Săptămâna 18-24 Februarie 2019 din punct de vedere astrologic - horoscop pe scurt

Horoscop saptamana 18-24 Februarie 2019

Avem o săptămână cu destul de multe evenimente astrale care asigură un plus de dinamică și creează cadrul de manifestare pentru situații interesante.

Din punctul meu de vedere, aspectul cel mai important ar fi intrarea în retrogradare a asteroidului Pallas Athena în semnul Balanței. Această schimbare de direcție va dura până la 1 Iunie 2019 și ne poate fi de mare folos. 
Pallas simbolizează capacitatea de a lua decizii la nivel strategic și de a lupta pentru a-ți apăra și proteja ceea ce este al tău. Este o versiune feminină a lui Marte, zeul războiului. Diferența este că Pallas acționează doar în defensivă și nu atacă decât dacă nu are de ales. Noi toți avem acest asteroid în harta noastră natală. Pallas ne povestește despre modul în care luăm decizii calculate și cum ne apărăm atunci când intimitatea sau familia noastră este atacată.

Retrogradarea în semnul Balanței generează o uriașă oportunitate pentru noi toți în a ne redefini modul în care relaționăm cu cei din jur. Perioada de acum și până pe 1 Iunie 2019 este una excelentă pentru a trece în revistă toate relațiile pe care le avem (indiferent de natura lor) și modul în care ne poziționăm. Ar trebuie să ne punem următoarele întrebări ”Această relație are viitor? Este o relație care mă ajută să fiu fericit(ă) și mă ajută să evoluez?”.  În toată această perioadă, Pallas fiind retrogradă în semnul Balanței va genera numeroase ocazii ca noi să ne dăm seama dacă relația respectivă este una bună pentru noi sau dacă ne poziționăm și acționăm așa cum trebuie. Posibil ca relația să fie potrivită dar tu să nu ai atitudinea care trebuie.

Pentru cei ce sunt în relații în care sunt dominați (afectiv, profesional, familial etc.), această perioadă cu Pallas retrogradă vă oferă ocazia de a lupta și de a deveni mai puternici în fața celuilalt. Dar pentru acest lucru va trebui să priviți în interior și să vă întrebați: ”De ce îi dau eu din puterea mea persoanei X?”. Este un moment în care vă puteți recâștiga puterea pierdută și ieși din conul de umbră în care ați intrat. Foarte important este să nu vă grăbiți în a reacționa, în a face ceva. Aveți răbdare și acumulați curaj și putere pe interior. Nu acționați la impuls, la moment. Deciziile pe care le luați sunt la nivel strategic și au nevoie de o perioadă de pregătire. Cei ce doresc să afle mai multe detalii legate de Pallas Athena îi invit să vizioneze următoarea secvență video - click aici

Săptămâna aceasta, Pallas va realiza și un aspect de opoziție cu Uranus. Acest aspect a fost activ și săptămâna trecută. Doar că acum Pallas este în mișcare retrogradă și are puterea de a schimba perspective și atitudini. Este ca și cum se aprinde un bec în interior și brusc îți poți da seama ca lucrurile stau altfel decât credeai. Sfatul meu este de a evita să luăm decizii importante săptămâna aceasta chiar dacă avem momente în care lucrurile par clare. 

Notă: în cadrul analizei voi discuta despre planeta care te reprezintă pe tine anul acesta. Ea poate fi aflată foarte ușor folosind tabelul din articolul următor - click aici

Pentru cei cu Ascendentul anual în semnul Balanței sau cu planete din harta natală  în acest semn retrogradarea asteroidului Pallas Athena poate fi mult mai importantă.

Să revenim la ce se întâmplă pas cu pas în această săptămână...

Luni, 18 Februarie 2019 avem o altă schimbare interesantă: Chiron părăsește semnul Peștilor (în care a stat din 2010) și intră în cel al Berbecului (18 Feb 2019 - 14 Aprilie 2027). Efectul lui Chiron în Berbec va acționa mai mult la nivel global și mai puțin la nivel personal - cu excepția celor care au planete care vor interacționa cu el.  Despre Chiron am discutat în cadrul unui atelier online de astrologie - puteți viziona aici o secvență video - click aici

Chiron în Berbec va aduce în primul rând o schimbare în modul în care vom căuta să ne definim originalitatea și unicitatea. Cât a fost în Pești, 2010-2018, a creat ceva probleme în a-ți identifica clar acel aspect care te face să fii unic și a dus mult la copiere, imitare și tendință de a ignora realitatea. Chiron în Berbec ne va ajuta să fim mult mai autentici și să ne manifestăm mai mult în prezent, în viața noastră de acum. 

Luni după prânz și până marți dimineața la ora 8:30 am vom fi sub influența conjuncției Mercur cu Neptun. Acest lucru se traduce printr-un risc mult mai ridicat de a lua decizii greșite, de a te păcăli, de a înțelege în mod eronat anumite aspecte, de a fi confuz etc. Sfatul meu este să evitați în această perioadă să semnați contracte, să luați vreo decizie importantă și să fiți atenți la ceea ce spuneți pentru că poate fi înțeles greșit. În schimb, este o energie benefică domeniului artistic, creativ și spiritual-meditativ. Favorizează intuiția și simțirea în detrimentul logicii. Cei care în acest an sunt reprezentați de Mercur vor resimți mult mai intens acestă perioadă. 

Info: Vrei să înveți astrologie sau tarot? Studiezi astrologia și vrei să-ți înveți mai multe? Cursurile online Ascella îți stau la dispoziție - detalii aici

Marți, 19 Februarie 2019, Soarele părăsește semnul Vărsătorului și intră în cel al Peștilor. Este o schimbare care se produce în fiecare an. Este mult mai importantă pentru cei care în acest an sunt reprezentați de Soare. Ei vor simți o schimbare în starea lor interioară în sensul în care trec de la un registru al logicii la unul al intuiției și visării. 

Tot marți, avem și un moment de Lună Plină în semnul Fecioarei. Despre acest eveniment astral, Ana Ozsvath a scris pe pagina de Facebook Ascella o descriere foarte concisă - click aici pentru a o citi

Marți mai avem și un aspect favorabil dintre Mercur și Saturn (sextil). Acest lucru favorizează orice decizie, discuție și negociere. Crește capacitatea de a te concentra pe lucrurile esențiale și de a realiza ce este cu adevărat important. Dacă luni seara e bine să nu ne centrăm pe activități bazate pe logică, marți seara este momentul ideal pentru așa ceva. Singurul impediment poate proveni de la Luna Plină care poate perturba planul emoțional și în anumite situații să anuleze puterea acestui aspect.

Miercuri, 20 Februarie 2019 și joi , 21 Februarie 2019, este destul de multă liniște pe cer. Acest lucru inseamnă că încă vom procesa ceea ce s-a întâmplat luni și marți.
Miercuri, Chiron se va afla la punctul median dintre Soare și Uranus. Este un aspect minor dar care poate fi folosit favorabil pentru a studia ceva nou, a experimenta ceva diferit. Sfatul meu este ca miercuri să vă ”riscați” cu ceva nou: o carte, un film, să te îmbraci altfel, să  o iei pe alt traseu spre muncă etc. ”Cum ar fi dacă...?” este o întrebare care v-ar ajuta să descoperiți ceva nou despre voi.

Tot miercuri, Venus se află la punctul median dintre Saturn și Pluto și ajută în a vă clarifica anumite lucruri de natură afectivă, creativă sau financiară. Ajută în a ne da seama ce ne place cu adevărat și cum ar fi cel mai indicat să procedăm într-o situație anume. 

Miercuri 20 Februarie, Mercur ajunge la gradul 16 Pești. Este gradul la care se va opri din retrogradare - Mercur va fi retrograd în perioada 5 - 28 Martie. Acest lucru înseamnă că există o probabilitate mare ca tot ceea ce întreprindem de acum și până la 5 Martie să fie revizuit, rediscutat, reanalizat în perioada cât Mercur va fi retrograd. Sfatul meu este ca orice decizie pe care o luați priviți-o ca doar un prim pas și fiți deschiși la reevaluari și renegocieri. 

Joi, 21 Februarie 2019, Marte se întâlnește cu asteroidul Phaethon. Aspectul are o influență minoră dar poate fi extrem de activ pentru cei care în acest an sunt reprezentați de Marte sau planete în harta natală în aspect cu gradul 4 din Taur.  Concret, acest aspect crește riscul unor accidentări, unor evenimente neprevăzute dar cu un marcaj de duritate. Mai poate aduce o tendință de a ne asuma responsabilități pentru care nu suntem pregătiți încă.

Vineri, 22 Februarie 2019, avem Venus conjunctă Pluto. Este un aspect puternic care dă putere enormă dorințelor, sentimentelor și creativității noastre. Doar că duce lucrurile la extrem, totul sau nimic. Puteți simți că aveți totul iar în secunda următoare că nu aveți nimic. Poate fi o zi favorabilă pentru planul afectiv pentru că aduce un plus de intensitate și pasiune. Dar poate fi și extrem de explozivă dacă apare și cea mai mică urmă de tensiune. 

Cei care în acest an sunt reprezentați de Venus vor avea o zi mult mai intensă și activă. Pot simți un plus de putere și forță. Acest lucru îi poate ajuta să facă multe lucruri. Dar trebuie să fie atenți pentru că îi poate duce la epuizare și suprasolicitare.  Energia de care dispui este tot a ta doar că este accesată din rezervele tale. 

Tot vineri, avem și un aspect stresant între Mercur și Jupiter. Pot apare tot felul de discuții în contradictoriu și pe teme stupide de genul ”oul sau găina”. Ne putem simți mult mai ușor nedepretățiți sau să avem impresia că ceilalți ne păcălesc. Tot ce înseamnă comunicare, scris, mișcare poate deveni mai dificil sau complicat în această zi. Cei care în acest an sunt reprezentați de Mercur sau Jupiter vor avea o zi cu mai multă energie dar care poate duce la tensiuni și conflicte.  Aspectele de natură legală se pot complica inutil.

Sămbătă, 23 Februarie 2019, avem un aspect tensionat dintre Soare și Juno. Acest lucru amplifică luptele pentru putere și intrigile. Pot apare pare ușor tensiuni între parteneri și asociați. Este indicat să se evite discuțiile pe teme mai delicate și impulsul de a tranșa situația. Pozitiv, acest aspect îi ajută pe cei într-o poziție mai slabă să lupte pentru afirmare și mai multă vizibilitate. Cei care în acest an sunt reprezentați de Soare vor avea o zi interesantă.

Duminică, 24 Februarie 2019, Venus va trece peste Nodul Sud.  Se pot întâmpla lucruri mărunte dar care pot deveni foarte importante mai târziu. Sfatul meu este să fim atenți la ce vine spre noi în această zi: cine ne sună, ce e-mail primim, ce simțim să facem etc. Este o zi delicată și mai sensibilă pentru cei care în acest an sunt reprezentați de Venus. Brusc pot avea tot felul de senzații ciudate iar percepția lor asupra vieții să fie puternic distorsionată. 

Cam atât pentru această săptămână. Cele prezentate mai sus sunt direcții principale și ele pot fi influențate de harta noastră natală.  Dacă doriți mai multe detalii legate de anul 2019 puteți apela la serviciile de consiliere astrologică oferite de Ascella. 

Toate bune,
Dan
 

Share this post