Săptămâna 25 Februarie – 3 Martie 2019 din punct de vedere astrologic – horoscop pe scurt

horoscop-25-februarie-3-martie-2019

Horoscop 25 Februarie - 3 Martie 2019

Această săptămână este una destul de liniștită din punct de vedere al evenimentelor astrale. Dar acest lucru nu înseamnă că nu se întâmplă nimic. Pe cer, planetele se află în continuă mișcare și chiar dacă ele nu interacționează între ele, întotdeauna ele acționează cu putere asupra noastră în funcție de harta noastră natală.

Analiza pe care o fac în fiecare săptămână indică tendințele generale și care pot fi valide pentru un procent semnificativ al populației. Dar, tot timpul vor exista excepții și lucrurile pot evolua la nivel personal total diferit. Să nu uităm că în fiecare secundă oameni se nasc, oameni mor, unii fac dragoste, alții se ceartă, unii câștigă, alții pierd. Ceea ce m-a învățat astrologia este faptul că totul se reduce în final la unicitatea pe care fiecare dintre noi o posedă. Toți suntem influențați de aceiași factori dar modul de reacție și ceea ce ni se întâmplă poate fi total diferit. Scopul acestor analize săptămânale este de a prezenta aceste tendințe generale, fără a avea pretenția de a puncta lucrurile la nivel individual. Înțelegând care este atmosfera astrală a unui moment poți să-ți dai seama mai bine de ce se întâmplă cu tine și cu ceilalți. Această analiză se dorește a fi un ghid care îți trasează tendințele generale și care te ajută să navighezi mai bine în propria ta viață.

Notă: în cadrul analizei voi discuta despre planeta care te reprezintă pe tine anul acesta. Ea poate fi aflată foarte ușor folosind tabelul din articolul următor – click aici

Să revenim la ce se întâmplă pas cu pas în această săptămână…

Luni 25 Februarie 2019, Mercur și Nodul Sud se vor afla într-un aspect armonios (sextil) care va genera o ușurință în a înțelege profunzimea unor aspecte ale vieții noastre. Mintea noastră (Mercur) se conectează la sursa reală a problemelor cu care ne confruntăm (Nodul Sud) și astfel vom avea posibilitatea de a ne da seama de ceea ce avem de făcut, de schimbat. Totodată discuțiile și mesajele primite/trimise devin mult mai importante. Printre rânduri putem primi/transmite informații valoroase. Sfatul meu este să fiți mai atenți către ceea ce va fi atrasă mintea voastră în această zi. Poate fi o melodie care vi se repetă în minte, poate fi o frază citită/auzită undeva etc. Dacă apar astfel de situații înseamnă că am primit un mesaj de la subconștientul nostru și ca atare e bine să încercăm să vedem ce ni se transmite. 

Tot luni, Neptun se va afla la punctul median dintre Soare/Mercur și Marte/Pluto. Neptun practic captează energia planetelor Soare, Mercur, Marte și Pluto și cumva o anulează sau o redirecționează într-un mod total diferit. Din acest motiv e posibil ca ceea ce spunem sau ceea ce facem să genereze efecte total altfel de cum ne așteptam, riscând astfel să fim înțeleși în mod greșit. Pozitiv, acest aspect ajută la dizolvarea tensiunilor și a energiilor negative. Dacă cineva este supărat pe dvs, acum este un moment prielnic pentru a-l face să-și verse oful astfel încât să poată depăși mai ușor acel blocaj. Nu se referă neapărat la a vă înțelege mai bine ci la faptul că prin ascultare se detensionează acele energii care fac lucrurile să se complice. 

Invata astrologie...

Marți, 26 Februarie 2019,  avem parte de ultimul pătrar dintre Soare și Lună. Acest lucru aduce un plus de tensiune și agitație dar și energie și stimulare pentru a rezolva anumite lucruri. În funcție de cum este folosită această energie, putem avea rezultate pozitive sau negative. Putem obține un succes după un efort intens sau putem genera o pierdere dacă nu acționăm constructiv. 

Tot marți, Nodul Sud este la punctul median dintre Venus și Pluto. Poate fi un moment interesant din punct de vedere afectiv sau financiar pentru că putem primi anumite informații care să ne ajute în a face o schimbare importantă mai târziu. Acum doar primim informația sau căpătăm aceea înțelegere mai clară a situației. Decizia va veni ulterior.

Pluto se va afla la punctul median dintre Venus și Saturn. Acest aspect îi poate ajuta pe unii dintre noi să beneficieze de sprijinul (moral, afectiv, financiar) al unei persoane mai în vârstă sau cu autoritate sau să apară oportunități pentru a stabili parteneriate și asocieri pe termen lung. Practic, orice formă de asociere și parteneriat care are loc în această zi beneficiază de un plus de putere și de forță. O zi bună pentru a reevalua propria situație financiară și a face un nou plan de creștere și/sau consolidare.

Miercuri, 27 Februarie 2019, avem parte de un aspect pozitiv dintre Soare și Marte. Acest lucru indică o zi excelentă pentru sport, mișcare, efort fizic și orice activitate în care avem nevoie de un plus de energie și vitalitate. Crește capacitatea de a lucra împreună fără a apare conflicte și tensiuni. Prin urmare, este indicat să abordăm astăzi acele teme sau relații cu potențial conflictual pentru că lucrurile pot fi rezolvate într-un mod mult mai armonios.

Vesta se află la punctul median dintre Soare și Neptun: o zi excelentă pentru meditații și conectarea cu planul subtil, divin. Orice activitate de natură spirituală este favorizată de acest aspect și putem accesa mult mai ușor anumite stări și energii. 

Soarele se află la punctul median dintre Saturn și Uranus. Acest aspect îi ajută mai mult pe cei ce în acest an sunt reprezentați de Soare. Le conferă un surplus de răbdare, înțelepciune și capacitate de a găsi idei noi. Ar fi indicat să profite de această zi pentru a se concentra mai mult pe activități de planificare a perioadei următoare și pe acele decizii cu caracter strategic. 

Joi, 28 Februarie 2019, va fi o zi mult mai activă decât cele de până acum deoarece au loc 3 aspecte astrale importante. Primul este și cel mai activ este cuadratura dintre Soare și Ceres. Ea este activă mai ales până în prânz, până la ora 13.  Ea aduce un plus de agitație și îngrijorare și ne poate face să vedem lucrurile într-un mod mult mai negativ. Brusc, ne putem simți preocupați și îngrijorați de cele mai mici detalii sau de lucruri care sunt normale și rezolvabile. Prin urmare, orice discuție, negociere care are loc joi poate fi marcată de aceste influențe și astfel lucrurile să se complice. Cei care în acest an sunt reprezentați de Soare vor simți acest aspect mult mai puternic. Ei pot avea impresia că din senin au apărut foarte multe probleme și că sunt nevoiți să se ocupe de mult prea multe lucruri. Sfatul meu este să fie mai relaxați și să înțeleagă că această stare de îngrijorare este temporară și nu are neapărat o bază reală. 

A doua influență a zilei este dată de Marte în inconjuncție cu Ceres. Ea este oarecum similară cu cea de dinainte în sensul în care face ca lucrurile să devină mai complicate și mai sensibile. Doar că acum trebuie să fim precauți la modul în care acționăm, cum anume alegem să procedăm. Este foarte posibil ca intențiile noastre să aibă efecte secundare nedorite. E un aspect de genul ”unde dai și unde crapă”. Fără să dorești, poți generea situații tensionate și poți răni pe cei din jur. Mai ales cei care în acest an sunt reprezentați de Marte trebuie să fie mult mai atenți. 

Cea de-a treia influență a zilei este dată de Venus cuadratură cu Pallas. Aici ar fi un conflict între inimă și minte. Este foarte posibil să resimțim această tensiune ca o problemă interioară legată de anumite decizii pe care le luăm sau anumite lucruri pe care vrem să le facem. Este ca și cum ne dorim ceva dar în același timp știm că acel lucru nu ne va ajuta pe viitor, nu are logică. Vor fi mai puternic influențați cei care deja se află în punctul în care vor să facă ceva ce le-ar place dar știu că există anumite riscuri. Aspectul este unul care induce suplimentar o stare de agitație și criză dat fiind faptul că ambele planete se află la ultimul grad în semnele Capricorn respectiv Balanță.  Sfatul meu este să evităm în a lua decizii pe moment sau având la bază o frustrare. Orice achiziție, investiție de acum poate aduce un regret și o pierdere ulterioară. Cei care în acest an sunt semnificați de Venus vor simți mult mai intens acest aspect. Ei vor întâmpina anumite blocaje și restricții de la cei din jur care nu sunt de acord cu dorințele lor.

Vineri 1 Martie 2019, va fi o zi destul de tensionată. Tot Venus este vedeta zilei pentru că până la ora 14:30 se va afla într-un aspect tensionat cu Uranus iar pe seară va face trecerea din semnul Capricornului în cel al Vărsătorului. Din nou o zi intensă pentru cei care sunt reprezentați de Venus în acest an.

Cuadratura cu Uranus, aduce din nou tensiune pentru că putem fi prinși în anumite dorințe care nu mai corespund situației actuale. Este ca și cum noi ne dorim de ceva vreme un lucru pe care nu am reușit să îl obținem. Acum, când am putea avea posibilitatea de a ne satisface acea dorință, condițiile exterioare se schimbă și pur și simplu dorința noastră nu mai are nici o bază. Este ca și cum de 2 săptămâni îți dorești o rochie/costum pentru o anumită petrecere și când ai găsit ceea ce căutai primești mesaj că evenimentul s-a anulat. Tu îți poți cumpăra rochia/costumul, dar nu mai ai nici un motiv pentru a o face. Acest exemplu se poate aplica în multe situații din viața noastră. Sfatul meu este să nu forțăm satisfacerea dorinței și să acceptăm schimbarea ce intervine.

Pe seară, la ora 18:45, Venus va intra în semnul Vărsătorului și aduce o schimbare în modul în care percepem și exprimăm sentimentele, dorințele, iubirea sau aspecte legate de partea financiară. Vărsătorul va aduce o nevoie de nou, de altceva și poate generea oportunități pentru a face unele schimbări importante. Venus în semnul Vărsătorului va fi până la 27 Martie 2019 și va marca o perioadă în care originalitatea și nonconformismul vor fi căutate și apreciate. 

Sâmbătă, 2 Martie 2019, vom avea un aspect interesant între Mercur și Pallas Athena (inconjunție) și care poate aduce la tot felul de râzgândiri, amânări și răsturnări de situații. Mercur se află și peste steaua fixă Scheat, stea care aduce ghinion și evenimente mai puțin plăcute. Toată această combinație face ca ziua de sâmbătă să fie una cu un risc mai mare de accidentări și decizii eronate. Putem interpreta total aiurea o situație anume și astfel să luăm o decizie greșită. Cei care au drumuri de făcut să fie mult mai atenți. Este indicat să evităm să semnăm contracte, să luăm decizii importante și să fim atenți la orice activitate care implică mișcare, călătorie.  Cei care în acest an sunt reprezentați de Mercur să fie mult mai atenți pentru că se află într-o zi în care lucrurile se pot termina prost. 

Duminică, 3 Martie 2019, Mercur rămâne aproape de steaua fixă Scheat și prin urmare avertizarea de dinainte rămâne valabilă.  
Tot duminică, Venus va traversa steaua fixă Altair din constelația Vulturului (Aquila the Eagle). Altair este o stea care indică curajul și are o natură provocatoare, ambițioasă. Ea ne poate ajuta în a prinde curaj în a spune ceea ce simțim, ceea ce iubim dar poate aduce și o doză de impulsivitate și ușor ne poate lua valul. Putem atrage invidia celorlați sau putem deveni geloși și ușor de rănit. Altair poate genera situații complicate și ciudate din punct de vedere afectiv. Din punct de vedere financiar, poate fi un moment bun pentru a face planuri și strategii pe termen lung.  Cei care sunt semnificați de Venus în acest an vor resimți aceste influențe de la Altair mult mai intens.  Cei interesați să afle mai multe despre Altair îi invit să citească următorul articol (în engleză) – click aici

Cam atât pentru această săptămână. Cele prezentate mai sus sunt direcții principale și ele pot fi influențate de harta noastră natală.  Dacă doriți mai multe detalii legate de anul 2019 puteți apela la serviciile de consiliere astrologică oferite de Ascella. 

Toate bune,
Dan
 

Total
0
Shares
Related Posts