Horoscop 25-29 Noiembrie 2012 : configuratii unice

In acest sfarsit de Noiembrie 2012 suntem influentati de energia unei configuratii astrale unice. Este vorba de  o dubla intalnire : Venus cu Saturn in Scorpion si Marte cu Pluto in Capricorn. In plus cele doua perechi se afla intr-o relatie armonioasa (sextil – unghi de 60 de grade).

Este un aspect cu adevarat unic! In ultimii 1500 de ani doar o singura data a mai existat aceasta combinatie – dar la un nivel mult mai slab. E vorba de anul 1779. Eram tineri pe atunci 🙂

Aceasta configuratia este foarte interesanta pentru ca activeaza energii subtile atat la nivel personal cat si la nivel global. Dar haideti sa vedem despre ce este vorba…

Venus cu Saturn in semnul Scorpionul ne induce o stare de cautare a Absolutului, a ceea ce este cu adevarat real si important. Aceasta nevoie se manifesta in toate planurile: de la iubirea autentica, la exprimarea artistica si pana la alegerea cadoului perfect. Este o perioada in care putem sa sapam adanc in noi pentru a vedea ce dorinte si sentimente zac ingropate. Saturn in Scorpion poate fi asemui cu un put de piatra , foarte puternic si rezistent care se duce adanc in subconstientul nostru. Venus va activa acest canal si noi voi putea astfel sa intelegem mai bine ceea ce ne dorim de la viata.

Venus si Saturn impreuna indica perceptia noastra vis-a-vis de relatiile afective de durata dar si mentinerea unui focus puternic asupra unor obiective/dorinte. Din aceasta perspectiva , este posibil ca in aceasta perioada sa ne gandim mai mult la viitorul nostru pe termen lung dpdv relational, afectiv si financiar (Venus are legatura si cu banii). Pot apare intrebari de tipul : sunt cu adevarat multumit de ceea ce am acum? Oare aceasta este viata pe care mi-o doresc? Raspunsurile vor fi diferite , de la o persoana la alta. Important este sa facem acest exercitiu de introspectie in aceasta perioada pentru ca astfel vom putea dirija constient si in folosul nostru o energie activa si puternica. Si nu trebuie sa ne fie teama ca raspunsul pe care-l vom gasi ne va pune fata in fata cu propriile frici si temeri. De multe ori ne este teama sa ne dorim ceea ce ne face cu adevarat fericiti pentru ca ar presupune schimbari foarte mari in viata noastra. Iar omul are prin definitie o reticenta la schimbare, la nou.

In lupta cu noi insine vin in ajutor Marte si Pluto din Capricorn. Ele isi dau intalnire in acelasi moment in care Venus si Saturn sunt impreuna.

Combinatia Marte si Pluto degaja o energie fantastica si ele semnifica capacitatea noastra de a actione, de a trece la treaba si de a ne manifesta intentiile si vointa. Ele preiau rezultatul analizei de la Venus-Saturn si o transpun intr-un plan, intr-o strategie pe termen lung.

Practic , tot ceea ce noi gasi gasi ca si raspuns in noi se va trasforma automat intr-o directie de urmat in viata. Trebuie sa retinem faptul ca aceasta configuratie astrala este foarte rara si din acest motiv lucrurile se pot misca cu o foarte mare viteza si forta in viata noastra.
Timpul este guvernat de Saturn si Capricorn. Iar noi acum avem activate din plin aceste elemente. Sa nu uitam ca atat Venus/Saturn cat si Marte/Pluto sunt influentate de catre Uranus in Berbec. Acest lucru poate duce la schimbari bruste in viata noastra si la o compresie a timpului avand ca urmare o accelerare a tuturor proceselor.

In aceasta perioada pot avea loc mici intamplari care sa ne schimbe complet viata. Poate schimbare nu vine brusc pe moment. Dar acum se da drumul la bulgarasul de zapada care se va rostogoli si va deveni ditamai muntele.

Acum avem ocazia de a alege. Iar aceasta alegere consta in identificarea a ceea ce este autentic in noi si a intentiona ca viata noastra sa ajunga acolo. Pe urma restul lucrurile se vor aranja. Daca nu facem acest proiect constient e posibil sa ne trezim prinsi intr-un proces de schimbare care sa creeze panica si teama.

Daca am ajuns sa discutam de teama, sa introducem in scena si un alt actor importante: Lilith sau Luna Neagra. Ea se afla la 8 grade Gemeni si intr-o relatie foarte interesanta atat cu Venus/Saturn cat si cu Marte/Pluto – aspect de 150 de grade, quincux, inconjunctie.
Aceasta pozitionare a lui Lilith este extrem de importanta si interesanta. Acum chiar ca aceasta configuratie este unica si nu s-a mai repetate nicioadata.

Luna Neagra/Lilith prin pozitia sa in Gemeni va prelua controlul asupra tot ceea ce se intampla intre Venus/Saturn si Marte/Pluto. Este ca si cum cele patru planete (Venus,Saturn, Marte si Pluto) lucreaza intr-un mod armonios intre ele si pun la cale un anumit plan, creioneaza o anumita strategie. Constient noi vom face unele alegeri si vom intelege anumite lucruri. Aceste alegeri constiente vor declansa o suita de evenimente, stari si situatii la care nici macar nu putem sa ne gandim acum. Acest lucru se intampla pentru ca Lilith  -sau umbra noastra – va prelua aceasta energie, aceasta informatie de la cele 4 planete si va face ce vrea cu ea!

Aceasta intreaba configuratie porta numele de Yod sau Degetul lui Dumnezeu si indica o energie foarte puternica dar care se manifesta fara cel mai mic control din partea noastra.
In plus ea este pusa in valoare si de Eclipsa de Luna din 28 Noiembrie. Cu adevarat o energie astrala extrem de puternica dar foarte greu de descifrat.

Acum nu trebuie sa ne speriem. Pentru ca in esenta lucrurile merg pentru evolutia si binele nostru. Ideea de baza este ca acum , fie ca vrem sau nu, ne vom confrunta cu parti din noi care au stat mult timp in izolare, inchise si nu s-au manifestat. Acum vor iesi la suprafata multe din emotiile reprimate si care in timp s-au transformat in frici.

Lilith este in Gemeni si permite manifestarea acestor emotii reprimate prin comunicare. Sa nu va surprinda ca in aceasta perioada comunicarea cu cei din jur poate avea de suferit la modul in care se pot spune lucruri care sa ne raneasca profund. Dar de fapt ele contin un adevar pe care noi l-am ignorat. In momentul in care suntem raniti putem incepe sa ne vindecam. De abia atunci vom sti unde e problema.

In perioada aceasta va recomand urmatorul exercitiu: luati o foaie de hartie si scrieti-va fricile! Folositi cuvinte sau desenati cum puteti. Important este sa faceti acest proces de scoatere la suprafata a ceea ce zace in interior, a ceea ce doare si induce teama. Faceti acest lucru pana simtiti o schimbare in starea dvs. Folositi cat de multa hartie doriti. Nu va limitati si nu va impuneti un anumit format. Pe parcusul procesului cautati sa nu reprimati emotiile si starile care vin la suprafata. Dupa ce ati terminat ramaneti o perioada in liniste. Hartiile le puteti pune pe foc.

Similar se mai poate face un exercitiu in doi:  fiecare isi ia hartie si ceva de scris si va asezati fata in fata. Stati in liniste si incercati sa simtiti fricile si emotiile reprimate ale persoanei din fata voastra. Si incepeti sa le puneti pe hartie – in cuvinte sau imagini. Lasati energia sa curga prin voi si nu blocati nimic. Acest proces va ajuta atat pe voi cat si pe celalalt. Tot ceea ce veti simti la celelalt este si in voi! Nu veti putea percepe o teama, o emotie reprimata daca intr-o forma sau alta nu este si in voi. Pe urma in liniste faceti schimb de hartii si vedeti ce a scris/desenat celalat si in ce mod face sens pentru voi.

Facand aceste exercitii practic faceti curatenie in interiorul vostru si pregatiti terenul pentru ceva nou si autentic.

Acest Yod cu Lilith preconfigureaza Yod-ul ‘cel mare’ din 21 Decembrie 2012 dintre Saturn, Pluto si Jupiter. Este vorba de o configuratie foarte rara si cu puternice implicatii la nivel politic. El a mai avut loc in 1989. Detalii aici: http://www.configurationhunter.com/astrology-tools/node/197

Si nu este vorba de sfarsitul  lumii :).

Toate cele bune,
Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts