Din varf de munte privind in zare sau horoscopul saptamanii 18-24 Iulie 2011

Horoscop saptamanal

Horoscop saptamanal

Uitandu-ne la miscarea planetelor din saptamana ce urmeaza un sentiment de liniste si acalmie pare sa predomine. Nu exista combinatii planetare care sa creeze valuri foarte mari. Acest lucru inseamna ca in acesta perioada vom putea sa intelegem mai clar anumite lucruri. In lipsa unor energii prea puternice  noi suntem lasati liberi sa actionam asa cum credem de cuvinta. De aceea nu interpretati linistea astrala ca acalmie si plictiseala in viata voastra. S-ar putea ca acum sa simtiti impulsul sa actionati cu mai multa hotarare.

Singurul aspect interesant este dat de intalnirea dintre Nodul Sud si Marte la 23 de grade Gemeni. La o prima vedere acest aspect nu ar spune prea multe. Dar daca e sa analizam putin dinamica si semnificatia gradului la care se produce vom observa unele lucruri foarte interesante.

Nodul Sud este unul din capetele axei Nodurilor Lunare. Celalalt capat este indicat de Nodul Nord.  Prin definitie Nodurile Lunare pastreaza legatura dintre trecut, prezent si viitor. Nodul Sud indica trecutul prin prisma tiparelor comportamentale care genereaza dezechilibre in viata noastra.  Aceste tipare ne influenteaza prezentul si intr-o mare masura si viitorul. Nodul Nord indica energia ce ar trebui aplicata pentru a echilibra Nodul Sud. Reprezinta atitudinea corecta pe care trebuie sa o avem in prezent astfel incat viitorul sa nu devina doar un al scenariu din trecut.

In acest moment Nodul Nord se afla in semnul Sagetatorului iar Nodul Sud in Gemeni. Axa Gemeni-Sagetator este axa cunoasterii si a informatiei. Axa Nodurilor Lunar aici ofera oportunitati ca noi sa constientizam mult mai clar care sunt tiparele de gandire si judecata dupa care ne ghidam in viata. Nodul Sud in Gemeni scoate la suprafata acele tipare legate de comunicare si modalitati de exprimare a ceea ce gandim.

Cu toti am observat ca exista o diferenta majora intre ceea ce gandim si ceea ce spunem de fapt. De multe ori gandim un lucru dar ceea ce iese in exterior este putin diferit ca si nuanta, ton sau chiar ca informatie. Acest lucru se intampla pentru ca in fiecare din noi exista o serie de tipare predefinite legate de comunicare.  De exemplu: daca in mai multe situatii atunci cand ai spus adevarul verde in fata ai primit din partea cealalta o reactie foarte dura atunci in timp te-ai obisnuit sa indulcesti adevarul. Astfel ca tu vezi cum stau lucrurile in realitate dar preferi sa-l comunici intr-un mod in care sa nu genereze acele reactii dure. Ganditi-va cat de puternic este un astfel de tipar daca el a fost dezvoltat pe parcursul mai multor vieti.  Iar energia Gemenilor este una extrem de volatila si fluida. Se adapteaza repede la orice situatie astfel incat sa nu fie nevoit sa recunoasca adevarul. Plecand de la exemplul de mai sus in energia Gemenilor a venit si spus : adevarul este relativ si are mai multe fete! Adevarat. Dar el face acest lucru doar pentru a ameste adevarul cu alte lucruri false astfel incat sa aiba intotdeauna mai multe optiuni la indemana.

Deci Nodul Sud in Gemeni scoate la suprafata toate aceste tipare de gandire si comunicare care exista in noi. La fiecare in parte lucrurile stau diferit si nu trebuie sa generalizam. Daca facem o analiza sincera a modului in care gandim versus modul in care comunicam o sa putem identifica unul sau mai multe tipare care necesita ajustate.

Nodul Nord in Sagetator indica cum ar trebui sa actionam astfel incat sa ajustam acele tipare. Sagetatorul este semnul sintezei si imaginii de ansamblu, al adevarului, stiintei inalte si al curajului de a-ti exprima ideile. El ne invata ca trebuie sa capatam o imagine de ansamlu a situatiei si de a privi lucrurile dintr-o perspectiva mai larga. Geamanul se limiteaza la ce are la indemana si nu cauta sa sintetizeze sau sa priveasca putin mai departe. Noi acum trebuie sa ne ridicam privirea din pamant si de la propriile probleme si sa privim in exterior.  Trebui sa vedem nu doar cum exteriorul ne influenteaza dar si cum noi ii influentam pe cei din jur. Oare faptul ca eu ma plang intr-una de situatia mea nefericita nu ii influenteaza si pe ceilalti? Oare ceilalti nu se confrunta cu aceleasi situatii? Oare sunt singurul care are aceste probleme sau se confrunta cu aceleeasi situatii in viata? Oare sunt singur sau sunt parte a unui univers?

Inainte de intalnirea dintre Nodul Sud si Marte , Mercur in Leu vine si face un aspect favorabil cu axa Nodurilor – sextil cu Nodul Sud si trigon cu Nodul Nord.  In prima parte a saptamanii , cand acest aspect se formeaza, Mercur va aduce intelegere si capacitatea de a integra mai usor anumite informatii din exterior. Se creeaza o punte intre trecut, prezent si viitor. Putem avea momente in care sa vedem exact cum se leaga lucruri care s-au intamplat in viata noastra in trecut si sa ne dam seama de cum ne afecteaza situatia curenta. Putem capata o imagine mai clara a vietii noastre din acest moment si sa care sa ne ajute sa construim un plan pe viitor. Nu uitati ca ne afla in faza ciclului lui Jupiter in Taur  si a lui Saturn in Balanta. Saturn revine pentru a 3-a oara peste gradele 10-17 din Balanta si ne va permite sa luam decizii legate de evenimente intamplate in perioada Octombrie 2010 – Iunie 2011

In data de 23 Iulie , Marte se intalneste cu Nodul Sud.  Este momentul sensibil pentru ca vom fi destul de expusi la anumiti factori care pot duce la decizii si actiuni gresite. De altfel perioada 22-24 Iulie poate fi mai dificila pentru ca din subconstientul nostru pot apare tot felul de stari si emotii. Este o reactie naturala la faptul ca incepi sa constientizezi anumite lucruri legate de viata ta. Este o reactie de aparare a organismului care prin natura sa – prin faptul ca e in mare parte controlat de frici – respinge lucrurile noi.  Putem fi tentati in aceasta perioada sa avem o actiune rapida si sa clarificam rapid situatia. Avand impresia ca acum am inteles cum sta treaba e momentul sa trecem la treaba. Dar trebuie sa fim atenti pentru ca acum dam un test de maturizare. Cum Soarele intra in semnul Leului in acelasi moment , ego-ul nostru va primi un plus de energie. Vom crede ca suntem stapani pe situatie si vom da drumul la anumite vorbe sau fapte. Dar de fapt vom da dovada de o maxima imaturitate.

Cel mai bine in aceasta perioada e sa ne abtinem sa spunem sau sa facem lucruri care pot atinge puncte sensibile in ceilalti.  Putem foarte usor sa ne frangem gatul doar pentru ca noi am crezut ca avem dreptate.  Stiu ca pare mai dur dar tocmai atunci cand planetele nu pun presiune pe noi facem tampenii.

Trebuie sa fim atenti pentru ca tipul de reactii de mai sus il putem primi din partea celorlalti. Poate ca noi vom reusi sa stam cuminti. Dar nu inseamna ca toti cei din jur sunt constienti de ceea ce se intampla. Cele scrise aici sunt citite doar de cateva mii de oameni. Marea majoritate nu constientizeaza aceste fluctuatii de energie si actioneaza pe pilot automat. De aceea cautati sa va paziti de reactiile celorlalti si nu intrati in jocul lor.

Toata aceasta configuratie privita in ansamblu si raportat la ce a fost pana acum si ce va urma as putea sa o asociez cu urmatoare imagine: in ultima perioada am urcat un munte. Urcusul a fost destul de dur pe alocuri. Au fost situatii cu care nu ne-am mai confruntat pana acum si care ne-au solicitat la maxim. In acelasi timp acest efort a scos foarte multe lucruri bune din noi. Am depasit anumite limite si bariere pe care nu credeam ca le vom depasi. Acum , in aceasta saptamana, am ajuns in varful muntelui. Avem o imagine de ansamblu vazand atat drumul pe care l-am parcurs dar si incotro avem de mers. Este foarte posibil ca ceea ce vedem in fata sa ne sperie. Si asta pentru ca putem vedea alti munti, unii poate mai inalti comparativ cu ce am urcat acum. Fiind obositi dupa efortul depus am fi tentati sa renuntam si sa cedam nervos. Dar acum e momentul sa ne tragem sufletul , sa ne linistim si sa evaluam ce am facut pana acum. Ce am invatat? Cum a fost? Unde am gresit? Toata aceasta evaluare o facem pentru a ne pregati drumul de urmat in continuare. Ne ajuta la construirea unei strategii mai bune. Riscul este ca noi sa trecem foarte rapid de la agonie la extaz si sa devenim brusc foarte increzatori. Vom simti impulsul de a porni imediat la drum. Si fix atunci putem cadea si sa ne lovim. Saptamana aceasta e bine sa nu plecam la drum ci sa asteptam sa ne linistim.

Ca fapt divers….intalnirea dintre Nodul Sud si Marte in semnul Gemenilor s-a produs ultima data in septembrie 1992. Deci discutam de un eveniment care se intampla destul de rar raportat la viata unui om.  Iar urmatoarea intalnire va fi in 2030.

In plan material combinatia Marte-Nodul Sud poate genera accidente, loviri si vatamari generate de miscare (sport, auto etc). Va recomand sa evitati saptamana aceasta lucrurile periculoase si sa fiti mai atenti la cum conduceti sau cum manevrati obiectele ascutite. Cei mai vizati sunt cei care au Ascendentul in Gemeni, Berbec,Sagetator sau Scorpion.

Bineinteles ca lucrurile depinde de harta natala a fiecaruia dintre noi. Nu trebuie generalizat si nici amplificate anumite tendinte. Dar putin mai multa atentie nu strica.

O saptamana excelenta,
Dan

 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts