat o schimbare profundă în modul de percepție a lucrurilor la nivel colectiv. Atunci Mercur progresat în mers retrograd a revenit în Săgetător. Acum Mercur a progresat în Berbec. Despre acest subiect am scris pe FB – link aici

După cum putem vedea există o serie de paralele foarte interesante între 1933 și 2017. Avem din nou un moment de criză politică și cu o puternică reacție din partea populației. Din nou apare corupția politicienilor ca subiect principal. Doar că scena, decorul diferă. Cum spuneam mai devreme, altele sunt datele problemei acum iar Luna Plină și restul influențelor astrale acționează diferit. 

Pentru a fi sigur(ă) că nu ratezi nici un articol abonează-te la newsletter-ul Ascella

Toate bune,
Dan
 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts