Puterea Tarotului – coincidențe și sincronicități

tarot2

Puterea Tarotului

Acum 7 ani am început cu adevărat să studiez Tarotul. Până atunci citisem numeroase cărți și materiale pentru a cunoaște elementele de bază și principiile teoretice. Aveam și cărțile de tarot de ceva ani dar încă nu avusesem energia/starea de a începe să lucrez cu ele.

Dar din 2011 și până acum, Tarotul a devenit parte integrantă a vieții mele. Îl folosesc foarte des și a devenit un ghid extrem de important și edificator pentru fiecare pas pe care l-am făcut.  Eu folosesc cărțile de Tarot nu pentru a ghici viitorul ci ca modalitate de dialog cu Universul, având ca scop identificarea celor mai bune alegeri și opțiuni pe care le am la un moment dat. Îl folosesc constant atunci când am de luat o decizie, indiferent dacă sunt hotărât sau nu pe ceea ce vreu să fac. În timp am învățat să apreciez informația pe care mi-o oferă și să am încredere.  

Din punctul meu de vedere, cel mai important aspect în a lucra cu Tarotul este de a fi consecvent și de a practica în mod constant. Este foarte indicat să ai un jurnal al tuturor etalărilor efectuate.  Din 2011 și până în prezent mi-am notat toate aceste lucruri și în timp am putut face corelații foarte interesante.

În articolul de față doresc să vă împărtășesc una din aceste experiențe în a lucra cu Tarotul.

La data de 30 Decembrie 2015, Luna mea progresată a intrat în semnul Berbecului. Acum câteva zile s-a încheiat această perioadă, Luna progresând în semnul Taurului. Pentru cei ce nu cunosc astrologie, este vorba de un din etapele de dezvoltare emoționale a unui individ.

Tarotul îl folosesc adiacent cu astrologia. La momente importante dpdv astrologic folosesc și tarotul pentru a aduce un plus de profunzime și înțelegere.

Pe 1 Ianuarie 2016 am efectuat etalarea pentru perioada cu Luna progresată în Berbec, 2016 – 2018. Din cărțile extrase 3 erau cele mai importante: prima reprezenta ”Tema Principală” a acestei perioade (ce reprezintă pentru mine personal această perioadă cu Luna progresată în Berbec) și celelalte 2 cărți teme secundare. Subliniez faptul că eu folosesc doar arcanele majore.

Cărție extrase în ordine au fost: XII Hanged Man (Spânzuratul) ca Temă Principală, IX Hermit (Pustnicul) și XX Judgement (Judecata).

Pentru mine perioada 30 Dec 2015 – 13 Aprilie 2018 a fost caracterizate de energia cărții XII Hanged Man (Spânzuratul).  Această carte indică o etapă de retragere, de detașare față de lume și de a privi totul în jurul tău cu alți ochi. 
Acest lucru s-a produs treptat și a început prin a mă retrage din planul social reducând cu 90% numărul de ”cafele și ceaiuri” în oraș cu prietenii și cunoscuții. Știu că mulți au avut impresia că am avut ceva cu ei dar în realitate pentru mine a fost o reacție normală și naturală și nu a vizat pe cineva anume. Totodată, a exista un proces de reevaluare a propriei vieți, a întregii filosofii și a tuturor principiilor. Pot spune că după această perioadă percepția mea s-a schimbat destul de mult.  Rolul de martor a devenit foarte important în această perioadă.

Celelalte 2 cărți, IX Hermitul și XX Judgement au fost și ele extrem de edificatoare pentru această perioadă. Cu IX Hermitul am trăit mai mult ca un șoarece de bibliotecă, mult mai retras. A amplificat energia XII Spânzuratului.  XX Judgement a adus situații și evenimente care m-au conectat la anumite tipare, situații din trecut și astfel am reușit să înțeleg mai multe lucruri despre mine și modul în care am evoluat până acum.

Dacă ar fi să mă întrebați ce am făcut în această perioadă ar fi greu să vă răspund dacă ne raportăm la lucruri exterioare. Nimic ar fi cel foarte relevant. Nu s-a produs nici o schimbare majoră în exterior. Totul a fost pe interior. 
Dar ceea ce este cu adevărat magic în lucrul cu tarotul este ceea ce s-a întâmplat după etalarea din 1 Ian 2016. 

La fiecare aniversare fac o etalare mult mai complexă care să mă ghideze pe tot parcursul anului respectiv. Similar cu exemplul de mai sus, pentru fiecare an trag o carte care să indice ”Tema Principală” a anului. Este cartea cea mai importantă și care îmi indică temele cele mai importante ale perioadei.

Ghiciți care au fost temele majore pentru anii 2016/2017 și 2017/2018?

IX Hermitul pentru 2016/2017 și XX Judgement pentru 2017/2018. Exact. Cele 2 cărți care reprezintă temele secundare pentru perioada cu Luna progresată 30 Dec 2015 – 13 Aprilie 2018. De reținut că etalările pentru anul aniversar au fost realizate la momente distincte în timp, la un 1 diferență una de alta.

Aceste coincidențe sunt un exemplu clar al consistenței pe care tarotul o are în timp. Atunci când lucrezi serios, informațiile pe care le vei primi în timp vor spune aceeași poveste. Dacă faci la mișto, răspunsurile le vei primi tot la mișto. Primești ceea ce oferi. Noi suntem o picătură într-un ocean de energie, de atomi iar acest lucru ne face să fim permanent în contact cu tot ceea ce este în jurul nostru. 

Acest caz nu este singular. De foarte multe ori, recitind etalările din jurnal observ tot felul de astfel de similitudini pentru și multe alte corelații. În cei 7 ani de practică constantă m-am convins de puterea pe care o au cărțile de tarot și faptul că ele pot deveni un mod extrem de eficient și productiv de a lucra cu tine, cu subconștientul tău și cu Universul în care trăim.  

Tarotul se combină perfect cu astrologia. Tarotul este o experiență mult mai personală în timp ce astrologia are o natură impersonală, ceva dat, fixat de mișcarea imperturbabilă a planetelor. Tarotul te ajută să navighezi în acest ocean al vieții și să iei deciziile cele mai bune. 

Am prezentat această experiență personală cu scopul de a vă face curioși, de a vă invita în lumea tarotului și la cursul online Alegeri înțelepte – introducere în Tarot

Toate bune,
Dan
 

Total
0
Shares
Leave a Reply