Doza de umor astrologic : verbele zodiacale

maimuta-1

Astrologia poate ajuta la îmbogățirea vocabularului prin intermediul unor noi cuvinte și noi termeni. Am compilat o listă scurtă de verbe care ar putea fi folosite în limbajul uzual și care au ca punct de plecare semnele zodiacale. Sper să vă placă..

”a berbeci” – a te azvârli cu capul înainte, a te zori atunci când nu este necesar, a păși repede și apăsat, a crede că ceilalți sunt lenți și înceți.

”a tauri” – a te pune în mișcare doar atunci când ai ceva de câștigat, a pofti pofta cea poftită, a te durea lenea, a sta cu curul pe bani plângând de sărăcie.

”a gemenui” – a minți sincer, a zice stânga și a face dreapta, a începe mai multe lucruri și a nu duce nimic la capăt, a te juca cu seriozitate. De aici expresia ”geminificare” : a-l face pe celălalt să creadă ai l-ai ascutat când tu nici nu au auzit ce a spus.

”a răcui” – a te apăra atunci când nimeni și nimic nu te atacă, a fi sensibil(ă) fără motiv, a se smiorcăi din plăcere. A nu se confunda cu verbul ”a drăcui” care înseamnă ”a răcui în draci”.

”a leoni” – a fi cel mai tare din parcarea goală, a te băga în seama atunci când lumea nu e atentă la tine, a fi generos atunci când nimeni nu are nevoie de nimic. De aici derivă expresia ” a leonifica” – a ambala superb un rahat.

”a feciori” – a critica crezând că ești de folos cuiva, a ridica perfecțiunea la nivel de obsesie, a munci până pici lat, a te simți vinovat dacă te relaxezi. De aici cuvântul ”feciorificare” : a transforma o plăcere într-un factor de stres maxim.

”a bălănți” – a te minți pe tine că-ți pasă de ceilalți, a evita un răspuns ferm și clar, a te eschiva în a lua decizii, a te f** grija de ceilalți. De aici și expresia ”balanțificare” : a-l lăsa pe celălalt să aleagă ca mai apoi să nu-ți convină alegerea lui.

”a scorpioni” – a-l chinui pe celălalt din dragoste, a-i sinucide pe cei din jur, a nu uita și ierta nimic, a freca ridichea cuiva din plăcere.

”a săgetori” – a fi extrem de capabil în a-ți justifica toate tâmpeniile, a judeca pe ceilalți crezând că le faci un favor, a-ți tranforma propria părere în adevăr universal, a spăla putina când lucrurile devin serioase

”a capricorni” – a-l lua pe NU în brațe crezându-te interesant, a te opune la tot ceea ce este bun pentru tine, a sta cu fundul la oameni crezând că nimeni nu te iubește, a te simți responsabil pentru tot ce nu e important pentru tine.

”a vărsători” – a face tot ce-ți trece prin cap spunându-ți că așa îți prețuiești libertatea, a-i suprinde pe ceilalți atunci când aveau nevoie cel mai puțin, a-ți demonstra inteligența atunci când nimeni nu ți-a contestat-o.

”a peștuli” – a-l ajuta pe celălalt cu forța, a te sacrifica atunci când nimeni nu ți-a cerut-o, a vedea ceea ce nu există cu adevărat, a dispărea brusc din peisaj. De aici expresia ”peștulificare”: a-l face pe celălalt fericit că l-ai prostit.

PS. Sper că ați înțeles că textul de mai jos e o satiră și nu trebuie luată în serios…

Toate bune,
Dan

Total
0
Shares
Related Posts