Horoscop Jupiter in Gemeni – Iunie 2012 – Iunie 2013

Horoscop Jupiter in Gemeni Iunie 2012 - Iunie 2013

Horoscop Jupiter in Gemeni Iunie 2012 - Iunie 2013

In data de 11 Iunie 2012 va parasi semnul Taurului si va intra in cel al Gemenilor. An de an , Jupiter traverseaza cate un semn zodiacal si aducand o noua energie si o noua perspectiva tuturor.  In Gemeni el va ramane pana in 26 Iunie 2013 cand va intra in semnul zodiacal al Racului.

Dupa ce timp de 1 an de zile Jupiter a activat energia elementului Pamant – semnul Taurului – acum el va activa energia Aerului. Aceasta trecere va induce o schimbare in modul de perceptia a lucrurilor care ne inconjoara. Cu elementul Pamant activat orientarea noastra in ultimul an a fost de a obtine ceea ce ne este necesar pentru a supravietui. De asemenea a activat foarte puternic relatia cu propriul corp. Din acest motiv multe persoane au inceput sa-si schimba modul in care se hranesc si sa aduce imbunatatiri la stilul si regimul de viata. Bineinteles unele persoane au mers pe latura de ignorare si atunci unele probleme de sanatate au iesit la suprafata.

Jupiter in Gemeni va duce la o revenire a atentie de la corp la minte.

Semnul Gemenilor este cel al miscarii permanente, al comunicarii, curiozitatii si jocului sub diverse forme. Este o energie duala in masura in care Gemenii nu pot ramane blocati mult timp intr-o singura extrema ci penduleaza intre polaritati. Atunci cand spui ‘cald’ ei in acel moment deja sunt pe ‘rece’. De aici si inconsecventa si dificultatea de a-si directiona energia catre un singur scop.

Ca sfat general pentru perioada urmatorului an : cautati sa lucrati multitasking , la mai multe lucruri in acelasi timp. Dar trebuie sa va organizati astfel incat sa nu pierdeti din vedere obiectivul principal. Secretul este sa luati lucrurile mai lejer. Gemenilor le place joaca si in momentul in care avem o atitudine mult prea serioasa ei vor reactiona si cu greu ne vom mai putea concentra pe acel lucru. De retinut faptul este ca cu totii avem Gemenii in harta! Poate nu atat de reliefat ca in cazul unui Ascendent sau Soare, Luna. Dar undeva e un Geaman in tine care vrea sa se joace tot timpul.

Jupiter are un rol de lupa, el amplificand la extrem tot ce intalneste in cale. Daca in Taur a dus la extrem nevoia de stabilitate si siguranta materiala si afectiva – pe scurt nevoia de confort, acum el va duce la extrem nevoia de miscare si comunicare.  Perioada iunie 2012 – iunie 2013 va fi una foarte dinamica pentru noi toti. Lumea va fi in continua miscare atat la nivel fizic (calatorii, sport) cat si mental (circulatia informatiilor si a schimburilor de idei).
Jupiter va amplifica foarte mult latura duala din fiecare. De aceea pentru cei mai putin obisnuiti sa treaca de la o extrema la alta va fi putin mai dificil. Lucrurile se vor schimba cu repeziciune si va fi destul de dificil sa pui stop sau sa incetinesti lucrurile. 

Daca ne uitam in trecut observam ca Jupiter in Gemeni a mai fost in perioadele: iunie 2000 – iunie 2001, iunie 1988 – iunie 1989, apr 1977- apr 1978 etc. Ceea ce este interesant este ca toate aceste perioada cu Jupiter in Gemeni sunt etape pregatitoare pentru mari schimbari geopolitice.  Daca ne uitam la perioadele de mai sus vedem ca ele prefigureaza momente importante: septembrie 2001 – atacurile de la New York , decembrie 1989 – caderea comunismului, sf 1978 si inceputul lui 1979 caderea Sahului in Iran si instalarea actualului regim.

Jupiter in Gemeni a creat premisele unor schimbari. Si a facut circuland informatia si facandu-i pe oameni mai deschisi catre schimbare si nou. Gemenii sunt semnul curiozitatii iar ca orice semn de aer are o componenta puternica de libertate si independenta. Sunt sigur ca si acum , in perioada iunie 2012-iunie 2013, se vor pregati unele schimbari la nivel global. Doar ca aceste schimbari vor avea loc in a doua parte a lui 2013.

Jupiter in Gemeni este strans legat de miscare si comunicare. Nu intamplator site-ul Wikipedia a aparut cand Jupiter era in Gemeni in perioada 2000/2001.

Totusi , pozitia lui Jupiter in Gemeni nu este una confortabila. Jupiter si Gemenii au energii diferite. Jupiter coaguleaza si merge pe sinteza si integrare pe cand Gemenii merg pe disecare a informatiei si detaliu.  Jupiter in Gemeni va slabi foarte mult capacitatea noastra de sinteza si de a pune cap la cap informatiile pe care le avem. Practic vom fi bombardati cu informatii din toate partile. Nu e surprinzator ca aceste perioade cu Jupiter in Gemeni sunt de pregatire ale unor schimbari importante la nivel geopolitic. Acum informatia poate fi usor manipulata. Acum se pot crea foarte usor noi curente de gandire.

Privit pozitiv, Jupiter in Gemeni ne obliga sa reformulam tot ceea ce credeam despre noi. Jupiter reprezinta filosofia noastra de viata, principiile dupa care ne ghidam. Gemenii vor primi aceasta energie si o vor rascoli, amesteca si revizui. Vom fi pusi in situatia in care o sa observam ca mult din lucrurile pe care le credeam ca fiind corecte pot fi interpretabile. Vom descoperi noi fatete ale adevarului.

Ce ar trebui facut cu Jupiter in Gemeni?

In primul rand permiteti-va sa invatati ceva nou. Nu inseamna automat scoala asa cum o stim ci mai mult sa va permitati voua insisa ca noi informatii sa intre in mintea voastra. E foarte important sa avem o atitudine mai deschisa catre tot ceea ce este nou si mai ales catre tot ceea ce este diferit de ceea ce stiam. Acum e momentul sa privim lucrurile dintr-o alta perspectiva si sa invatam ceva nou despre viata. Un nou hobby ar fi excelent daca ati dezvolta.

In al doilea rand : puneti mai mult accent pe miscarea corpului. Nevoia de a face ceva , de a avea activitate va fi mult mai ridicata. Daca nu vom folosi energia pe care Jupiter in Gemeni ne-o va da atunci vom deveni mult mai agitati si nervosi. Partea de socializare este importanta in aceasta parte. Vom avea ocazia de a ne face noi prieteni.

Perioada iunie-octombrie 2012 va fi una benefica construirii de noi relatii. Saturn pe sfarsit de Balanta iar Jupiter la inceput de Gemeni vor crea o energie de tranzitie catre vechile relatii si cele noi. In ultimii 2 ani Saturn tot ne-a invatat si ne-a obligat sa ne revizuim relatiile cu cei din jur. Pe final de Balanta el va aduce lucruri pozitive celor care si-au invatat lectiile.

Jupiter in Gemeni are legatura cu nevoia de a experimenta viata dintr-o perspectiva mai  relaxata. Daca ne vom destinde  si ne vom lasa ghidati lucrurile se vor lega in mod favorabil pentru noi. Daca vom cauta sa controlam si sa intelegem tot ce ni se intampla vom intampina dificultati. Cum spuneam cu Jupiter in Gemeni va fi greu sa avem o imagine de ansamblu. Volumul de informatii va fi foarte ridicat si de multe ori vor fi contradictorii. Acum este mai important sa fim fericiti cu ceea ce facem decat sa facem ceea ce e ‘corect’.
Sub aspect financiar, Jupiter in Gemeni il vad ca un element pozitiv. El va face ca banul sa circule si sa nu mai fie pus sub capac asa cum a fost in ultimul an cat a stat in semnul Taurului. Comertul, telecomunicatiile , turismul vor creste si cresterea va rezulta dintr-un rulaj mai mare ale acelorasi resurse. Totusi trebuie sa fim atenti pentru ca Jupiter in Gemeni poate aduce si cheltuieli nejustificate si iresponsabilitate financiara. Trebuie sa fim atenti tot timpul sa fim pe plus si sa evitam sa cadem in capcana bunastarii iluzorii date de credite si imprumuturi.

Jupiter va pompa multa energie pozitiva si incredere in noi insine si exista riscul de a supraevalua anumite situatii. Cel mai adesea vom evalua gresit o informatie pe care o detinem si scapam din vedere alte detalii sau imaginea de ansamblu. Ne putem incanta foarte usor de noile relatii , de noii prieteni si de ceea ce ne zic ei si astfel putem lua decizii gresite. In sens invers putem promite foarte multe lucruri foarte usor si ajunge in situatia in care va fi greu sa onoram ceea ce am stabilit.

Plecand de la miscarea retrograda, perioada lui Jupiter in Gemeni se imparte in 3 etape:

a) 11 iunie – 4 Octombrie 2012 : intrarea lui Jupiter in Gemeni pana la intrarea in miscare retrograda la gradul 16 Gemeni
Este etapa in care lucrurile vor incepe sa se puna in miscare si se activeaza energiile Gemenilor – vezi cele scrise mai sus. Apar oportunitatile si noile directii spre care sa ne dezvoltam. Incepem sa socializam si sa comunicam mai mult decat de obicei. Cam in toate planurile lucrurile incep sa se dezvolte. Bineinteles ca lucrurile difera la fiecare in parte in functie de harta natala si de momentul in care se afla. Este o perioada buna sa incepem activitati noi. Dar trebuie sa retinem faptul ca in etapa urmatoare vor apare corectii si reevaluari ale intregii situatii.

b) 4 Octombrie 2012- 30 Ianuarie 2013: miscarea retrograda a lui Jupiter in Gemeni -. de la gradul 16 la 6 Gemeni
Este etapa de reevaluare si revizuire a tot ce s-a intamplat in prima etapa. Daca anterior ne-am intins mai mult decat ne era plapuma acum trebuie sa facem un pas inapoi. Sfatul meu este ca in prima etapa sa preferam o situatie care pe moment nu ne favorizeaza decat una in care suntem net avantajati. Acum lucrurile se vor echilibra. Este etapa in care se pune osul la munca si vom dezvolta ideile si proiectele lansate in prima faza. Tot ce am planuit pana acum trebuie regandit si adaptat la conditiile reale si nu cele pe care ni le imaginam noi.

c) 30 Ianuarie – 26 Iunie 2013: ultima etapa in care Jupiter va parcurge in viteza aproximativ intreg semnul Gemenilor

Este etapa finala, a confirmarilor si validarilor. Acum vom culege roadele eforturilor depuse in ultimele luni. Acum se clarifica multe din situatiile din viata noastre ce tin de Jupiter in Gemeni. Va fi o faza de crestere si dezvoltare accelerate cam in toate planurile.

Sumarizand cele 3 etapa ar fi de felul urmator: etapa A – faceti-va de cap , etapa B – stop joc si vedeti ce anume este important cu adevarat , etapa C – focalizati-va toata energia pe acele lucruri care au devenit importante intre timp.

In concluzie: Jupiter in Gemeni va fi un an foarte dinamic si in care toate lucrurile in jurul nostru se vor intampla rapid. Va exista o mare tendinta de imprastiere si pornire de multe proiecte personale. Este bine sa evaluam cu atentie resursele de care dispunem si sa alegem sa investim in acele directii care vom avea ceva de castigat. Gemeni ,fiind semn de aer , merg foarte mult pe teorie si mai putin pe practica. De aceea ni se parea multe lucruri ca fiind posibile si usor accesibile. Dar in realitate ne putem trezi prinsi in situatii destul de complicate. Jupiter va favoriza pe toti cei care vor sa faca o schimbare in viata lor la modul in care el va asigura o perioada de tranzitie de la un stil de viata la altul. Gemenii au un mare grade de adaptare si din acest motiv cat Jupiter sta in acest semn putem experimente noi stiluri de viata – alta tara, alt oras, alt domeniu de activitate etc. Avem 1 an de zile sa ne dam care este directia pe care vrem sa o urmam mai departe.

Dan Ciubotaru

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts