România 2020 – piața imobiliară – perspectivă astrologică

horoscop-romania-2020-imobiliar

Horoscop România 2020

Astrologia studiază curgerea timpului și modul în care acesta ne modifică viața de zi cu zi. Ideea de ciclicitate este foarte importantă și este indicată de mișcarea aștrilor pe cer după un tipar predefinit și care se repetă la un anumite interval de timp.  Lumea se ”învărte” în jurul nostru și în fiecare moment există numeroase influențe și tipare date de suprapunerea mai multor astfel cicluri. 

Ciclul de 12 ani este unul extrem de important în astrologie. Este un ciclu asociat cu Jupiter și reprezintă cu ciclu de creștere și dezvoltare. Ceea ce trăim la un moment dat este în anumită măsură similar cu ceea ce s-a întamplat în urmă cu 12, 24, 36 … ani.  Lucrurile nu evoluează identic dar se păstrează anumite tipare. Din această perspectivă anii 2019/2020 sunt în relație cu anii 2007/2008, 1995/1996, 1983/1984 etc. Partea dificilă este de a identificat corect natura acestor corelații și natura ciclului în sine. 

La prima vedere am putea face o conexiune directă între criza din 2008 și anul 2020. Doar că este o corelație incompletă și incorectă. Criza din 2008 a fost generată de mult mai mulți factori și cicluri care s-au suprapus. Iar pentru România este cu atât mai dificil de făcut această analogie pentru că factorii crizei au fost externi și nu interni. 

Plecând de la harta României, 1 Decembrie 1918, putem să ne facem o idee mai clară legată de natura acestui ciclu. Din punctul meu de vedere este un ciclu cu impact puternic asupra planului imobiliar din țara noastră. Dincolo de circumstanțele externe, în România la aceste intervale de 12 ani (2020, 2008, 1996 etc) apare un proces de ajustare, de corecție a pieței imobiliare. 

Dacă ne uităm la perioada 1995/1996 avem următoarea lege care aduce o corecție la piața imobiliară : ”24 Noiembrie 1995: Se promulgă Legea caselor naționalizate ce prevede dobândirea de către foștii proprietari a dreptului de proprietate asupra apartamentului în care locuiesc în calitate de chiriași. Legea reprezintă de fapt o confirmare a confiscărilor efectuate de regimul comunist.” – Istoria României în Date, Editura Enciclopedică 2003. 

Dacă ne uităm la anul 1984 și impactul asupra zonei imobiliare vom găsi următoarea referință importantă: ”25 Iunie 1984: Inaugurarea lucrărilor de construcție a ”Casei Poporului” și a Bulevardului ”Victoria Socialismului” din cadrul noului centru civic al Capitalei. Pentru aceasta câteva mii de case au fost dărâmate.” Istoria României în Date, Editura Enciclopedică 2003.  Tot în 1984 se inaugurarea Canalul Dunărea – Marea Neagră și se aprobă construirea canaclului Poarta Albă – Midia- Năvodari și a Canalului Dunăre – București.

După cum se observă în perioadele acestui ciclu de 12 ani au existat evenimente care au modelat și modificat piața imobiliară din România. Putem spune că există un tipar care se repetă la fiecare 12 ani și care aduce o corecție în acest sector. 

Info: Profilul astrologic al copilului tău – află care îi sunt punctele forte, punctele slabe și cum îl poți ajută să se dezvolte armonios. 

Concluzie: în 2020 există un risc mult mai ridicat ca piața imobiliară să sufere o corecție iar prețurile să scadă. Cât de puternică va fi acestă scădere este mai greu de evaluat. Din evaluarea mea, aș spune să nu va atinge nivelul lui 2008 dar va avea un impact semnificativ. Momentul cel mai important ar fi în perioada Iunie 2020. E posibil ca în jurul acestei perioade să aibă loc o serie de evenimente care să ducă la procesul de corecție pe piața imobiliară. Ar fi indicat să se evite investițiile imobiliare în această perioadă pentru că s-ar face la un preț maxim. 

În continuare voi prezenta elemente de natură astrologică care au stat la baza concluziei de mai sus. 

Ciclul lui Jupiter reprezintă elementul cheie. Jupiter în 2019 și similar în 2007 a traversat semnul Săgetătorului și Casa 10 din harta României. Particular pentru România, acest tranzit ar indica un maxim la pieței imobiliare.  Trecerea lui Jupiter în Capricorn și Casa 11 în 2020 – simiar 2008 – va duce la o scădere a prețurilor și o răcire a pieței imobiliare. 

În mod tradițional, Casa 4 reprezintă sectorul imobiliar. În harta României, C4 începe la 10 gemeni iar FC conjunct cu NS. Mercur devine astfel un semnificator activ la planului imobiliar. În harta României el se află la 29 Săgetător și conjuct cuspida C11.  Casa a 10-a în sistemul de case derivate reprezintă a 7-a de la a 4-a. Casa 11 în același sistem reprezintă a 8-a de la a 4-a. Cu alte cuvinte, Jupiter tranzitând C10 indică un prag maxim al pieței. Intrarea lui în C11 sau a 8-a de la C4 indică o schimbare bruscă de trend, de direcție. În harta României și semnele prin care trecere Jupiter susțin și amplifică această idee: Săgetător – creștere, Capricorn – scădere. Totodată, Jupiter va trece peste Mercur natal și va marca momentul de maxim – acest lucru are loc chiar acum în Noiembrie/Decembrie 2019. 

Info: Cursurile de astrologie Ascella sunt disponibile online sub forma lecțiilor video înregistrate. Detalii aici 

În 2008 corecția a fost extrem de puternică pentru că alături de Jupiter se afla și Pluto. Acum nu mai există acest suport plutonian și acest lucru mă face să cred că scăderea pieței nu va fi la fel de dramatică ca acum 12 ani. Dar va fi totuși una considerabilă. 
Scriam mai sus că luna Iunie 2020 va fi foarte importantă pentru piața imobiliară. Acest lucru este indicat de tranzitul retograd a planetei Venus peste FC și Nodul Sud din harta Ro. Fix atunci va avea loc și conjuncția Soare – Venus. Adiacent în perioada respectivă Nodul Sud va tranzita peste Mercur natal, semnificator la pieței imobiliare, Marte va realiza o cuadratură la FC iar Luna progresată va trece peste Neptun. 

Tranzite România 2020

Probabil că o parte din colegii mei astrologi ar indica și un risc mai ridicat de cutremur de intensitate mare. Nu exclud această posibilitate. Doar că nu aș vedea-o ca un risc major pentru că nu este susținută de alte elemente. 

Dacă ne uităm la harta aniversară a României (revoluția solară 1 Dec 1918) vom observa că Neptun se va afla în cuadratură cu FC. Este un aspect care întărește concluzia de mai sus legată de procesul de corecție. Guvernatorul FC, Jupiter se află la 29 Săgetător tot în C4. Este o poziția care indică un blocaj al pieței imobiliare și o situație de criză.  Saturn și Pluto sunt pe cuspida C5 care în sistemul de case derivate reprezintă a 2-a de la C4 și ar indica prețul la bunurile imobiliare. Saturn și Pluto ar indica o schimbare de trend și o scădere. 

Ipoteza noastră legată de scăderea pieței imobiliare este susținută și de harta Ingress-ului Soarelui în Berbec – 20 Martie 2020 5:49am București. Această hartă indică evoluția în zona respectivă pentru 1 an de zile. Și aici regăsim Neptun în cuadratură cu FC iar Mercur , guv de C4 se află la 2 grade Pești în C12 – o poziție mai dificilă. Tripla conjuncție Marte-Jupiter-Pluto va fi în inconjuncție perfectă cu FC indicând din nou un proces de corecție și ajustare. 

Cu siguranță se pot găsi și alte indicii astrologice care să susțină concluzia la care am ajuns. Eu am indicat doar pe cele relevante. Vă las pe voi să studiați în detaliu dacă doriți. 

Nu rata canalul YouTube Ascella , unde poți urmări secvențe din atelierele de astrologie Ascella.

Toate bune,
Dan

Total
0
Shares
Related Posts