Saturn in Balanta – 2009-2012 – simbolistica si influente

Saturn in Balanta

Saturn – seniorul karmei  cum mai este denumit in literatura astrologica – este planeta care in miscarea sa ne indica lucrurile pe care suntem obligati sa le rezolvam in viata noastra. Saturn realizeaza un tur complet al cercului zodiacal in aproximativ 28,5 ani, respectiv de 2 ani si cateva luni prin fiecare semn zodiacal. Trecerea lui dintr-un semn in altul marcheaza momente importante in evoluatia fiecaruia din noi. De fapt fiecare perioada de 2 ani si ceva in care Saturn traverseaza un semn zodiacal reprezinta un ciclu de sine statator.

In data de 30 Octombrie 2009 Saturn a intrat in Balanta si pe care o va parasi definitiv in Octombrie 2012.

Din punctul meu de vedere Saturn este asimilat cu imaginea profesorului, maestrului. El poate fi bland si te poate sprijini in momentul in care iti faci temele sau poate fi extrem de dur atunci cand te prinde cu lectiile nefacute. Ceea ce este important de retinut este ca Saturn aduce in viata noastra acele situatii in care liberul arbitru este reduse aproape de zero si in care noi suntem ‘fortati’ sa ne repozitionam. Saturn ofera oportunitati de a ne recalibra , de a ne repozitiona de drumul pe care il avem de parcurs.

Important: influenta lui Saturn variaza de la individ la individ si de la harta la harta. Chiar si 2 persoane nascute in acelasi moment traiesc senzatii diferite la o trecere a lui Saturn. Depinde de gradul de constientizare a persoanei respective si de nivelul evolutiv la care se afla.

Saturn in Balanta va influenta pe toata lumea pentru ca traverseaza un sector al horoscopului nostru si implicit stabileste o serie de legaturi cu planetele din harta personala.  Cei mai puternic influentati sunt cei care au Soare (adica nascuti in Zodia Balantei), Luna, Ascendentul, Mercur, Venus si Marte in Balanta.  Daca ai aceste planete in Balanta atunci influenta lui Saturn in urmatorii 2 ani va fi un puternica.

Balanta este semnul zodicala ce guverneaza relatiile indiferent de forma lor. Indica modul in care noi relationam si ne raportam la ceilalti. Pentru cei cu planete in Balanta exista o tendinta de a supraevalua importanta celuilalt in viata noastra – indiferent de natura relatiei. Poate fi vorba de sot/sotie, copil, partener de afaceri, prieten etc. O prima lectie a lui Saturn in Balanta la nivel personal este de a de re-evalua relatiile cu cei din jur. Si cel mai important este de a invata sa spunem NU. Si aici nu ma refer la acel nu categoric sau intr-un mod brutal…dar a invata arta diplomatiei in care noi sa fim capabili a ne urmari scopurile personale dar fara a dauna intereselor celor din jur…precum si a reusi sa navigam in viata si in relatii fara a ne abate de la scopul propus.

Din acest motiv Saturn in Balanta va testa relatiile din viata noastra. Toate relatiile pe care nu ar trebui sa le avem vor fi rupte sau revizuite si noi va trebui sa acceptam acest lucru si sa mergem mai departe. Sa nu uitam ca ciclul lui Saturn in Balanta este lung…2 ani si cateva luni…deci trebuie sa avem rabdare pentru ca in final daca ne pozitionam pe drumul corect lucruri pozitive vor avea loc.

In aceasta perioada cand Saturn doar ce a intrat in Balanta va trebui sa invatam sa tragem singuri frana de mana. Saturn trecand peste Soare, Luna sau Ascendent poate induce o stare de oboseala, letargie si lipsa de energie. Daca vom insista sa fortam si sa continuam a actiona asa cum o faceam pana acum e posibil sa ne trezim ca nu mai avem pic de energie – iar acest lucru duce imediat si la probleme de sanatate. Trebui sa invatam sa fim mai eficienti si sa eliminam lucrurile care nu sunt importante in viata noastra.

Cum spuneam Saturn ne influenteaza in mod diferit pe fiecare din noi. In continuare vom analiza aceasta influenta plecand de la pozitia Ascendentului in momentul nasterii. Cele scrise mai jos se refera doar la cateva din manifestarile lui Saturn in Balanta in harta voastra si am incercat sa subliniez doar anumite lucruri la care sa fiti atenti.

Despre Saturn in Balanta vom mai discuta cu siguranta in perioada urmatoare.

Pentru cei care nu-si cunosc Ascendentul il pot afla de aici accesand pagina http://www.ascella.ro/horoscop/ascendent  – trebuie sa ai cont pe Ascella si sa fi inregistrat.

Ascendent in Berbec
Pentru cei cu Ascendentul in Berbec , Saturn traverseaza exact casa a 7-a a relatiilor (Balanta). Acest lucru face ca pe parcursul urmatorilor 2 ani tot ce tine de plan relational sa devina foarte important. Aici includ relatii sentimentale (casatoria) sau profesionale. Pentru o femeie este posibil ca anumite probleme in plan relational sa apara din partea partenerului (posibile nemultumiri). Ceea ce ar trebui sa faceti este sa va revizuiti atitudinea fata de aceste relatii si sa vedeti daca intr-adevar ele va aduc un plus de valoare in viata sau nu. Pentru cei care in acest moment nu sunt implicati intr-o relatie afectiva Saturn va va aduce in prima faza o serie de blocaje si dificultati in a stabili noi relatii. In acelasi timp Saturn pe parcursul celor 2 ani va stabili legaturile puternice si va va ajuta sa incepeti consolidati planul profesional.

Ascendent in Taur
Pentru cei cu Ascendentul in Taur , Saturn traverseaza zona legata de sanatate si conditii de munca (casa a 6-a). Legat de sanatate este bine sa incepeti sa va ocupati mai mult de dvs si sa nu amanati/ignorati anumite simptome. Problemele se pot complica daca aveti planete in Balanta. Este important sa faceti o serie de schimbari in ceea ce priveste stilul de viata si de munca. In plan profesional Saturn poate aduce anumite frustrari si nemultumiri vis-a-vis de situatia curenta la locul de munca. Nivelul de stres poate creste si va poate afecta starea de sanatate. Saturn la dvs va obliga la a elimina ineficienta si implicarea in activitati neproductive. Pozitiv Saturn aduce o stabilizare a locului de munca si va permite sa continuati sa construiti ceva solid. Atentie la relatiile cu colegii de munca si mai ales subalternii.

Ascendent in Gemeni
Zona traversata de Saturn in Balanta pentru cei cu Ascendentul in Gemeni este ceea referitoare la gradul de satisfactie interioara, sentimente , iubiri si copii. Senzatia de nemultumire devine din ce in ce mai puternica si aveti impresia ca cei din jur nu va apreciaza la justa valoarea. Sfatul este de a cauta sa va dezvoltati o serie de hobby-uri si talente pe care le aveti si sa faceti acele activitati care va aduc satisfactie interioara. In plan sentimental este o perioada mai dificila pentru ca veti incepe sa cerneti relatiile cu persoanele iubite si sa va puneti intrebari daca e vorba de iubire cu adevarat sau nu. De asemenea poate apare tendinta de izolare si inchidere in sine. Pentru cei care au copii: atentie la relatiile cu acestia. Aveti tendinta de a deveni prea autoritati si rigizi – lucru care poate genera o racire a relatiilor.

Ascendent in Rac
Pentru cei cu Ascendentul in Rac , Saturn va traversa casa a 4-a – familia, planul imobiliar, gradul de securitate interioara. Daca vorbim de familie discutam aici atat de parinti cat si familia construita (sot/sotie + copii). Saturn in urmatorii 2 ani va cauta sa valideze ca va aflati pe drumul cel bun si va scoate la suprafata lucrurile care nu sunt clare si sigure. Relatiile cu cei din familie pot cunoaste momente mai dificile dar ele ca au scop clarificarea si rezolvarea problemelor. Atentie si la activitatile legate de casa ca si constructie si domiciliu. Daca doriti sa va mutati sau sa va construiti o casa atunci trebuie sa aveti rabdare pentru ca lucrurile nu o sa evolueze la viteza cu care va doriti ci mult mai lent. Saturn in Balanta creste si sentimentul de nesiguranta si este posibil sa ajungeti sa va indoiti de propria persoana.

Ascendent in Leu
Pentru cei cu Ascendentul in Leu , Saturn in Balanta traverseaza casa 3 – zone comunicarii, studiului si al relatiei cu mediul inconjurator. In prima instanta Saturn poate aduce o serie de blocaje la nivelul comunicarii si exprimarii. Brusc simtiti nevoia de a nu mai vorbi atat de mult si de evita sa intrati in discutii de suprafata. Acest blocaj se poate resimti si in comunicarea scrisa si sa aduca dificultati de exprimare si concentrare. Saturn indica la dvs faptul ca e nevoie de o reformulare a anumitor principii si idei si ca trebuie sa acordati o atentie mai mare calitatii informatiilor. Studiati mai mult inainte de a vorbi. Recomandarea este sa incepeti sa studiati ceva in mod organizat si pe termen mediu-lung. De asemenea relatiile cu fratii,verisorii si prietenii apropiati sunt importante

Ascendent in Fecioara
Saturn in Balanta pentru cei nascuti cu Ascendentul in Fecioara vine sa-i invete disciplina financiara. De fapt nu e este vorba doar de partea financiara ci de tot ce tine de resursele proprii. Si aici includ  energia fizica , resursele materiale (bani, bunuri) dar si alimentatia (ceea ce mancam). Ceea ce este important de facut este sa ne revizuim modul in care ne folosim aceste resurse si mai ales modul in care le obtinem. Pot apare probleme financiare in situatia in care va cramponati pe o directie pe care nu ar trebui sa mergeti. Si din privinta sanatatii trebuie sa fiti atenti pentru ca aportul energetic in aceasta perioada este mult mai diminuat – asimilati mai greu energia din mediul inconjurator.  Trebui sa deveniti mai independent(a).

Ascendent in Balanta
Trecerea lui Saturn prin Balanta va influenteaza poate cel mai puternic din tot spectrul zodiacal. Ascendentul reprezinta identitatea dvs si starea generala de sanatate. Primul efect pe care il resimititi este cel al unei oboseli si agitatii interioare. Este o senzatia ca ceva/cineva va apasa si va obliga sa faceti ceva. Dvs. trebuie sa trageti singur(a) frana de mana si sa va puneti intrebarea: Este bine ceea ce fac? Viata mea este ceea ce as dori si ar trebui sa fie? De aceea pot apare dificultati in plan relational. Trebuie avuta mare rabdare in aceasta perioada si nu trebuie sa fortati. Atentie si la sanatate pentru ca organismul va este slabit si cedeaza mai usor la influentele exterioare.

Ascendent in Scorpion
Pentru cei nascuti cu Ascendentul in Scorpion , Saturn aduce in actualitate problemele nerezolvate din trecut. Acesti 2 ani in care Saturn este in Balanta sunt foarte buni pentru a face lumina in toate aceste probleme. Dar lucrurile nu vor fi neaparat usor de rezolvat si va vor solicita la maximum. Saturn creste dorinta de interiozare si izolare fata de lumea exterioara dar in acelasi timp amplifica toate temerile si fricile noastre interioare. Nu incercati sa fugiti de ele si confruntati-le si depasiti-le. Saturn poate fi un sprijin fantastic in a depasi anumite blocaje interioare. Atentie si la sanatatea dvs sau a celor din jur. Este posibil sa fiti nevoit(a) sa aveti grija de cineva in perioada aceasta.

Ascendent in Sagetator
Satun in Balanta pentru cei cu Ascendendul in Sagetator poate induce o stare de pesimism general si retineri in a incepe noi proiecte. Dar este o pozitie fantastica pentru a gandi si incepe proiecte pe termen lung. Acum va aflati in pozitia in care puteti planifica lucruri de durata. Pot apare si dificultati in relatiile cu prietenii – incepeti sa filtrati si sa va intrebati care sunt adevaratele relatii de prietenie.Nu este exclus sa eliminati anumite relatii de prietenie. In plan sentimental pot apare anumite frustrari sau probleme provocate de partener. De asemenea este important sa ve re-evaluati pozitia in plan profesional si sa incercati sa stabilizati lucrurile. Perioada este cu atat mai importanta cu cat in ultimii 2 ani ati inceput un nou job sau o afacere pe cont propriu.

Ascendent in Capricorn
Trecerea lui Saturn in Balanta pentru cei cu Ascendent in Capricorn reprezinta de fapt trecerea prin sectorul dedicat planului profesional si a responsabilitatii sociale. Pentru toti planul profesional va fi foarte important in urmatorii 2 ani. Dar depinde de pozitia fiecaruia cum se va reflecta acest lucru. Pentru o parte va fi un moment de consolidare si crestere constanta in timp ce la altii pot apare blocaje si probleme in a obtine ceea ce doresc. Diferenta este in asumarea responsabilitatii asupra ceea ce faceti. Cu cat cautati sa obtineti un castig imediat sau pe termen scurt cu atat va va fi mai dificil Acum trebui sa acceptati provocarile vietii si sa nu fugiti din calea provocarilor. Pentru femei poate aduce probleme in casnicie.

Ascendent in Varsator
Pentru cei cu Ascendentul in Varsator , Saturn ii va ajuta sa-si schimbe filosofia si principiile dupa care isi ghideaza viata. O sa descoperit ca  lucrurile care pareau adevaruri general valabile pana acum nu mai sunt atat de solide. Ceea ce ar trebui sa faceti acum este sa aveti o deschidere maxima catre tot ce e nou si sa incercati sa va extindeti orizontul cunoasterii. In plan concret pot apare probleme de natura juridica si care vor avea tendinta de a se taragana si lungi. Atentie si la calatoriile in strainatate – si aici pot apare provocari si dificultati.

Ascendent in Pesti
Saturn in Balanta pentru cei cu Ascendentul in Pesti este un indiciu al unei nevoi de schimbare si transformare. Este vorba in primul rand de o schimbare a modului in care va gestionati energia (hrana, bani, sex) si de modul in care lucrati impreuna cu cei din jur. Este posibil ca pentru multi in perioada urmatoare sa existe de rezolvat o serie de probleme de natura financiara si care vizeaza anumite relatii (fie ca e vb de relatia cu sotul/sotia, partenerul/partenera de afaceri fie cu banca). Saturn aduce si lectii legate de gradul nostru de posesivitate si e important sa devenim mai altruisti. De asemenea creste riscul unor accidente sau probleme de sanatate.

Scopul acestei analize este de a va indica zonele si sectoarele din viata dvs unde trebuie sa fiti mai atenti. Pentru o analiza completa a situatiei dvs va recomand serviciul de Consiliere astrologice in Bucuresti sau Consiliere pe Yahoo Messanger.

Daca aveti comentarii, sugestii sau vreti sa va spuneti parerea despre acest articol va rog sa o faceti utilizand rubrica de comentarii de mai jos.

Toate cele bune,

Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts