Astrologia si relatia de cuplu

Astrologia relationala ,ca ramura a astrologie generale, are ca obiectiv studiul si analiza interactiunii dintre entitati indiferent de natura si tipul relatiei. Ea se ocupa de analiza astrologica atat a relatiilor sentimentale cat si a celor de tip parinte-copil, angajat-angajator sau companie sau intre prieteni.

Relatiile sentimentale ocupa un loc important in cadrul astrologiei relationale deoarece ele reprezinta tip de relatie cel mai personal si in care implicarea emotionala a ambilor parteneri este maxima. Cu totii iubim si suntem iubiti, ne implicam afectiv si incercam sa ne imbunatatim relatia cu partenerul.

Rolul astrologiei relationale este de a ajuta ambii parteneri sa se cunoasca mai bine si sa-si armonizeze diferentele dintre ei. Cuplul este o entitate foarte dinamica in care ambii membrii se afla ei insasi intr-o permanenta schimbare. Din acest motiv este esential ca cele doua persoane sa se cunoasca reciproc foarte bine astfel incat sa poata sa-si stabileasca obiective si scopuri comune si sa poate evolua si dezvolta ca si cuplu.

O analiza astrologica a relatiei de cuplu se realizeaza pe 3 nivele:

1. Analiza individuala a partenerilor : are ca obiect o cunoastere mai buna a potentialului fiecarui individ in parte precum si plusurile si minusurile pe care fiecare le aduce intr-o relatie

2. Compatibilitea dintre membri : este o prima analiza a modului in care cei doi interactioneaza. Scopul este de vedea ce au in comun cei doi precum si care sunt diferentele sau trasaturile de personalitate cu care se intra in conflict. Este foarte important  a se cunoaste exact acele puncte forte/slabe ale interctiunii celor doi. Deseori aceste lucruri nu se cunosc sau nu sunt constientizate si in loc sa ca relatia sa evolueaze ea se deteriorizeaza concentrandu-se pe acele puncte diveregente.

3. Analiza cuplului: are ca obiectiv analiza astrologica a cupului ca entitate separata si nu privind ca fiind compusa din doua persoane. Aceasta analiza este pentru cuplurile deja stabilite care au o viata comuna si in care se pot evidentia acele sectoare, domenii de interes comune sau in care apar dificultati.

Pe langa aceste nivele de analiza se mai pot realiza observatii astrologice privitoare la evolutia in timp a respectivelor persoane, atat ca si indivizi separati cat si ca cuplu.

Rolul unui astrolog este de a ajuta si de a sprijini un cuplu sa se cunoasca mai bine si sa-si depaseasca probleme aparute. Prin activitatea de consiliere astrologul va evidentia modalitatile prin care cei doi vor putea evolua si isi vor putea armoniza relatia.

Dan

Total
1
Shares
Leave a Reply
Related Posts