Despre tine și cu tine – seminarii practice

DSCN5308

Despre tine și cu tine - seminar practic

Lumea în care trăim este o lume complexă, care aparent, este formată dintr-o infinitate de elemente, structuri, situații și momente. Noi, ca ființe umane, facem parte din acest Univers multidimensional.

Această complexitate a propriei noastre ființe generează o serie de dificultăți în ceea ce privește găsirea unor răspunsuri la întrebările fundamentale ale vieții precum și la identificarea celor mai bune modalități de a trăi în acest Univers. 

Astrologia este metoda care analizează curgerea timpului în acest Univers. Timpul este cel care permite ca Infinitul să se manifeste într-un plan concret devenind Finit. Astfel, astrologia, în esență, analizează modul în care Infinitatea capătă formă și substanță.  Astrologia m-a ajutat să înțeleg mai bine felul în care funcționează acest Univers și modul în care suntem construiți fiecare dintre noi. 

Aceste seminarii nu sunt de astrologie sau nu se rezuma strict la astrologie; nu este necesar să ai cunoștințe legate de acest subiect dacă iți dorești sa participi. Reprezintă o modalitate prin care folosind principiile astrologice îți pot oferi un cadru, o structură prin care tu să ajungi să te cunoști mai bine și să-ți dai seama de cine ești de fapt. Tot ceea ce contează este ca tu vrei să înveți despre tine, să dorești să înveți regulile jocului astfel încât să-ți trăiești viața și nu viața să te trăiască pe tine. 

Ca în orice domeniu, pentru a deveni bun trebuie întâi să înveți regulile și cum se poate atinge performanța. Acest prim seminar te va învăța care sunt regulile valabile pentru tine, regulile vieții tale și cum poți să devii cea mai bună manifestare a ta. Seminarul este unul personalizat chiar dacă se lucrează în grup. Fiecare individ în parte este unic și deși regulile de bază ale jocului ”uman” sunt aceleași, ceea ce ne crează dificultăți în a progresa sunt regulile personale. Fiecare din noi este o construcție unică plecând de la un tipar uman predefinit. 

Scopul acestor seminarii este să te învețe care sunt regulile tale personale și cum poți juca jocul Vieții astfel încât să câștigi. A câștiga în viață înseamnă să faci ceea ce ți-ai ales. Fiecare dintre noi are un scop precis pentru care am ales să experimentăm aici și acum. În cadrul seminarului vei cunoaște care sunt aceste reguli. Efortul și munca de a juca după ele îți aparține. Dar fără aceste reguli nu ai nici o șansă de a câștiga, de a fi fericit. Aceste reguli pot fi cunoscute prin intermediul mai multor metode sau căi. Acest seminar este doar una dintre ele. Este calea pe care eu o pot oferi cu experiența și cunoașterea pe care o am la dispoziție.

Cu fiecare seminar în parte vei învăța mai multe despre tine și vei putea face acele schimbări în viața ta astfel încât să poți deveni mai echilibrat(ă) și mai fericit(ă). Fiecare seminar include atât elemente teoretice dar mai ales foarte multă practică. Sunt exerciții și meditații care te vor ajuta să înțelegi foarte clar care sunt acele reguli care te guvernează pe tine ca individ cu o structură și un parcurs unic. La baza acestor seminarii stau cunoștințele astrologice dobândite în cei 20 de ani de studiu și care mi-au permis să observ și să capăt o anumită profunzime a modului în care noi suntem construiți și ne manifestăm în timp.  La această bază astrologică se adaugă elementele învățate studiind și practicând tarotul, shamanismul, meditația și alte căi de autocunoaștere. 

Aceste seminarii nu sunt pentru a-ți preda o metodologie ci de a te învăța regulile propriului joc. Fiecare participant va lucra pe propria sa structură și va primi material personalizat. Ingredientele sunt aceleași și cu toții vom lucra cu ele. Doar că fiecare le va combina după rețeta proprie. Intenția mea este a crea un cadru în care fiecare să poată să se descopere pe sine și să învețe pe el însuși. Aceste seminarii nu sunt de vindecare, de a învăța vreo tehnică sau metodă ”minune”, de a-ți preda un ”adevăr” anume ci de a învăța despre tine.

În acest moment am definit primele 2 module care vor forma fundația, ABC-ul procesului de învățare a propriului joc:

1. Modul 1 – Lucrul cu cele 2 polarități: Yin și Yang
2. Modul 2 – Lucrul cu cele 4 elemente: Foc, Aer, Apă și Pământ

Pe viitor vor fi dezvoltate și următoarele module în care vom aborda în detaliu fiecare aspect important la vieții noastre.

1. Modul 1  – Lucrul cu cele 2 polarități: Yin și Yang

În cadrul acestui modul de 2 zile, vom avea ca subiect principal cele două polarități care stau la baza întregului Univers și care în filosofia orientală au denumirea de Yin și Yang. Ele sunt cele 2 forțe care fac ca lumea noastră să aibă formă, structură și un aparent echilibru.  Ele sunt prezente și în viața noastră și ne modelează regulile de bază după care noi interacționăm cu Universul. Este foarte important să știm cum și când să fim Yin și când să fim Yang. Cele două polarități, cele două energii nu se manifestă în formă pură și fiecare din ele îl conține într-o anumite proporție pe celălalt. 

Fiecare dintre noi folosește aceste energii în mod diferit. La acest seminar vei învăța cum să folosești polaritatea corectă (atitudine, comportament, reacție, acțiune) în fiecare aspect al vieții tale: mental, emoțional, afectiv, relațional, financiar, profesional etc.  În fiecare aspect al vieții tale tu interacționezi cu Universul. Acest Univers reprezintă tot ce se află în afara ta: ceilalți oameni, natura, energiile subtile, energiile materiale, banii etc. Dar cu fiecare în parte este important să acționezi corect, să știi când să acționezi Yang și când Yin. Problemele noastre în viața provin de la utilizarea greșită a acestor polarități. Fiecare polaritate indică un comportament și o atitudine anume. Dezechilibrele din viața noastră provin de la atitudini și comportamente eronate.

Practic în acest seminar vei învăța care este ”schema” de funcționare personală din perspectiva celor 2 polarități. Vom analiza fiecare aspect important al vieții tale și vom vedea care ar trebui să fie abordarea corectă. Vom discuta despre emoții, despre cum iubești, despre bani, despre carieră, despre familie etc. Fiecare participant va primi o harta a propriei sale structuri energetice.

Yin și Yang sunt arhetipurile sau energiile fundamentale ale lumii în care trăim.  A învăța despre ele și modul în care se manifestă în noi reprezintă fundația oricărei dezvoltări ulterioare. 

În fotografia de mai jos aveți un exemplu de astfel de structura enegertică Yin/Yang. Aceasta se calculează plecând de la data, ora și locul nașterii. Tu, ca participant la acest curs, vei primi un astfel de grafic. Pe parcursul seminarului vom parcurge fiecare element în parte astfel încât să ai o imagine clară asupra modului tău propriu de funcționare și să înțelegi mai bine cum ar trebui să acționezi și să te poziționezi în viața ta. Această structură energetică este formată din 7 nivele care îți formează structura internă și de 12 sectoare de activitate care modelează orice aspect la vieții tale. 

Fisa individuala

Data următorului seminar: 1-2 Iulie 2017, București

Durată: 2 zile, Sâmbătă și Duminică între 10 și 17:00
Preț: 350 RON

Locuri disponibile: 10

Condiții participare: orice persoană interesată de evoluția sa. Nu sunt necesare nici un fel de cunoștiinte de astrologie sau alt domeniu conex. Este necesară ora de naștere cât mai exactă.

Pentru înscriere, întrebări și informații suplimentare îmi puteți scrie la adresa cursuri@ascella.ro

Ce spun cei care au participat la acest modul

”Căutam de mult să înțeleg la modul practic cum e treaba asta cu polaritatile și tare mă bucur că m-am înscris la acest curs. Mi-e mult mai clar acum de unde provin dezechilibrele pe anumite sectoare din viața mea, de ce nu-mi iese ceva când eu stiu că am depus foarte mult efort sau de ce unele lucruri se întamplă cand nu fac nimic în acest sens și, cel mai important, ce pot să fac să-mi fie mai bine. De fapt, cea mai importantă componentă a cursurilor si atelierelor tale este cea funcțională, practică: fiecare persoană care vrea să se cunoască și să lucreze cu ea însăși află cum poate să o facă.”  Ema, Mai 2017

”Multumesc pentru seminar! Am recomandat cu drag si incredere seminarul. Mie mi-a adus o nouă și importantă piesă în puzzle-ul înțelegerii polarităților. Am avut senzatia de “aha” in ceea ce priveste manifestarea și armonizarea femininului și masculinului din ființa mea” – Lavinia , Mai 2017

2. Modul 2 – Lucrul cu cele 4 elemente: Foc, Aer, Apă și Pământ

În cadrul acestui modul vom învața cum se manifestă în viața noastră cele 4 elemente din care este formată lumea. Aceste patru elemente reprezintă manifestarea mai complexă a celor 2 polarități: Yin și Yang. Astfel Focul și Aerul sunt Yang iar Apa și Pământul sunt Yin.

Cele 4 elemente ne oferă o libertate mai mare de a acționa în acest Univers. Ele ne învață cum să interacționăm cu lumea înconjurătoare folosind corect energia fiecărui element. Vom învăța cum să aplicăm în viața noastră cele 4 elemente în mod corect. Și aici regulile de funcționare sunt particularizate la nivelul fiecărui individ în parte și pentru fiecare aspect al vieții.

La sfârșitul acestui al doilea modul vei învăța cum să aduce armonie și echilibru în fiecare aspect al vieții tale folosindu-te de aceste 4 elemente. Vei învăța atât regulile după care să funcționezi cât și modalitațile practice de utilizare.

Data următorului seminar: 10-11 Iunie 2017, București
Condiții participare:  participarea la modulul 1 – Lucrul cu cele 2 polarități: Yin și Yang
Pentru cei care vor participa la modulul 1 din 1-2 Iulie, voi organiza și după această dată modulul 2. 

Durată: 2 zile, Sâmbătă și Duminică între 10 și 17:00

Locuri disponibile: 10

Preț: 350 RON

Pentru înscriere, întrebări și informații suplimentare îmi puteți scrie la adresa cursuri@ascella.ro