Papagali in colivie sau horoscopul saptamanii 8-14 Noiembrie 2010

Horoscopul saptamanii 8-14 Noiembrie 2010

Horoscopul saptamanii 8-14 Noiembrie 2010

Mircea Eliade scria despre papagali ca fiind spirite extrem de importante pentru un saman (shaman) deoarece il conecteaza pe acesta la puterea infinita a Soarelui.  Ca si simbolism , tot in shamanism,  papagalul reprezinta increderea pe care o primeste cel care comunica si isi exprima ideile.

Asocierea dintre papagali si comunicare este una destul de evidenta si clara. Ei au capacitatea de a reproduce cuvinte si chiar fraze intregi.  Se stie ca un papagal este mai greu de oprit atunci cand incepe sa vorbeasca. Chiar daca el repeta intr-una acelasi lucru o face cu o mare incredere si mandrie. Acum imaginati-va o colivie mai mare in care se afla vreo 4-5 papagali….va puteti imagine care ar fi nivelul de poluare fonica.

Cam asa se intampla si in interiorul nostru. Noi suntem de fapt o colivie mai mare populata de o multime de papagali. Acesti papagali repeta intr-una ceea ce am invatat de-a lungul timpului. In permanenta in capul nostru sunt zeci sau sute de ganduri care se lupta intre ele pentru putere. Se lupta pentru puterea de se face auzit si ascultat.

Fiecare papagal poate semnifica un gand de-al nostru, o frica, o teama, un principiu, o idee. Fiecare papagal reprezinta o voce din interiorul nostru.  Iar papagalul cel mai puternic la un moment dat da tonul celorlalti. Asa si in viata noastra. La un moment dat un gand, o emotie, o frica devine mai puternica si ne influenteaza actiunile noastre exterioare.

Este foarte important ca noi sa pastram in permanenta imaginea de ansamblu , a custii, si sa nu ramanem blocati doar pe o singura idee, stare, emotie – pe un singur papagal. Noi singuri putem sa facem ordine in cusca noastra si nu trebui sa lasam papagalii din noi sa-si faca de cap.

Stiti cum faceti liniste in colivia cu papagali? Acoperind colivia cu o patura. Asa si mintea noastra se linisteste doar cand doarme sau noi meditam. De aceea meditatia si relaxarea sunt metode foarte eficiente pentru linistirea mintii si emotiilor.

Acum sa revenim la astrologie…

Saptamana aceasta Mercur va iesi din semnul Scorpionului si va intra in cel al Sagetatorului. Aceasta trecere va duce la o exuberanta la nivel mental si al comunicarii. De la atentia la detalii si lucruri ascunse ale Scorpionului vom trece la energia , dinamismul si ‘totul e posibil’ al Sagetatorului.  Dinamica disputelor verbale se va schimba si se va pune un accent mai mare pe idee si principiu. Noi papagali se vor afirma…ma refer la planul interior nostru bineinteles. Sa nu ma intelegeti gresit 🙂

Dar in aceasta perioada pe harta astrala nu exista importante relationari intre planetele de baza. Ma refer aici la faptul ca nu exista aspecte de 180 de grade (opozitii) intre planetele principale. Acest lucru indica un grad mai ridicat de interiorizare si o tendinta de a cauta o rezolvare a problemelor in interiorul nostru.  Practic este vorba de o pauza pe care o luam dupa un 2010 destul de agitat. Este momentul in care facem un bilant si cautam sa vedem ce tine de noi sa facem o schimbare.

Venus in mersul ei retrograd revine in Balanta si ne va pune fata in fata cu ceea ce ne-am asteptat noi ca ceilalti sa faca. Practic reluam intreaga poveste din 2010 si o analizam dintr-o cu totul alta perspectiva. Despre Venus retrograd am scris acum cateva saptamani – puteti citi aici articolul.

In aparenta o  saptamana linistita. Dar doar in aparenta. Si asta pentru ca anumiti vor fi pusi pe cearta si vor crea ceva zarva. Anumiti papagali care pana acum au avut un rol important si ne-au dictat anumite decizii vor fi pusi la zid de papagalii care reprezinta principiile din noi.

Din punct de vedere astrologic saptamana aceasta avem parte o influenta astrala destul de rara. Este un moment in care cei 4 asteroizi importanti (Ceres, Vesta, Pallas si Iunona/Juno) ies la rampa si actioneaza mult mai puternic decat planetele importante.

Tehnic vorbim de o configuratie foarte puternica – careu in T – format dintre Luna Neagra/Lilith in opozitie cu Iunona si ambele in aspecte de cudratura (90 de grade) cu Pallas. In plus Ceres se afla intr-o relatie directa cu cele 3 si actionand ca un mediator. Vesta devine si ea foarte activa prin conjunctia cu Soarele – practic la momentul maxim al configuratiei mai sus amintite ea se va afla in inima Soarelui.

Imi cer scuze pentru cei care nu au cunostiinte de astrologie. Stiu ca sunt termeni mai tehnici. Dar incerc sa prezint si aceste date exacte pentru cei care studiaza astrologia.

Toate aceasta combinatie in care cei 4 asteroizi in relatia cu Luna Neagra va crea o atmosfera in care noi ne vom lupta cu noi insine si in care vom cauta sa clarifim acele lucruri care pana acum dadeau cu virgula. Neptun si-a revenit la miscarea directa si usor, usor ridica ceata pe care a tinut-o in ultimele luni de zile. 

Acum sa explicam pas cu pas…

Lilith/Luna Neagra indica umbra noastra. Indica acele lucruri pe care nu vrem sa le constientizam si fata de care manifestam o teama, o retinere. Este ceea ce nu acceptam la noi si implicit si la cei din jur.  Ea este atacata in mod direct de Iunona si Pallas.
Ionuna (Juno in engleza) este simbolul legalitatii si corectitudinii. Mai ales prin pozitia ei de acum, in Fecioara, noi vom sugestionati sa cautam sa facem ordine si sa actionam corect in relatie cu cei din jur. Relatia Lilith-Ionuna de acum am putea sa o traducem ca un proces de constientizare a unor greseli din trecut , greseli traduse printr-un puternic sentiment de vina care ne apasa pe umeri. Cautam sa facem ceea ce este corect desi solutia pe care o avem la indemana poate fi destul de dureroasa.

Pallas Athena, sau zeita intelepciunii, pune si ea umarul la acesta lupta interioara. Ea ne face sa ne dam seama ca in ciuda fricii si temerilor pe care le avem (temeri pe care nu le putem intelege pe deplin datorita pozitie Lunii Negre in semnul Pestilor) solutia pe care o gasim este cea mai buna si ca exista o anumita asezare a lucrurile, o noima. Pallas este si in conjunctie cu Marte si atunci aduce foarte multa forta si energie.

Acest triunghi Lilith-Iunona-Pallas/Marte va aduce multa energie in viata noastra si poate induce situatii conflictuale extrem de dure. Putem rabufni foarte usor si este posibil sa fie nevoie de un consum mare de energie pentru a putea sa facem ceea ce trebuie. E posibil ca anumite persoane din jurul nostru sa fie dezamagite de ceea ce facem noi. La fel si noi putem fi dezamagiti ca cei din jur vor lua anumite decizii care nu sunt neaparat in concordanta cu ceea ce am stabilit anterior. Aceasta configuratie induce o anumita stare de violenta verbala si in anumite cazuri chiar si fizica. 

Ceres indica nevoia de a avea grija de noi insine sau de cei din jur. Ea se afla intr-o relatie armonioasa cu Lilith si Iunona. Influenta ei de acum este aceea de a ne reaminti de ceva ce am pierdut sau de ceea ce putem pierde daca nu actionam, daca nu ne schimbam atitudinea sau modul de gandire.  Saturn realizeaza un aspect stresant la Ceres si amplfica sentimentul de obligativitate. Influenta  lui Ceres poate fi tradusa si printr-un sentiment de durere , de lipsa pe care il putem avea in aceasta saptamana. Nu stim exact de unde vine si ce reprezinta. El reprezinta de fapt nevoia de a avea grija de noi , de sufletul nostru. Aveti grija de voi insiva si lucrurile se vor aranja.

A patra zeita activa in aceasta saptamana este Vesta. Ea va fi activata de catre Soare. Vesta este zeita puritatii, a focului sacru care arde in interiorul nostru si care nu poate fi stins. Este tot ce avem mai pur in noi, in inima noastra. Indiferent de cata murdarie este in jurul nostru sau in noi intotdeauna se pastreaza ceva nealterat. Orice om are in el acest foc sacru si cu ajutorul caruia poate birui orice energie negativa. Soarele va distribui aceasta energie a puritatii asupra tuturor si care ne va indemna sa ne ascultam mai cu atentie inima si sa facem ceea ce trebuie pentru a ne fi bine.

Per ansamblu in aceasta saptamana vom trai o serie de senzatii si stari pe care nu avem ocazia de a le experimenta foarte des. De aceea daca vi se intampla lucruri ciudate, neobisnuite (exterioare sau interioare) opriti-va pentru o secunda si reflectati asupra a ceea ce se intampla. Incercati sa intelegeti de ce s-a intamplat si ce mesaj va este transmis. Nu va pierdeti vremea cu a cauta un raspuns de ce si cum s-a intamplat.

Eu vad in aceste configuratii oportunitati. Fiind vorba de asteroizi nu este neaparat necesar ca toti sa rezonam cu aceste energii. Ele sunt mai subtile si multe persoane care sunt destul de blocate in material au capacitatea de a le respinge. Dar daca vom reflecta la ceea ce se intampla in interiorul nostru in aceasta saptamana putem primi mesaje si indrumari foarte importante. Iar aceste informatii ne pot ajuta sa ne reorientam viata spre directia pe care ar trebui sa fim.

De asemena putem si martorii si unor evenimente mai putin placute. Si aceasta deoarece exista o anumita obligativitate de a se intampla ceva. E ca un proces de recalibrare obligatoriu. Dar depinde de papagalii din noi cum vom gestiona intregul proces.
Cei mai influentati de aceste energii sunt cei nascuti sau cu planete in semnele Gemeni, Fecioara, Sagetator si Pesti. In special cei care nascuti in semnul Gemenilor sau cu planete acolo vor primi un aflux de energie mult mai mare. Aceasta pentru ca planetele din harta lor vor deveni un focar pentru intrega configuratie descrisa mai sus. 

Haideti sa vedem acum pe scurt influentele din aceasta saptamana reprezentate in harta fiecaruia dupa pozitia Ascendentului la nastere.

Horoscop ascendent Berbec
Saptamana aceasta o atentie mai mare trebuie acordata relatiilor de munca precum si tuturor activitatilor care se bazeaza pe un contract sau intelegere scrisa. Pot fi aspecte de natura juridica care sunt aduse in prim plan. Mai pot fi si neintelegeri cu cei din jurul dvs si care pleaca de la puncte de vedere diferite asupra unor probleme comune. Relatii mai dificile cu angajatii sau subordonatii -daca e cazul. Nevoie de a rezolva anumite probleme de natura administrativa.

Horoscop ascendent Taur
Relatiile sentimentale pot fi in prim-planul dvs in aceasta saptamana. Poate fi vorba de clarificarea unor situatii existente sau o definire a ceea ce va doriti in continuare. Componenta financiara este foarte activa in aceasta perioada si e bine sa fiti atenti pentru ca pot apare unele cheltuili administrative sau legate de sanatate. De evitat riscurile si cheltuielile inutile. Si relatiile cu copii sunt activate acum si poate e nevoie de abordarea unei noi atitudini.

Horoscop ascendent Gemeni
Pot apare unele presiuni din exterior , fie de la partenerul de viata fie de la cineva cu care sunteti intr-o anumita relatie. De aceea este nevoie sa aveti mai multa rabdare si sa nu actionati la impuls. Pot apare de asemenea lucruri noi la locul de munca si pe care dvs le puteti interpreta ca pe amenintari. Ele pot fi transformare in oportunitati daca priviti dincolo de ceea ce puteti pierde si cautati sa vedeti ceea ce puteti castiga. O saptamana cu destul de multa treaba si in care trebuie sa finalizati anumite activitati de natura administrativa si in relatie cu casa si familia dvs.

Horoscop ascendent Rac
O saptamana mai agitata si in care exista o anumita presiune pentru a rezolva si inchide anumite aspecte de natura administrativa sau ce tin de locul de munca. Pot exista anumite aspecte de natura juridica care sa va impiedice sa mergeti mai departe. Dar veti gasi si solutiile la aceste probleme. Poate fi si o saptamana in care sa semnati un contract sau anumite documente oficiale. Pot fi in relatie cu casa sau familia dvs.  De asemenea poate apare necesitatea de a face o calatorie sau de a primi pe cineva din strainatate la dvs.

Horoscop ascendent Leu
Planul sentimental este unul foarte activ in aceasta saptamana: de la intalniri pasionale pana la mici certuri si dispute cu persoana iubita in functie de situatia fiecaruia. De asemenea si relatiile cu copii sunt mai importante acum si poate e nevoie de clarificare a pozitiei si modului de abordare a intregii relatii. Pot apare saptamana aceasta si semnari de contracte sau (re)negocieri ale unor intelegeri deja existente. Exista un sentiment de nesiguranta si teama vis-a-vis de o anumita investitie/cheltuiala pe care trebuie sa o faceti. Cautati sa alegeti varianta cea mai sigura pt dvs.

Horoscop ascendent Fecioara
Familia va fi un domeniu mai important pentru dvs in aceasta perioada. Poate fi vorba fie de anumite activitati imobiliare legate de casa fizica (schimbare locuinta, renovari etc) sau de relatiile de familie. Poate exista o anumita presiune din partea cuiva din familie care doreste ceva de la tine. Dar inca nu esti hotarat(a) daca sa faci acel lucru mai ales ca implica o anumita cheltuiala. Sfatul este de a evita riscurile de natura financiar si de a va canaliza energia pentru o stabilizare a situatiei dvs.

Horoscop ascendent Balanta
Este posibil ca saptamana aceasta sa fiti nevoit(a) sa realizati o deplasare in interes de serviciu. Trebuie sa fiti atent(a) pentru ca acum sunteti mult mai impulsiv(a) si rabdarea nu este punctul forte. De aceea pot apare dispute si chiar certuri cu cei apropiat- mai ales la serviciu sau in relatiile cu fratii si vecinii. Poate fi si o saptamana activa pentru a sustine interviuri si a purta negocieri. Mai ales acele negociere cu usa inchisa si despre care nu stie nimeni.  Atentie si la sanatate – mai ales la nivelul de stres care va poate cauza probleme.

Horoscop ascendent Scorpion
Planul financiar este domeniul cel mai important in aceasta saptamana. Si aici trebuie sa fiti cu bagare de seama pentru ca va puteti precipita si grabi in ceea ce vreti sa faceti , sa cumparati si sa nu luati cea mai buna decizie. Pot apare cheltuieli datorate unor evenimente mondene (nunti, botezuri) dar si a unor capricii personale. Atentie si la starea de sanatate pentru ca pot apare dezechilibre datorate unor excese. Pot apare la suprafata si secrete legate de o relatie amoroasa.

Horoscop ascendent Sagetator
Saptamana foarte agitata ca si tendinta generala. Puteti avea impresia ca toata lumea are ceva cu dvs si ca trebuie sa faceti obligatoriu ceva. Incercati sa va relaxati pentru ca dvs singur va agitati si va mentineti intr-o stare de agitatie. Folositi energia de acum pentru a face ceva concret. Este bine sa va indreptati atentia spre familie si sa vedeti care sunt lucrurile care va creaza disconfort. De multe ori poate fi o intelegere gresita a unor lucruri.

Horoscop ascendent Capricorn
Saptamana aceasta este posibil sa revina anumite situatii din trecut care nu au fost pe deplin incheiate. Pot fi lucruri de acum 2-3 luni sau mai multi ani. Iar aceste situatii vor necesita o clarificare si se refera mai ales la modul in care voi percepeti aceea relatie cu persoana respectiva. De asemenea poate fi o saptamana mai agitata dpdv emotional si pot fi lucruri pe linie de familie care sa contribuie la aceasta stare. Este in schimb o saptamana f buna pentru a face curatenia in viata dvs si a elimina lucrurile care nu va mai sunt de folos – materiale si non-materiale.

Horoscop ascendent Varsator
Saptamana aceasta veti pune un focus foarte mare pe planul profesional si mai ales pe acele proiecte la care tot lucrati de ceva vreme. Dar trebui sa fiti atent(a) pentru ca puteti strica totul acum datorita unei lipsei de rabdare si precipitarii. Fiind si pe Luna in crestere este momentul potrivit pentru a demara acele proiecte. Este posibil sa mai fie de clarificat anumite aspecte financiare. Poate apare o oportunitate de a obtine o finantare sau un mic ajutor financiar care sa va ajute sa porniti toata treaba.

Horoscop ascendent Pesti
Planul profesional este domeniul spre care va veti canaliza intreaga energie. Poate fi o perioada de discutii, interviuri si (re)negocieri. Dar in aceeasi masura pot apare presiuni din partea sefilor sau autoritatilor si puteti avea impresia ca imaginea dvs are de suferit. Incercati sa faceti ceea ce aveti de facut si evitati sa raspundeti intr-un mod mai dur sau lipsit de diplomatie. Pentru femei pot apare conflicte si cu sotii (daca e cazul). De asemenea pot exista situatii in care sa va indoiti de propria persoana. Ganditi-va ca sunt doar provocari care ascunde mari oportunitati daca va depasiti temerile.

O saptamana excelenta,
Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts