Miscarea retrograda a planetelor (I)

Energia in miscarea directa a planetelor

Cu totii atunci cand am inceput sa studiem si sa citim despre astrologie am ajuns sa ne lovim de miscarea retrograda a planetelor. Cam toate cartile si manualele de astrologie ofera explicatii si interpretari legate de acest fenomen. Scopul acestui articol este de a incerca sa explice simbolistica si influenta miscarii retrograde din punct de vedere energetic.

In cadrul acestui articol nu am sa ma ocup de explicatia astronomica a fenomenului de retrogradare. Doar mentionez ca este vorba de o miscare aparenta inapoi a planetelor privite de pe Pamant. In mod practic planetele au doar un mers direct, inainte. Doar diferentele dintre orbitele Terrei si a celorlalte planete face ca in anumite momente sa avem senzatia ca Mercur merge inapoi. Mers retrograd nu pot avea Soarele si Luna. In rest toate celelalte planete sunt supuse acestui fenomen.

Dar care este semnificatia astrologica a mersului retrograd?

Sa ne imaginam ca noi am fi o minge de energie – de fapt suntem doar ca nu ne dam seama. Din interiorul nostru energia capata diferite forme :

  • mentala sub forma de ganduri, idei, comunicare
  • emotionala sub forma de emotii, dorinte, sentimente
  • fizica sub forma de actiuni, activitati fizice, mers, lovit etc

Toate aceste tipuri de energie se manifesta din interiorul nostru catre lumea inconjuratoare. Noi comunicam cu cei din jurul nostru, iubim, suntem curajosi, ne e teama, actionam, ne retragem, radem,plangem etc.
 
De fapt noi in permanenta facem un schimb de energie cu mediul din jurul nostru. Iar fiecare dintre aceste energii este reprezentata in astrograma de catre o planeta: Mercur- gandirea, Venus – sentimentele, Marte -actiunea etc.

Atunci cand planetele au mers direct energia simbolizata se exprima liber si intr-un flux constant catre exterior. Daca ne referim la energia simbolizata de Mercur atunci putem spune ca noi reusim sa ne exprimam ideile si parerile si reusim sa ne facem intelesi de catre interlocutorii nostrii. Daca vorbim de Venus atunci sentimentele noastre se fac auzite si suntem in stare sa ne exprima in mod constant si coerent dorintele pe care le avem.

In imaginea de mai jos am reprezentat grafic acest flux energetic din centrul nostru catre exterior, lumea din afara. Energia curge din Centru catre exterior pri intermediul diferitelor canale simbolizate de sagetile albastre.

Energia in miscarea directa a planetelor

Dar ce se intampla atunci cand o planeta este retrograda?

Asa cum spuneam miscarea retrograda este o miscare aparenta inapoi. Planeta respectiva se intoarce din mersul ei. Acest lucru simbolizeaza faptul ca energia respectiva nu reuseste sa-si duca pana la capat drumul si se intoarce inapoi la centru.

Grafic puteti vedea reprezentarea in imaginea alaturata – cea de jos

Energia in miscare retrograda

Dupa cum se poate observa multe din sagetile albastre- canalele de exprimare a energiei – se reintorc la centru in loc sa iasa in exterior.

In mod concret o planeta retrograda in astrograma noastra ne arata ca noi intampinam dificultati in a manifesta tipul de energie simbolizat de aceea planeta. Nu reusim sa exprimam pe deplin si in mod constant aceea energie. Dar ce e mai dificil este ca de cele mai multe ori avem impresia ca o facem si ca problema e in partea cealalta, la cei din jur.

Cum spuneam fiecare planeta reprezinta un anumit tip de energie, de manifestare:

  • Mercur: gandirea, comunicarea
  • Venus: sentimentele , dorintele
  • Marte: actiunea, vointa
  • Jupiter: planurile si dorinta de evolutie, dezvoltare
  • Saturn: nevoia de stabilitate si constructie durabila

In urmatorul articol vom analiza fiecare planeta retrograda in detaliu pentru a-i surprinde influentele. 

Daca aveti intrebari sau comentarii legat de acest subiect va invit sa le scrieti mai jos.

Dan

 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts