Free Willy sau horoscopul perioadei 8-14 Martie 2010

Horoscop saptamana 8-14 Martie 2010

Fiecare saptamana, fiecare analiza pe care o fac reprezinta o noua provocare pentru mine: trebuie sa gasesc intotdeauna un titlu sugestiv pentru incarcatura astrala a perioadei respective. Este o activitate interesanta si provocatoare pentru ca plecand de la informatiile de natura astrologica caut o expresie care sa surprinda in mod clar aceea simbolistica. Saptamana aceasta am ales titlul unui film din 1993: “Free Willy. In acest film se prezinta relatia dintre un baiat de 13 ani si o balena ucigasa (orca). Subiectul este simplu si nu l-as putea numi un film complex ca si intriga…ci doar emotionant si cu numeroase simboluri si semnificatii.

Acest titlu mi-a venit in minte analizand influentele astrale ale acestei saptamani. Daca saptamanile trecute am avut o influenta foarte puternica a Pestilor (prin plasarea a 5 planete in acest semn) acum lucrurile incep sa se schimbe odata cu intrarea lui Venus in Berbec. Pestii reprezinta un semn zodiacal de granita intre planul material, concret si cel subtil,spiritual – este legatura dintre constient si subconstient. De aceea pe parcursul ultimelor saptamani au existat momente de confuzie si dificultate in a vedea lucrurile asa cum sunt in realitate. Dar incepand cu 7 Martie prin iesirea planetei Venus din Pesti si intrarea in Berbec aceasta ceata incepe sa se risipeasca. Acum este momentul in care noi incepem sa realizam care ar fi directia spre care sa ne indreptam si ce decizii ar trebui sa luam in viata noastra. Venus reprezinta dorintele noastre. Intrarea in Berbec accentueaza nevoia de a face lucruri care ne aduc satisfactie si care ne multumesc. Nevoia de a iubi si de a fi iubit(a) devine foarte puternica.Este momentul in care putem lua taurul de coarne si sa spunem raspicat: EU VREAU! Acum este momentul sa ne decidem ce vrem sa facem in continuare si odata cu Luna Noua din 16 Martie sa trecem la actiune. Venus in Berbec va ramane pana in data de 1 Aprilie (nu e pacaleala 🙂 )

O alta schimbare importanta in aceasta saptamana este revenirea lui Marte la mers direct – pe 11 Martie. Despre Marte si stationarea lui in Leu pentru mai multe luni am discutat acum ceva vreme – click aici pentru a vedea semnificatia. Cei mai puternic influentati de acest Marte sunt cei nascuti in Leu sau au planete/Ascendent in acest semn. Ei vor simti o usurare si va dispare starea de agitatie interioara care i-a marcat pana acum. Usor, usor lucrurile vor intra in normal si vor incepe sa-si recapete suflul si capacitatea de a actiona. Practic din aceasta saptamana intram in a 3 faza a tranzitului lui Marte in Leu si despre care scriam ca “ne ajuta sa ne indeplinim obiectivele initiale (stabilite in prima faza). Acum este momentul sa acceleram din nou si sa prindem curaj pentru asaltul final.”

Daca ne uitam la ceea ce am scris pana acum, observam cum filmul ales “Free Willy” reprezinta foarte bine starea din aceasta saptamana. Atat ca si elemente – Pestii sunt semn de apa si guverneaza oceanul ; in film avem parte de eliberarea lui Willy inapoi in ocean- dar cat si ca actiune – Marte revenit la mers direct si, Venus in Berbec indica nevoia de eliberare si rupere a oricarei conditionari sau blocaj afectiv.

Foarte important este faptul ca Venus si Marte se vor afla intr-o relatie directa. Ele vor forma un aspect de trigon – sau unghi de 120 de grade (practic distanta dintre ele va fi de 120 de grade – distanta importanta in astrologie). Acest lucru ne indica ca cele 2 planete vor lucra impreuna si ne ofera oportunitatea perfecta pentru a actiona, pentru a face ceea ce ne spune inima. Ea confera curaj , ambitie si abilitatea de a-ti exprima sentimentele.

Un alt aspect important saptamana aceasta este miscarea lui Mercur in Pesti : intalnirea cu Soare si Jupiter la distanta de cateva zile. Practic in perioada 10-12 Martie se va afla la mijlocul distantei dintre Soare si Jupiter (va fi la punctul median Soare-Jupiter in termeni astrologici). Aceasta combinatie amplifica comunicarea si ne ofera posibilitatea de a visa cu ochii deschisi. Prin a visa cu ochii deschisi ma refer in special la abilitatea de a putea sa ne proiectam in timp dorintele si intentiile noastre. Este foarte posibil sa simtim ca brusc stim ce vrem sa facem si unde am vrea sa ajungem. La inceput poate fi o idee, un sentiment…dar in timp el se va contura foarte puternic. Tot Mercur in Pesti va amplifica coincidentele din viata noastra si influenteaza si calitatea viselor noastre. Este o perioada in care putem cunoaste persoane interesante si care sa ne ajute in evolutia si dezvoltarea noastra. Dar trebuie sa fim atenti pentru ca Mercur in Pesti poate aduce si deziluzii si dezamagiri. Acest lucru se intampla pentru ca noi putem sa ne imbatam cu apa rece foarte usor si sa pierdem contactul cu realitatea. Sfatul meu este sa incercati sa pastrati un echilibru. Chiar daca veti simti ca lumea e a voastra e bine sa actionati mai moderat si sa cautati sa evitati excesele.

Trebuie sa acordam atentie si unui alt aspect care are loc in aceasta saptamana: este vorba de intalnirea dintre Chiron si Neptun in semnul Varsatorului. Aceasta conjunctie (asa se numeste ascest aspect astrologic) are o stransa legatura cu tot ceea ce am povestit pana acum pentru ca Neptun este stapanul/guvernatorul Pestilor. Relatia cu Chiron din aceasta saptamana aduce in prim plan sacrificiile pe care trebuie sa le facem pentru a putea sa ne eliberam, pentru a putea merge mai departe. Aceasta eliberare de care va tot vorbesc nu este atat de usoara pe cat pare. Ea presupune renuntarea la ceva…poate fi vorba de o anumita emotie sau sentiment (ex. eliminarea unor comportamente sau stari pe care le cultivam in mod eronat) sau chiar de un lucru concret, practic. Este plata pe care trebuie sa o facem pentru a merge mai departe. Nu e usor…dar e important sa gasim in noi resursele (si Marte-Venus ne ajuta din plin) si curajul pentru a face pasul urmator. Aceasta conjunctie Chiron-Neptun are o influenta puternica si in planul sanatatii si poate crea ceva probleme in special celor care au Ascendentul in Fecioara, Varsator sau Pesti.

In aceasta saptamana nu vom analiza influentele pentru fiecare zodie dupa semnul Ascendentului deoarece zonele din impact sunt multiple si foarte dificili de sumarizat. Dar cu siguranta puteti vedea unde va va influenta pe dvs plecand de la semnul Ascendentului la nastere daca (re)cititi semnificatiile de la Marte in Leu – click aici pentru articol. Domeniile indicate acolo vor fi in prim plan in aceasta saptamana.

In concluzie va recomand sa puneti in practica ‘ Free Willy’:eliberati-va dorintele si faceti ceea ce va spune inima!  Dar pastrati un echilibru si evitati extremele….stabiliti ce doriti sa faceti (daca nu ati stabilit deja) si incepeti sa lucrati la indeplinirea propriilor vise! Veti observa ca daca faceti acest lucru universul va va raspunde si va va ajuta in atingere acelor obiective.

O saptamana excelenta,

Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts