‘Added value’ sau cum sa adaugi valoare adaugata vietii tale

Pentru multi dintre dvs notiunea de ‘Added Value’ este un concept cunoscut din mediul de afaceri. Pe scurt se refera la acele activitati/actiuni care prin rezultatul lor adauga un plus de valoare la afacerea sau proiectul respectiv. Acest ‘Added Value’ este un concept foarte interesant si care ne-ar ajuta foarte mult in viata de zi cu zi.

Noi traim zi de zi indeplinind o serie de activitati pe care foarte rar ajungem sa le evaluam la adevarata valoarea. Cele mai multe din aceste lucruri pe care le facem sunt activitati care ‘ni se cer’ a fi facute: fie la locul de munca, fie acasa…noi avem anumite obligatii. Un lucru repetat de mai multe ori devine un obicei si se transforma in rutina cotidiana. Iar noi uitam de ce facem acel lucru si daca cu adevarat ne este folositor.

De ceva vreme am inceput sa analizez ‘profitabilitatea’ activitatilor pe care le realizez. Si prin profitabilitate nu ma refer neaparat la bani ci ca si rezultat final. Iar acest rezultat final il evaluez ca si impact asupra vietii mele si a celor din jur: are un impact pozitiv sau creeaza circumstante pozitive pentru efecte pozitive sau nu?

Scopul fiecarui dintre noi dar si a intregii omeniri este de a evolua spiritual. Prin spiritual ma refer la aceea evolutie care ne face mai fericiti si mai impliniti. Pentru mine spiritual nu este echivalentul a religios ci se pot completa reciproc.  Deci fiecare din noi are obligatia in a-si utiliza potentialul pentru a se ajuta sa evolueze. Iar aceasta evolutie individuala este strans legata de evolutia celor din jur. Nu poti creste de unul singur…

A adauga valoare vietii tale inseamna sa realizezi acele activitati care te ajuta sa evoluezi, sa progresezi. Si aici ma refer la orice activitate indiferent de complexitate si durata. In momentul in care incepi sa analizezi lucrurile din viata ta prin prisma acestui concept de ‘Added Value’ in timp usor,usor vei intelege cat de multe lucruri faci zilnic dar care sunt complet inutile. Ca iti fac placere pot fi de acord…dar ca iti sunt cu adevarat utile am ceva indoieli.

Sa luam ca exemplu TV-ul. Cat timp petreci pe zi uitandu-te la televizor? Si care ar fi valoarea adaugata a acestei activitati? Te ajuta cu ceva in evoluatia ta sau doar este o modalitate de a evita conctactul cu lumea reala? Crezi ca inveti ceva de la TV? Fa un exercitiu si vezi daca iti aduci aminte ce ai vizualizat la TV acum 3-4 zile.

La fel si cu Internetul….poti petrece ore in sir in fata calculatorului dar faca nici un ‘Added Value’. Sa citesti stiri si informatii este poate placut dar iti da o falsa impresie in ceea ce priveste utilitatea daca nu folosesti ceea ce acumulezi. Cunoasterea ta este egala cu ZERO daca nu are o aplicabilitate si nu o folosesti.

Referitor la acest aspect va pot spune experienta mea cu astrologia. Timp de 11 ani am studiat si citit foarte multe lucruri in domeniul astrologiei. Dar de abia in momentul in care am inceput sa ofer consultatii acum 3 ani si sa am discutii reale am reusit sa dau o valoare acelor cunostiinte. De abia in acel moment am inteles anumite concepte teoretice si care  in final  m-au ajutat personal sa evoluez si sa imi imbogatesc cunostiintele. Poti petrece 10, 20, 30 de ani studiind ceva, astrologia in acest caz si fara sa poti sa depasesti un anumit prag. De ce? Simplu. Pentru ca de la un moment incolo studiul nu mai adauga valoare adaugata vietii tale. E doar informatie goala…

In permanenta trebuie sa-ti evaluezi propriile actiuni si ganduri si sa acordam atentie sporita celor care iti aduc valoare.

Cam aceasta ar fi pe scurt ceea ce vroiam sa va spun despre cum sa adaugi valoare adaugata vietii tale. Ar mai fi multe de scris….chiar o carte 🙂 .

Astept comentariile voastre despre acest subiect si poate pornim o discutie pe acest subiect.

Toate cele bune,
Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts