Cand viitorul ne cheama sau horoscopul saptamanii 13-19 Septembrie 2010

Cand viitorul ne cheama...

Cand viitorul ne cheama...

A fi astrolog inseamna in primul rand a-ti dezvolta o viziune cat mai cuprinzatoare asupra timpului si a modului in care lucrurile evolueaza in viata unui om. Trecutul, prezentul si viitorul fac parte din subiectele de zi cu zi si ale unei persoane care studiaza astrologia.

Plecand de la timp, una din marile intrebari ale omului este cea legata de  viitor: este acesta deja scris sau este ceva influentat de actiunile noastre trecute si prezente?

Cu siguranta ca toti avem convingerea ca trecutul ne influenteaza prezentul si viitorul si  astfel ceea ce va urma se afla in stransa legatura cu ce a fost. Faptul ca am mancat un mar nespalat poate duce la probleme cu stomacul mai tarziu.  O actiune din trecut genereaza un rezultat in viitor.
   
Pe acest principiu se bazeaza si legea karmei sau legea cauzei si efectului: orice eveniment din viata noastra este generat de un eveniment anterior – in aceasta viata sau anterioara acesteia. Este un principiu care explica multe lucruri din viata noastra si este destul de dificil a nu il lua in considerare. Aceasta viziune ne poate duce la o concluzie: viitorul este intr-o anumita masura determinat! Lucru perfect adevarat pentru ca altfel utilizand astrologia nu ar mai functiona.

Dar in ce masura viitorul este predeterminat si cat de mult il putem modifica?

Totul tine de perspectiva si de a pune sub semnul intrebarii ceea ce credem despre timp si lumea in care traim.  Sa analizam putin trecutul: ce a fost a fost , corect? Daca eu mi-am spart capul acum 5 ani atunci acest fapt nu mai poate fi schimbat. Cu alte cuvinte istoria nu mai poate fi schimbata.  Adevarat si fals in acelasi timp. Este adevarat ca mi-am spart capul – corpul meu pastreaza urmele  acelui eveniment. Dar mai putin adevarata este atitudinea mea fata de acel eveniment. Istoria acelui eveniment poate fi schimbata prin modificarea viziunii noastre asupra lui. Daca eu in acel moment mi-am spart capul mergand pe bicicleta este posibil sa fi prins frica si sa trag concluzia ca mersul pe bicicleta este periculos. Generam o emotie si un sentiment care ne va modifica perceptia asupra lucrurilor in viitor.  Multi ani putem privi in urma la acel accident ca ceva foarte dureros. Dar daca la un moment dat noi ajungem sa mergem din nou pe bicicleta fara a ne fi teama brusc se schimba si perceptia asupra acelui eveniment din trecut. Parca nu mai este atat de dureros.

Putem concluziona ca trecutul poate fi modificat intr-o anumita masura. Dar viitorul?

Cu siguranta ca da…dar nu neaparat in modul in care credem. Viitorul este deja creat sau se creeaza in avans cu ceva timp. Este ca la sah: jucatorii fac o mutare gandind in avans mai multe miscari. Asa si in viata: viitorul se creeaza in mai multe variante.  In fiecare moment noi avem in fata mai multe variante de viitor. Si in fiecare clipa noi alegem una din aceste variante. Practic noi nu modificam viitorul ca si unica realitate probabila ci putem deschide noi oportunitati, noi realitati probabile.

Dar asa cum evenimentele trecute au fiecare importante si puteri diferite asa si cele viitoare au forte diferite. Cu un eveniment din trecut te poate trage inapoi asa si un eveniment din viitor te poate impinge inainte. Aici consta alegerea noastra, liberul nostru arbitru. Alegem in permanenta una din posibile cai de evolutie a vietii noastre.

Exista variante ale viitorului care sunt extrem de puternice si care au posibilitatea de a ne atrage intr-un mod cu totul inexplicabil. Iar acel viitor ne atrage prin crearea unor oportunitati greu de refuzat/acceptat in viata noastra.  De multe ori ni se intampla lucruri care nu au o explicatie imediata si care mai greu le poti raporta la trecutul constient. Le poti pune pe seama vietilor anterioare. Dar incep sa cred ca  ‘responsabil’ pentru acel eveniment din viata noastra este o alternativa a viitorului nostru. O alternativa extrem de puternica.
De aceea este bine sa acceptam unele lucruri din viata noastra pentru ca ele fac parte din viitorul nostru.

Sa luam un exemplu: iti pierzi locul de munca. Un astfel de eveniment apare in viata ta si te poate dobora pe moment. Nu intelegi de ce si care este scopul. Dar dupa un anumit timp ajungi intr-un loc mai bun si atunci ajungi sa spui : Of, ce bine ca m-au dat afara! Viitorul te-a atras. El ne atrage adesea intr-un mod mai brutal. Si asta pentru ca noi refuzam sa iesim din zona de confort si sa acceptam altceva care ne-ar fi mai bun in viata noastra.

Revenind la influentele astrale din aceasta saptamana observam cum ne aflam intr-un astfel de punct de cotitura, de alegere a unui posibil viitor.

Saptamana aceasta putem avea o senzatie asemanatoare mersului cu trenul. Mergi linistit gandindu-te la diverse lucruri din viata ta. La un moment o smuncitura te trezeste la realitate si iti dai seama ca trenul a facut o trecere de pe o linie pe alta. Practic a ajuns la o ‘intersectie’ si a schimbat directia. Asa putem percepe si noi saptamana aceasta.In tren ne-am urcat de cateva luni avand intentia de a ajunge la o anumita destintatie. Dar intre timp lucrurile au evoluat si incepi sa te intrebi daca ai facut bine ca te-ai urcat in acel tren si ca vrei sa mergi in aceea directie. Poate era mai bine sa stai acasa sau sa mergi in alta directie.

Uitandu-ne pe harta saptamana nu vom vedea aspecte dure si care sa indice vreo situatie extrem de tensionata. Practica asistam la o anumita acalmie deoarece intr-un in alte faze ale mai mult cicluri.

In primul rand Jupiter a revenit in Pesti si dupa 6 luni agitate incepem sa revizuim toate actiunile noastre si sa cautam o noua directie si viziune. Incepem sa visam un alt vis. Si avem in fata alte 5 luni pentru a ne stabili noi obiective sau a le revizui pe cele vechi. Reciteste aici despre ciclul lui Jupiter din aceasta perioada.

Dar saptamana aceasta o alta combinatie astrala ne atrage atentia. Este vorba de Saturn care se afla la 5 grade Balanta si devine focarul spre care se indreapta energia mai multor planete.  Perioada aceasta – ma refer la septembrie – este importanta din perspectiva ciclului Saturnian in Balanta si care va dura pana in 2012. Va invit sa recititi analiza pentru Saturn in Balanta.

In primul rand se incheie un prim ciclu inceput in Octombrie 2009 , atunci cand Saturn a intrat pentru prima data in Balanta. Pe parcurs s-a intors in Fecioara datorita mersului retrograd. Astfel prin trecerea dincolo de gradul 5 al Balantei el incheie aceasta etapa de tranzitie dinspre Fecioara si Balanta si aduce cu sine primele certitudini. Practic el in ultimul an ne-a trasat directiile pe care trebuie sa ne dezvoltam in urmatorii 2 ani si ce schimbari ar trebui sa facem.

Saptamana aceasta Saturn se afla si la punctul median dintre Mercur si Venus si dintre Soare si Vesta. Saturn la punctul median dintre aceste planete ne indica ca el capteaza energia acestora si o distribuie mai departe.

Saturn la punctul median dintre Mercur in Fecioara si Venus in Scorpion are urmatoare semnificatie: capacitatea de a discerne si de a capata o perspectiva asupra lucrurile din viata noastra. Fie ca ne doare sau nu vom avea puterea de a vedea dincolo de blocajul de moment si ne putem proiecta in viitor. Practic viitorul ne va trage spre el. Noi trebuie doar sa-l lasam. Mercur doar ce a revenit din mers retrograd si putem spune ca dupa aprox 3 saptamani am revizuit in detaliu multe din actiunile si gandurile noastre din trecut. Venus in Scorpion indica forta iubirii si nevoia de schimbare si transformare. Poate fi vorba de iubirea fata de cineva dar mai ales de iubirea de sine. Scorpionul are un grad de posesivitate destul de ridicat si de aceea cu totii vom avea puterea de a ne pune pe primul loc si a alege sa ne fie bine.

Saturn la punct median dintre Soare si Vesta indica forta spiritului pe care o primim. Vesta indica focul sacru si tot ceea ce definim noi ca fiind sfant in viata noastra. In principal e vorba chiar de viata noastra. Soarele este sursa de energie si spiritul nostru nealterat de latura umana.

Saturn primind toate aceste energii devine un astru colector. Saturn este stapanul timpului si el are capacitatea de a trasa noi variante de viitor pentru noi. Acum este momentul in care sa actionam si sa ne manifestam dorinta de a ne fi mai bine! Putem face asta fie alegand daca stim exact ce ne dorim , fie lasand viitorul sa ne traga spre el. A lasa viitorul sa te traga dupa el inseamna in a accepta ceea ce vine in viata ta si a visa un vis frumos despre tine.

Toate aceasta miscare a lui Saturn reprezinta mersul linistit al trenului. Trecerea de pe o linie pe alta nu se produce imediat…si nu in acelasi timp la toata lumea.

Schimbarea de macaz va fi generata de aspectul dintre Saturn si Nodul Nord. In aceasta saptamana cele doua incep sa se apropie la mai putin de 2 grade si urmeaza sa atinga punctul maxim pe 27 Septembrie. Pana atunci cu totii vom simti smuncitura in viata noastra si vedem pe fereastra vagonului cum peisajul se schimba.

Cuadratura Saturn-Nodul Nord ( cuadratura = aspect astrologic care indica distanta de 90 de grade) are loc la un interval de 5 ani. Deci la fiecare 5 ani traim astfel de schimbari de directie.  Dar de fiecare dat in alt semn zodiacal. Cu Saturn in Balanta aspectul se repeta la un interval de 28 de ani. Asa ca acum avem sansa de a face o schimbare destul de importanta.

Ce trebuie retinut: nu avem de ales! Saturn si Nodul Nord indica componenta fixa din viata noastra. Vrem sau nu o schimbare in destinul nostru va exista. Acum nu trebuie sa va asteptati la schimbari majore imediate! Lucrurile evolueaza in timp. Dar vor fi momente critice la modul in care mici evenimente pot deschide noi alternative in timp.  Ce putem face mai rau este sa ne impotrivim. In acel moment lucrurile pot deveni mult mai dureroase si mai dificil de suportat.

Saptamana aceasta mai exista o serie de aspecte care cresc un anumit grad de ingrijorare vis-a-vis de anumite probleme din viata noastra. Vom fi mult mai sensibili la anumite lucruri nerezolvate din viata noasta. Si mai ales la cele de natura relationala si parteneriala. Exista un aspect tensionat dintre asteroizii Juno si Pallas Athena si care poate genera conflicte destul de puternice. In final ceea ce trebuie (dreptatea, justitia) va triumfa si va rupe acele relatii sau colaborari care nu erau tocmai potrivite pentru noi.

Pentru analizele personalizate va invit sa recititi pe cele de la Saturn in Balanta. Este un moment bun pt a revizui lucrurile din viata dvs care sunt subliniate la Ascendentul dvs.

O saptamana excelenta,
Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts