Cel mai important lucru in viata

Care este cel mai important lucru in viata dvs?

Cu siguranta ca v-ati pus adeseori aceasta intrebare si ati incercat sa gasiti un raspuns. Multe lucruri sunt sau pot fi importante in viata noastra: familia, siguranta, prietenii, copii ,profesia, familia , sotul/sotia etc. Toate acestea lucruri formeaza pilonii de stabilitate in viata dvs si va ajuta sa mergeti mai departe.

Dar ce se intampla cand unul dintre acesti piloni se clatina?
Daca de exemplu va pierdeti slujba, va certati cu familia, pierdeti pe cineva drag etc. Ce se intampla in acel moment? Toate viata dvs poate incepe sa se scufunde si brusc va dati seama ca nu mai exista acel colac de salvare. Si atunci revin cu intrebarea: ce e cu adevarat important in viata?

Daca ne uitam la lucrurile enumerate mai sus observam ca toate sunt exterioare noua, sunt in afara controlului nostru. Oricat de atenti sau organizati am fi noi nu putem controla ceea ce se intampla in viata. De ce? Simplu: pentru ca viata este in continua miscare si noi dorim ca lucrurile bune din viata noastra sa nu se schimbe. Pe mine astrologia m-a invatat un lucru de baza: tot ce are un inceput are si un sfarsit. Ca ne place sau nu asta este adevarul. Nu conteaza ca acel lucru tine 5 minute sau 5000 de ani…un final va exista.

Cele mai importante lucruri in viata

Deci care ar fi cel mai important lucru in viata?
In opinia mea este vorba de atitudinea fata de tine si de viata. Tot ce ramane in urma ta , tot ce ei cu tine mai departe este experienta si cunoasterea. De-a lungul vietii noi trecem prin foarte multe experiente si ipostaze care ne marcheaza, ne influenteaza viata. Toate aceste experiente au un singur scop: sa ne imbogatim sufletul,eul interior. Aceasta experienta de viata acumulata in timp ne poate permite sa evoluam ca si fiinte umane dar si dincolo de acest invelis sau stadiu de dezvoltare.

Daca atitudinea ta fata de viata este una corecta, increzatoare atunci ai sa reusesti sa-ti dai seama ca multe din problemele tale actuale sunt mult mai putin importante decat par. Nu evenimentul in sine conteaza ci experienta si ce inveti. Nimic nu este intamplator in viata ta si toate au un scop foarte precis. Dar foarte rar devenim constienti de acest scop si suntem inclinati sa credem ca totul este haos si ca ni se intampla numai lucruri negative.

Atitudinea corecta in viata este strans legata de increderea in tine. Dar nu increderea in faptul ca esti capabil sa faci ceva anume ci increderea in destinul tau, in eul tau superior. Cum nimic nu e intamplator pe lume nici nasterea noastra nu este un eveniment aleator. Noi ne-am nascut la momentul si in locul oportun care ne maximizeaza sansele de a evolua.

Primul pas pentru a avea atitudinea corecta este sa aveti incredere in destinul vostru….De fiecare data cand aveti o problema in viata amintiti-va ca nimic nu este intamplator si ca trebuie sa treceti prin aceea experienta pentru a evolua, a merge mai departe.

Ganditi-va ca timpul curge ireversibil…si ca in permanenta prezentul devine trecut iar viitorul prezent. Si ca orice ar fi noi mergem mai departe. Despre timp , trecut, prezent si viitor puteti citi un articol publicat acum cateva luni… Trecut, prezent,viitor – despre timp

Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts