Trecut, prezent,viitor - despre timp

Timpul trece repede...cu totii am observat acest lucru fie ca e vorba de o perioada dificila sau una foarte buna. Timpul este o coordonata constanta a vietii noastre si are un curs ireversibil: orice am face nu putem pune pauza sau stop.

Daca ne gandim la viata noastra ajungem foarte usor sa zicem ca toate lucrurile au evoluat foarte rapid. Parca mai ieri am terminat liceul sau facultatea, am avut primul job sau ne-am indragostit prima data. Cu siguranta ca au fost situatii in viata dvs in care ati fi dorit sa luati alta decizie sau sa actionati in mod diferit..."he,he,he...daca as fi avut atunci mintea de acum".

Noi ne raportam foarte mult la trecut indiferent ca ajungem sa constientizam acest lucru sau nu. Si nu are legatura cu cat de optimisti sau nu suntem ...trecutul ramane activ in viata noastra. Si asta deoarece el ne-am modelat timpul prezent si de asemenea ne influenteaza viitorul.

Ceea ce este interesant este ca atunci cand ne raportam la momentul actual foarte adesea ajungem sa zicem " Nu am timp!  Sunt atatea de facut si nu reusesc sa fac ceea ce vreau!". Vreti sa va spun ceva?! Timp avem din plin! Doar ca nu stim noi sa-l folosim cum trebuie.

Noi avem tendinta de a trai in trecut si in prezent. Viitorul este mai mult o imagine, un set de asteptari decat o viziune clara a obiectivelor. Atunci cand intampinam o problema noi ne blocam in acel moment. De exemplu: acum am probleme la serviciu ...si ce sa fac? Cum sa rezolv? Incep sa ma stresez , sa ma agit si nu stiu ce sa fac.  Ramanem pur si simplu blocati in acel moment si nu reusim sa vedem imaginea de ansamblu.

Astrologia m-a invatat un lucrur extrem de important: toate lucrurile au mersul lor! Foarte rar reusesti sa schimbi cu adevarat ceva. Cel mai adesea ai impresia ca ai produs o schimbare dar de fapt tot ce s-a intamplat a fost o aliniere a ta la ciclul tau de evolutie.

Lumea in care traim este o lume a ciclurilor: zi/noapte, anotimpurilor, calendarul, nastere-moarte, crestere-descrestere. Totul functioneaza dupa un program bine puns la punct. Problema este ca omul , mai ales cel modern, s-a rupt de acest ritm - de ritmul personal. Fiecare din nou are un anumit drum in viata, un anumit destin si care se manifesta dupa un program bine stabilit.  Si asta deoarece ceea trebuie sa traiesti la 40 de ani nu o poti face la 18 ani. Reciproca este valabila: nu poti experimenta la 18 ani ceva care vei putea intelege doar mai tarziu.

Dar cum ne ajuta acel lucru? Foarte simplu: atunci cand aveti o problema incarcati sa ganditi pe termen mai lung. Ganditi-va unde erati acum 2 ani si cum o sa fie lucrurile peste 2 ani. Puteti sa analizati un interval mai larg. Ideea este sa va dati seama ca problema pe care o aveti se va rezolva si nu este nevoie sa ii acordati o importanta mult mai mare.

Eu tot timpul ma gandesc in perspectiva si zic cam asa: acum am 30 de ani. Daca ar fi sa traiesc pana la 70 de ani as mai avea inca 40 de ani de trait! Enorm! Eu traiesc constient doar de vreo 10-15 ani. Deci mai am destul timp pentru a-mi indeplini anumite dorinte sau ambitii. Acest lucru ma tempereaza si imi da rabdare si curaj. Problema mea din acel moment isi pierde din importanta si din presiunea emotionala si atunci sunt in stare sa iau o decizie mult mai buna.

Invata sa gandesti in perspectiva si ai sa vezi cum poti sa descoperi ritmul propriei evolutii. Iar astrologia este un instrument extrem de util in acest sens pentru ca iti arata momentele importante din viata ta. 

Cand spuneti ca nu aveti timp mai ganditi-va... nu aveti timp pt ce? Poate ceea ce vreti sa faceti acum mai trebuie amanat sau sunt lucruri pe care le faceti si care nu au nici un sens , nici un folos.

Ganditi-va ca daca in ultmii 5 ani ati fi memorat in fiecare zi o strofa dintr-o poezie acum ati fi stiut aproximativ 1500 de strofe...la 5 strofe/poezie inseamna 300 de poezii!!

Sau daca in fiecare dimineata din ultimii 5 ani ati fi facut un exercitiu de memorare sau concentrare va dati seama ce nivel al puterii personale ati fi avut!

Marile schimbari se produc intr-o secunda...dar pana sa ajungi la acel moment ai nevoie de ani de zile de pregatire. Apa fierbe la 100 de grade....poti sa o tii la 90 de grade foarte mult timp si tot nu incepe sa fiarba.

O saptamana excelenta,

Dan

Share this post