Anul 2009 din perspectiva lui Jupiter

Incepand cu anul 2008 si pana in 2012 se observa o stransa corelatie intre miscarea lui Jupiter printr-un semn zodiacal si anul calendaristic. In fiecare an Jupiter stationeaza pe intreaga perioada aproximativ intr-un singur semn zodiacal. Cu alte cuvinte el parcurge o zodie pe durata unui an calendaristic. In 2008 el a traversat Capricornul iar in 2009 din Ianuarie si pana in decembrie se va afla in Varsator.

Aceasta sincronizare ne ofera posibilitatea de a face o mai buna planificare pentru anul ce urmeaza.Plecand de la faptul ca Jupiter are o perioada cand retrogradeaza (mers aparent inapoi) pentru cateva luni putem imparti anul 2009 in 3 faze. Dar mai inainte de a analiza aceste 3 etape sa discutam putin despre simbolistica lui Jupiter in Varsator.

Varsatorul este semnul tehnologiei, a tot ce e nou , a inovatiilor si non-conformismului. Din acest punct de vedere vor fi favoritate toate acele activitati care presupun abatarea de la calea traditionala , clasica. Fie ca e vorba de activitati personale fie ca e vorba de afaceri pentru a reusi in 2009 este important sa incerci sa gandesti si sa gasesti solutii complet diferite de ceea ce ar trebui in mod clasic. Cuvantul de baza ar trebui sa fie ‘inovatie’.  Este important sa abandonam lucrurile din trecut care nu mai functioneaz si sa incercam sa regandim intreaga situatie. Iar ‘criza’ inceputa in 2008 creeaza fundamentul pentru asa ceva. E ceva in viata dvs care nu va convine sau care nu mai functioneaza cum trebuie? Schimbati….nu asteptati sa se imbunatateasca de la sine. Faceti ceva!

Asa cum am precizat mai sus anul 2009 poate fi impartit intre 3 sub-perioade:
– Faza I : Ianuarie 2009 – Mai 2009
– Faza II: Iunie 2009 – Septembrie 2009
– Faza III Octombrie 2009 – Decembrie 2009

Jupiter in 2009 Varsator - click pentru imagine marita

Faza I – Expansiune
Incepand cu Ianuarie 2009 si pana in luna Mai 2009 (mai precis pana pe 14 Iunie) ne vom afla in prima faza a lui Jupiter in Varsator si care eu o denumesc de expansiune. Aceasta perioada este excelenta pentru a demara proiecte noi sau a ne gandi la cum si ce putem schimba in viata noastra.
Este o perioada foarte activa si in care o sa observati cum lumea devine multe mai dinamica si multe schimbari se produc in jurul nostru. Atat la nivel macro si la micro sunt favorizate activitatile si proiectele noi. In aceasta prima etapa trebuie sa fim atenti pentru ca exista riscul de a ne implica in activitati care ne depasesc resursele sau capacitatea noastra precum si a deveni prea optimisti fata de rezultatele pe care le vom obtine.

Faza II – Re-evaluare
Incepand cu mijlocul lunii Iunie (14 Iunie) si pana la mijlocul lunii Octombrie (13 Oct) Jupiter va intra in perioada de retrogadare. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca noi vom fi obligati sa ne re-evaluam proiectele incepute pana in acel moment. Este bine de stiut inca de la inceput ca activitatile din Faza I vor trebuie re-gandite fie partial fie total. Cel mai adesea noi plecam de la asteptarile noastre si avem impresia ca lucrurile vor iesi usor si imediat asa cum am dori noi. Dar de cele mai multe ori lucrurile stau putin diferit. Acest ‘optimism’ al nostru ne poate dauna si este foarte posibil ca in aceasta a doua etapa noi sa fim dezamagiti si debusolati. Lucrurile care pana ieri pareau clare si sigure acum s-au schimbat radical. Este bine sa tineti cont ca acest proces de re-evaluare este obligatoriu si sa tineti cont de acesta atunci cand porniti la un nou drum.

Faza III – Finalizare
Incepand cu 14 Oct si pana la sf anului 2009 noi vom intra in ultima etapa , cea a finalizarii. Acum noi beneficiem de roadele activitatii depusa pana acum si vom avea posibilitatea de a fructifica si finaliza mult din proiectele initiate. Multe din probleme isi vor gasi rezolvarea acum si lucruri care pana ieri pareau insurmontabile acum dispar pur si simplu.

Tinand cont de aceste trei etape veti putea sa va planificati cu grija actiunile astfel incat sa deveniti mult mai performanti si sa aveti succes. De exemplu daca in prima faza incepeti anumite proiecte care nu va sunt chiar pe plac (sau nu evolueaza asa cum v-ati astepta) atunci trebuie sa aveti rabdare pentru ca in faza 2 veti avea posibilitatea de a schimba.

Dar ce este cel mai important in 2009 este sa actionati…nu asteptati ca lucrurile sa se intample pentru ca s-ar putea sa nu va placa ceea ce se va petrece in viata dvs.! Fiti inovatori si curajosi!

Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts