Astrograma – amprenta noastra energetica

Astrograma – amprenta noastra energetica

Majoritatea dintre noi probabil ca au auzit de astrograma si de faptul ca pentru orice intrebare sau analiza un astrolog trebuie sa faca o astrograma. Dar ce este de fapt astrograma?

Acest articol are ca scop sa va ajute sa intelegeti mai bine ce este o astrograma si la ce se foloseste. De asemenea acest prim articol se doreste a fi un deschizator de drumuri pentru o serie de mini-lectii de astrologie prin care cei interesati sa poate invata mai multe despre astrologie.

Astrograma este o reprezentare grafica a pozitiilor planetare pentru un moment si loc dat. Cu alte cuvinte ea reprezeninta o ‘fotografie’ a cerului la un moment dat si dintr-un anumit loc de pe Terra.

Ca si reprezentare grafica exista numeroase modele si tipuri/tipare de astrograme. Nu atat reprezentarea grafica conteaza – si care este aleasa de astrolog in functie de afinitatea sa la un tip de imagine sau nu- cat mai ales ceea ce reprezinta sau ce este reprezentat in aceea astrograma.

Un exemplu de astrograma puteti vedea aici http://www.ciuboda.com/acharts/v/Persons/TERRY.gif.html 

Dar care este rolul si importanta astrogramei pentru o persoana? 

Din punctul meu de vedere astrograma reprezinta amprenta noastra energetica. Ea reprezinta si include in ea toate informatiile si elementele care ne caracterizeaza pe noi ca si indivizi. Aplicand diferite metode si tehnici astrologice se pot determina tendintele pe baza carora noi actionam precum si momentele importante din viata noastra.

Dar o astrograma nu se aplica doar la persoane. Orice lucru pe lumea aceasta are un inceput si un sfarsit. Astfel o astrograma poate reprezenta inceputul oricarui lucru sau oricarei activitati. Ea poate fi reprezentarea grafica a momentului in care incepe o noua afacere, cumparam o noua masina, ne casatorim , facem o calatorie, jucam la bursa etc.

Din ce este compusa o astrograma?

O astrograma este formata din 3 seturi de elemente: semnele zodiacale(zodiile), planetele sau alte elemente de calcul si casele astrologice. Despre semnele zodiacale probabil ca stim destul de multe si nu am sa insist asupra lor.

Intr-o astrograma sunt reprezentate pozitiilor planetelor si a altor elemente de calcul. Ca si planete avem : Soare, Luna , Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto – Soarele ,Luna si Pluto sunt dpdv astrologic planete. Pe langa acestea mai exista zeci de asteroizi si alte elemente de calcul care pot fi utilizate in analiza de catre un astrolog.

Casele astrologica reprezinta sectoare din viata noastra si ele ne arata latura practica , concreta a lucrurilor. Ele se calculeaza in functie de locul si ora nasterii. Cea mai cunoscuta casa este casa 1 – casele se numeroteaza de la 1 la 12 – prin Ascendent care reprezinta primul grad din aceasta casa.

Dar ce reprezinta toate aceste elemente si cum se interpreteaza?

Cele 3 seturi de elemente mentionate joaca fiecare un rol important intr-o analiza astrologica.

Planetele si celelalte elemente de calcul reprezinta energiile care se manifesta si raspund la intrebarile Cine? Ce?

Zodiile indica modul in care acele energii se manifesta raspunzand la intrebarea Cum?

Casele astrologice ne arata locul unde se vor manifesta acele energii raspunzand la intrebare Unde?

Daca facem o analogie cu o piesa de teatru am avea urmatoarea situatiie: actorii sunt reprezentati de planete, interpretarea/rolul pe care il au este indicat de semnele zodiacale iar scena piesei reprezinta casele astrologice.

De exemplu Luna in Berbec in casa 6 ar putea fi tradusa astfel: Emotiile (Luna) se exprima cu putere (Berbec) in toate activitatile ce tin de locul de munca (casa a 6). Aceasta este doar o posibila interpretare.

Cam aceasta ar fi pe scurt descrierea unei astrograme. Sper sa va fi fost de ajutor sa intelegeti mai bine ce inseamna a face o astrograma si la ce foloseste.

Daca aveti intrebari vis-a-vis de acest subiect va rog sa le scrieti mai jos in sectiunea de comentarii.

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts