Un nou an, un nou set de obiective stabilite, un nou set de dorințe de îndeplinit. De cele mai multe ori rămâne doar un exercițiu pe care îl repetăm an de an fără a produce rezultate notabile. Acest lucru se întâmplă pentru că uităm prea repede și nu reușim să ne menținem atenția pe acele obiective. Ne aducem aminte din când în când de ceea ce ne-am propus doar pentru a constata ce repede a trecut timpul…
Primul pas pentru a-ți atinge obiectivul propus este să-l scrii. A sta în fund și a-ți propune lucrurile este doar un simplu exercițiu de imaginație. Scrisul este modalitatea prin care noi putem să ne centrăm ideea, dorința și să nu o uităm așa repede. Indicat ar fi să ai un caiet, un jurnal de lucru în care să notezi fiecare pas făcut. Astfel avem un punct fix de la care putem porni. Mintea noastră este destul de volatilă și schimbătoare iar tăvălugul vieții cotidiene ne abate foarte ușor atenția de la propriile obiective.
Al doilea pas ar fi să-ți faci un plan de atac, de implementare. Dacă rămâi la stadiul de ”dorință” nu rezolvi nimic. Manifestarea intenției fără ”muncă”, fără implementare nu produce rezultate. Iar dacă produce și printr-un miracol se întâmplă ceea ce ți-ai dorit rar, se întâmplă să fii mulțumit(ă) de rezultat. Scrisul și jurnalul îți sunt din nou de folos deoarece poți nota și urmări ceea ce ai de făcut. Ideea de bază este să faci primul pas în atingerea obiectivelor. Pe urmă lucrurile se leagă mai ușor.
Tot legat de obiective este util să înțelegem că există 2 categorii de factori care contribuie la atingerea lor: factorii interni și cei externi. Factorii interni țin de tine și doar de tine, de voința și efortul pe care îl depui. Factorii externi țin de circumstanțele exterioare și de alegerea momentului potrivit pentru a face ceva. Atunci când lucrezi la planurile tale ar fi bine să faci diferența clară între acești factori.
De exemplu: să presupunem că anul acesta vrei să faci mai mult sport. Factorii interni ar putea fi : timpul, voința și determinarea, condiția fizică, starea de sănătate etc. Acești factori sunt în controlul tău și nu depind direct de ceea ce se întâmplă în exterior. Factorii externi ar putea fi: terenul/sala necesară sportului, echipamentul, aspectul financiar, vremea de afară, partenerii de sport etc. Aici ești condiționat de ceea ce este în exteriorul tău și e nevoie să faci anumite alegeri pentru a-ți fi mai bine. La factorii interni poți lucra permanent și constant. La cei externi apare o dependență de exterior și e nevoie să te adaptezi permanent.
Factori interni sunt foarte importanți și de obicei aici ne blocăm. Elementul cheie este voința și disciplina interioară. Toți factorii interni se cultivă, de dezvoltă. E posibil ca înainte să faci ceva în mod direct legat de obiectivul tău să ai nevoie de ceva timp pentru a-ți întări interiorul, voința și disciplina. Și dorința poate fi întărită, crescută și menținută. Poate tu știi că ar fi bine pentru tine să faci mișcare, să slăbești, să citești etc. Dar nu-ți dorești foarte puternic. Pot fi numeroși factori interiori, de natură psihică, emoțională care te fac să nu-ți dorești să te schimbi. Ar fi bine ca întâi să lucrezi pentru a-ți dori mai mult ceea ce știi că îți face bine. Lucrează pentru a-ți crește dorința de a face un lucru. Altfel, nu faci decât să mai adaugi un eșec la lista de dorințe neîndeplinite.
Ar mai fi multe de scris pe acest subiect. Intenția mea cu acest articol este de a sublinia anumiți factori astrologici de care puteți ține cont în 2020 pentru a vă atinge obiectivele. Am pus focusul pe 3 mari influențe care ne pot ajuta sau împiedica să facem ceea ce ne-am propus.
1) Marcajul de Capricorn sau a face ceea ce trebuie
Anul acesta există un focus destul de mare pe energia Capricornului. Acest lucru face ca definirea obiectivelor și a planului de implementare să aibă anumite particularități. Arhetipul Capricornului este cel care merge la esența lucrurilor și pune accentul pe a face doar ceea ce trebuie, ceea ce este esențial.
Acest lucru înseamnă că trebuie să lucrăm cu mai multă atenție la definirea obiectivelor înainte de a trece la implementare. Ești sigur că ceea ce-ți dorești este important cu adevărat pentru tine? Aceste obiective te ajută în a face ceea este vital pentru tine? E bine să ne concentrăm pe aspectele esențiale ale vieții noastre și de aici să plecăm în definirea obiectivelor.
Riscul este de a ne defini obiective care nu au nici o legătură cu situația reală din viața noastră. Iar în 2020 astfel de obiective, care nu sunt în rezonanță cu noi vor fi extrem de greu de implementat. Putem ajunge să ne luptăm cu morile de vânt și să ne complicăm existența doar pentru că ne dorim ceva ce nu are legătură cu noi.
De exemplu, îți poți propune să citești 20 de cărți. Dar poate pentru tine e mai important să scrii decât să citești, sau să-ți îmbunătățești relația afectivă sau să te preocupi de sănătatea ta.
Totodată marcajul de Capricorn preferă calitatea și nu cantitatea. Mai bine citești 5 cărți de care ai cu adevărat nevoie decât 20 inutile. Mai bine o călătorie care să te transforme decât 3 vacanțe de relaxare. Mai bine îmi definesc 1 obiectiv și-l duc la îndeplinire decât vreo 5 pe care le amețesc.
2) Mercur retrograd sau momentele de evaluare a obiectivelor
Mercur retrograd va fi de 3 ori în 2020: 17 Februarie – 10 Martie, 18 Iunie – 12 Iulie, 14 Octombrie – 3 Noiembrie 2020.
Aceste perioade sunt extrem de favorabile pentru a ne concentra pe factorii interni și a lucra pentru a-i optimiza. Focusul trebuie să se mute de la exterior la interior. Este și o perioadă bună pentru a evalua planul și evoluția de până acum și a face acele corecții necesare. Perioadele dintre retrogradările lui Mercur sunt cele de acțiune, de manifestare exterioră și implementare.
Astfel avem luna Ianuarie până pe 17 Februarie pentru a ne face planul de atac, pentru a aduce resursele și informațiile necesare etc. În perioada 17 Februarie – 10 Martie începem să lucrăm la acest plan și putem începe să-l implementăm plecând de la ceea ce ține de noi. Vrei să faci mai mult sport? Perfect. În perioada 17 Feb – 10 Martie poți începe prin a-ți rearanja programul zilnic astfel încât să ai timp pentru sport. Mercur retrograd este excelent pentru a începe lucruri repetitive! Dacă vrei să mergi constant la sală a da startul pe mercur retrograd îți poate fi benefic pentru că vei avea un plus de ușurință în a reveni .
Pe urmă avem perioada Aprilie, Mai și jumătate din Iunie pentru a lucra activ la planurile noastre. Pe urmă din 18 Iunie putem începe să evaluăm situația și să facem schimbări. Poate trebuie să schimbi rutina de la sală, antrenorul, sala sau chiar sportul. Nu-ți fie teamă să schimbi. Obiectivul tău este să faci sport, nu să te duci la sala respectivă. Poate ai nevoie să alergi în aer liber. Acest ciclu se repetă și în toamnă la următoarea retrogradare.
Info: Vrei să înveți ceva nou în 2020? Alege astrologia sau tarotul pentru a face un salt calitativ în viața ta… Detalii aici
3) Perioadele de Lună în creștere sau în scădere – sau când să sari și când să stai
Fazele lunare sunt foarte utile și foarte puternice deoarece ele indică nivelul de energie general. Ele au o durată de aproximativ 28 de zile din care 14 sunt cu Luna crescătoare iar 14 cu Luna descrescătoare.
Momentul de Lună Nouă este cel în care energia este la minim. Este indicat ca în apropierea Lunii Noi să nu începem lucruri noi și să nu face activități care necesită multă energie.
De la Luna Nouă la Luna Plină avem perioada de Lună în Creștere în care energia începe să crească. Această perioadă este optimă pentru a începe noi lucruri, pentru a construi și acumula energie.
Momentul de Lună Plină este momentul cu maximă energie. Acum este momentul cel mai puternic din cadrul ciclului și în care putem să ne dedicăm activităților dificile care necesită un plus de energie.
De la Luna Plină la următoarea Lună Nouă este perioada Lunii în Descreștere. Acum este momentul favorabil pentru a curăța, a elimina, a evalua și corecta anumite lucruri. Nu este indicat să începem lucruri noi.
Cel mai important este să reținem faptul că nivelul de energie crește de la Luna Nouă de la 0 la maximul Lunii Pline. Creșterea și scăderea sunt graduale și ideal ar fi să ne sincronizăm activitățile după acest ciclu. Destul de dificil în societatea actuală dar îl putem folosi pentru a ne corela cu obiectivele alese pentru acest an.
Pe exemplul cu sportul ar fi indicat ca în perioada din jurul Lunii Pline să ai un program mult mai activ, mult mai intens. Pe măsură ce te apropii de Luna Nouă ritmul să fie mai lent, mai ușor astfel încât organismul să fie în echilibru. Corpul nostru fiind prepodenrent din apă reacționează automat la influențele lunare.
În lista de mai jos găsiți aceste faze ale ciclului lunar – LN este Lună Nouă, LP este lună plină
LN 24 Ianuarie – LP 9 Februarie – LN 23 Februarie – LP 9 Martie – LN 24 Martie – LP 8 Aprilie – LN 23 Aprilie – LP 7 Mai – LN 22 Mai – LP 5 Iunie – LN 21 Iunie – LP 5 Iulie – LN 20 Iulie – LP 3 August – LN 19 August – LP 2 Septembrie – LN 17 Septembrie – LP 2 Octombrie – LN 16 Octombrie – LP 31 Octombrie – LN 15 Noiembrie – LP 30 Noiembrie – LN 14 Decembrie – LP 30 Decembrie.
Mulțumim A’Mystic Fusion pentru graficul de mai jos cu fazele lunare:
Ținând cont de factorii de mai sus îți poți crește șansele de a ajunge mai repede la obiectivul propus. Fiecare dintre noi funcționează diferit și pot fi multe particularități ce derivă din astrograma natală. Pentru aceasta poți apela la o consultație astrologică personalizată care te poate ajuta să-ți dai seama mai clar de etapa în care te afli acum și cum poți să-ți atingi obiectivele. Îți poți face o programare chiar acum…detalii aici
Spor la treabă!
Dan
PS. Nu rata Horoscop 2020 – Anul Cornutelor …