Mercur retrograd sau horoscopul perioadei 20 August – 14 Septembrie 2010

Mercur retrograd august-septembrie 2010

Mercur retrograd august-septembrie 2010

Incepand cu 20 August 2010 Mercur va intra intr-o noua perioada de mers aparent inapoi pe bolta cereasca,  miscare denumita retrogradare. Probabil ca multi ati auzit deja de acest fenomen si sunteti destul de ‘speriati’ de acest Mercur retrograd.

In primul rand discutam aici de un fenomen ciclic , natural si care doar in rare cazuri prezinta probleme extrem de dificile. Perioada cu Mercur retrograd este o perioada de recalibrare, de revizuire a actiunilor si intentiilor noastre din ultimele luni (de la ultima perioada de retrogradare) si ne ajuta sa percepem si alte perspective ale vietii noastre din acel moment.

Este adevarat ca Mercur retrograd are si efecte aditionale mai putin placute , cum ar fi: incurcaturi in tot ceea ce planificam , comunicam sau calatorim , amanari si situatii neprevazute legate de intalnirile personale sau profesionale, defectiuni suspecte ale echipamentelor electronice si electrocasnice etc. Se recomanda ca in aceasta perioada a lui Mercur retrograd sa evitam achizitia de noi echipamente sau alte bunuri de valoare, sa evitam semnarea de contracte (sunt si exceptii) sau intelegeri. Trebuie sa fim atenti si la ceea ce comunicam pentru ca foarte usor mesajele noastre pot fi intelese gresit sau sa mai scapam pe gura cate un porumbel.

Despre miscarea retrograda a planetelor puteti citi pe larg aici ‘Articol : Miscarea retrograda a planetelor’

In perioada 20 August – 14 Septembrie 2010 Mercur se va afla in mers retrograd in semnul Fecioarei, de la gradul 19 pana la gradul 5.  Efectul lui Mercur retrograd va tine de fapt pana pe 27 Septembrie atunci cand el va reveni la gradul 19 Fecioara – de unde a inceput sa retrogradeze.

Ca si influente directe ale lui Mercur retro in  Fecioara in aceasta perioada as sublinia:

–  o atentie mai mare la ceea ce si cum ganditi. Fecioara este semnul analizei si a detaliului si de aceea in aceasta perioada ar fi bine sa revizuiti modul in care ati analizat anumite aspecte ale vietii dvs si sa incercati sa obtineti o imagine de ansamblu si o alta perspectiva

– Fecioara este strans legata si de a activitati de rutina si administrative. Puteti intampina dificultati in a face lucrurile pe care le faceati pana acum si faceau parte din cotidian. Aceste probleme trebuiesc privite ca indicii pentru o schimbare a rutinei si o crestere a eficientei.

– Este o perioada buna pentru a reflecta asupra sanatatii dvs. Aici ma refer mai putin la probleme de sanatate si boli ci mai degraba la acele lucruri pe care ar trebui sa le faceti pentru a avea mai multa energie si a fi mai sanatos. Este o perioada in care puteti regandi anumite tratamente, cure sau alte lucruri pe care le faceti pentru dvs.

In mersul sau retrograd Mercur reface anumite aspecte care ne vor pune in situatia de a ne revizui anumite relatii sau a ne schimba opinia despre anumite persoane sau lucruri.
In primul rand este relatia Mercur – Luna Neagra si care are urmatoarea dinamica:

– prima opozitie dintre cele doua a avut loc in jurul datei de 30 Iulie. Astfel ca in aceea perioada noi am spus si facut anumite lucruri pe care am ajuns sa le regretam sau ne-am dat seama ca am amplificat anumite stari emotionale si am fost prea duri. Este posibil ca acest aspect sa se fi manifestat si invers: alticineva sa fi avut o astfel de reactie la adresa noastra si acest lucru sa ne fi suprins intr-un mod mai putin placut.

– a doua opozitie va avea loc cu Mercur retrograd in data de 7 Septembrie. Acum este momentul in care situatia descrisa mai sus, la prima trecere, sa fie refacuta. Este un moment in care aveti ocazia de a lamuri anumite probleme sau situatii. Dar trebuie sa fiti atent(a) la ce spuneti pentru ca foarte usor va puteti lasa dus(a) de valul emotional si sa nu rezolvati problema.

– a treia opozitie va avea loc in data de 20 Septembrie si va fi cu Mercur revenit la mers direct. Este faza de rezolvare finala a situatiei respective. Aceasta rezolvare poate fi un pozitiva dar nu este exclusa si o inrautatire a situatiei. Tine foarte mult de atitudinea dvs si a celeilalte persoane. Dar va aduce un fel de concluzie finala a intregii dispute.

In paralel cu aceaste combinatii Mercur-Luna Neagra mai exista si o activare pe linia Mercur-Nodul Nord. Momentele in timp sunt asemanatoare. Mercur intra intr-o relatie pozitiva cu axa Nodurilor si ne ajuta sa intelegem imaginea de ansamblu si sa determinam ceea ce este cu adevarat important in viata noastra si vis-a-vis de anumite probleme. Putem deveni mai maturi si mai focalizati pe a lua decizii corecte si pozitive pentru evolutia noastra si mai putin a da frau liber emotiilor.

Acum haideti sa vedem pe scurt cum ne influenteaza Mercur retrograd pe fiecare in parte plecand de la semnul Ascendentului.

Horoscop ascendent Berbec
Anumite activitati la locul de munca , in relatiile cu colegii sau aspecte ce tin de sanatate vor fi subiectele acestei perioade. Astfel ca pot apare schimbari in plan profesional si mai ales ce tin de partea administrativa si relatii cu subalternii (daca e cazul) sau colegii dvs. Mai poate fi o perioada in care reganditi anumite contracte, intelegeri sau daca e cazul sa sustineti anumite examene si teste. Atentie la electrocasnicele din casa: se pot defecta mult mai des!

Horoscop ascendent Taur
Mercur retrograd se afla intr-un sector in care va pune sub semnul intrebarii si al incertitudinii planul amoros dar si cel al relatiei cu copii – daca exista. Este o perioada in care va poate face mai mofturoasa si mai sensibila la tachinarile celor din jur. Va recomand sa reflectati mai mult la lucrurile care va dau satisfactie in viata, care va implinesc si sa incercati sa vedeti daca sunt lucruri care le-ati putea face pe mai departe. Mai pot exista amanari si intarzieri pe zona de petreceri, evenimente mondene etc. De evitat cheltuielile inutile.

Horoscop ascendent Gemeni
Mercur in aceasta perioada va va face sa fiti mai atent(a) la lucrurile ce tine de casa si familie. Se pot reporni anumite discutii legate de anumite situatii din familie sau legata de a posibila relocare sau schimbare in plan imobiliar. Va recomand sa aveti rabdare si sa reluati intreaga poveste si sa refaceti intregul plan. De asemenea veti putea trece in revista si lucruri care va faca sa va simtiti nesigur(a) si pe care le cam evitati in a le discuta si analiza. Pot apare si stricaciuni prin casa.

Horoscop ascendent Rac
Pentru cei cu ascendentul in Rac trebuie sa fie foarte atenti la calatoriile pe care le intreprind si la ceea ce semneaza. Nu inseamna ca trebuie sa-si amane calatoria programata ci doar sa fie mai atenti la toate detaliile si sa fie pregatiti pentru eventuale schimbari de program sau amanari. De asemenea va recomand sa evitati semnarea unor documente si contracte in aceasta perioada – ma refer la lucruri noi. Este o perioada buna pentru a rupe contracte sau a renegocia. Va puteti reintalni cu prieteni mai vechi. Pot apare probleme cu masina.

Horoscop ascendent Leu
Planul financiar este cel vizat in aceasta perioada. Va recomand sa evitat noi investitii sau cheltuieli care nu sunt obligatorii de facut. Este o perioada in care trebuie sa va revizuiti bugetul si anumite cheltuieli pe care le tot faceti. Puteti renegocia aspecte ce tin de planul financiar – de exemplu chiria sau relatia cu un furnizor. Pot apare si mici pierderi  – temporare-  de bani (sau ii puneti atat de bine incat nu ii mai gasiti) sau bunuri. Este bine sa revizuiti si regimul alimentar – ce, cat si cum mancati – si sa vedeti care sunt lucrurile esentiale care va lipsesc.

Horoscop ascendent Fecioara
Mercur in aceasta perioada aduce o stare de inconstanta si nehotarare. Sunt anumite decizii pe care trebuie sa le luati si va este dificil sa va decideti incotro sa mergeti. Sfatul meu este ca in perioada pana pe 14 Septembrie sa analizati situatia in detaliu – tinand cont de cele scrise mai sus – si dupa ce Mercur revine la mers direct (dupa 14 Sept) sa luati o decizie.  Iar aceste decizii pot fi pe 2 directii: relationala (ce sa faceti cu o anumita relatie – nu neaparat sentimentala) si cea legata de propria sanatate. Aveti rabdare si veti gasi solutia potrivita!

Horoscop ascendent Balanta
Mercur in aceasta perioada va poate readuce in prim plan lucruri mai vechi din viata voastra. Pot fi simple amintiri dar si reintalniri cu prieteni mai vechi. Toate aceasta perioada ar putea fi descrisa ca un proces de rememorare dar si de revizuiri a unor credinte mai vechi , a unor lucruri care pareau a fi extrem de clare dar care acum nu mai sunt. Trebuie avuta grija si de sanatate pentru ca pot apare probleme mai vechi – la dvs sau la cei apropiati dvs.  Va recomand sa evitati sa luati decizii importante in aceasta perioada. Este totusi un moment bun pentru a face curatenie in viata dvs – atat in interior cat si exterior.

Horoscop ascendent Scorpion
Mercur in aceasta perioada va obliga sa va revizuiti planurile si proiectele de viitor. Sunt anumite aspectele si detalii care necesita o mai mare atentie. In special la partea financiara si de resurse. De asemenea si dpdv de vedere sentimental poate fi o perioada cu suisuri si coborasuri si in care sa pendulati intre 2 sentimente contradictorii. Atentie la relatiile cu persoanele dragi pentru ca ii puteti rani mult mai usor prin vorbele dvs.

Horoscop ascendent Sagetator
Pentru cei nascuti cu ascendentul in semnul Sagetatorului , aceasta perioada cu Mercur retrograd le influenteaza planul profesional dar si relatia cu sotul (pentru femeile casatorite). In plan profesional pot apare schimbari de situatie in relatie cu sefii si autoritatile. Pot fi lucruri deja discutate si care acum vor fi repuse pe tapet. Si in relatiile de casatorie pot apare discutii si o nevoie de clarificare a unor situatii. Acestea trebuiesc privite ca oportunitati de a rezolva anumite probleme si de a va imbunatati relatia.

Horoscop ascendent Capricorn
Perioada cu Mercur retrograd , cei cu ascendentul in Capricorn trebuie sa acorde o atentie mai mare la calatoriile pe care le intreprind si la studiile,examenele pe care le au de efectuat. Astfel ca pot apare amanari si schimbari de situatie in calatoriile pe care le efectuati dar si in relatiile cu strainii – personale sau profesionale. Poate acum este momentul in care sa reflectati asupra unor dorinte si idei mai vechi legate de a studia sau de a experimenta ceva nou.

Horoscop ascendent Varsator
Cei cu ascendentul in Varsator trebuie sa fie atenti la modul in care isi gestioneaza finantele. Cel mai bine ar fi sa evite sa dea bani cu imprumut sau sa faca investitii in aceasta perioada. Este un moment bun pentru a negocia anumite intelegeri si contracte – de la chirii pana la contracte profesionala si de afaceri. Este bine de asemenea sa fie mai atenti pe unde merg si ceea ce fac pentru ca in aceasta perioada exista un risc mai ridicat de mici accidente si/sau pierderi materiale.

Horoscop ascendent Pesti
Planul relational este cel vizat in aceasta perioada. .Mercur retrograd poate aduce o anumita inconstanta in relatiile cu cei din jur. Aici vorbim atat de relatii sentimentale cat si de cele de familie sau profesionale. Sfatul meu este ca in aceasta perioada sa nu luati nimic ce vine de la ceilalti ca fiind ceva final. Multe persoane se pot razgandi si pot reveni asupra unor decizii sau asupra celor promise, spuse. Este o perioada buna pentru a rupe relatii, contracte si asocieri care nu va mai convin – sau cel putin le puteti renegocia.

Toate cele bune,
Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts